Skywarp

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skywarp
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Skywarp
Asema ilmasotilas
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot F-15 Eagle
Su-27 Flanker
Näyttelijä(t) Frank Welker (1984–1986)
Tom Kenny (2008–2009)
Richard Epcar (2010)

Skywarp on kuvitteellinen hahmo Transformers-universumissa, joka kuuluu pahoihin Decepticoneihin.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywarp oli ensimmäisten Decepticonien joukossa, jotka saapuivat Maahan. Muuttuu F-15-hävittäjäksi. Erikoisominaisuus on kyky teleporttautua lennossa. Ulkonäöltään identtinen Starscreamin kanssa, mutta erivärinen. Skywarp kohtaa loppunsa vuoden 1986 Transformers-elokuvassa. Hän on yksi kuolettavasti haavoittuneista, jotka nakataan Astrotrainin kyydistä avaruuteen. Skywarpin, Thundercrackerin ja Insecticonien osista planeettojensyöjä Unicron rakentaa Cyclonusin, Scourgen ja Sweep-armeijan.

Marvelin sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skywarp on taustalla lähinnä sivuroolissa. Skywarpin tuhoaa ensi kerran Omega Supreme. Myöhemmin, Decepticonien korjattua Skywarpin hänet tuhoaa Alikannasta supervoimat saanut Starscream. Tämän jälkeen Skywarpia ei nähty Suomessa julkaistuissa Marvelin Transformers-sarjakuvissa.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa Skywarpia ei nähty lainkaan sarjassa, mutta hänestä julkaistiin lelu, joka muistutti muuten Thundercrackeria, mutta oli erivärinen.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Kenny toimi Skywarpin äänenä vuosina 2008–2009 Transformers: Animatedissa.

Starscream loi itsestään Kuussa viisi kloonia, jotka saivat hänen itsestään asentamista Ikikipinän palasista eri luonteen ominaisuudet. Skywarpia ei koskaan kutsuttu sarjassa nimellä. Sen sijaan hänet tunnettiin "Pelkuri-Starscreamina" Hän piti hyökkäystä Megatronia vastaan järjettömänä.[1] He lopulta hyökkäsivät alkuperäisen Starscreamin johdolla Megatronin luokse, joka oli aktivoimassa avaruussiltaa. Syntyi taistelu Autobottien ja Decepticonien välillä, jossa Starscream klooneineen yritti tuhota Megatronin. Eliittivartioston tiedustelija Blurr kahlitsi Skywarpin, mutta he molemmat tarttuivat Mixmasterin sementtiin, johon oli jo aiemmin sotkeutunut toinen klooni, Thundercracker. Kaikki kolme lopulta lensivät avaruussillan läpi tuntemattomaan avaruuteen.[2] Kolmikko leijaili avaruudessa, jossa hän valitti sementistä. Blurrin huomautuksella Thundercracker käytti energiatykkejään päästäkseen vapaaksi sementistä. Mutta Skywarp ei edelleenkään voinut liikkua Blurrin laittamien staasirautojen vuoksi.

Transformers: Cyberverse[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cyberversessä Skywarp toimi yhtenä Etsijöiden kapteenina, ja yhtenä korkea-arvoisena upseerina, kuten Starscream ja Slipstream.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1984–1986 Frank Welker The Transformers
2008–2009 Tom Kenny Transformers: Animated
2010 Richard Epcar Transformers: War for Cybertron

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Transformers: Animated jakso 28, "Avaruussilta, osa 1"
  2. Transformers: Animated jakso 29, "Avaruussilta, osa 2"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]