Arcee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arcee
Arceen G1-muoto
Arceen G1-muoto
Ensiesiintyminen The Transformers: The Movie (1986)
Henkilötiedot
Koko nimi Arcee
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Nainen
Muuntautumismuodot Cybertronilainen auto
Moottoripyörä

Arcee on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 The Transformers: The Movie animaatioelokuvassa. Arceen alkuperäisen hahmon ulkonäköön on haettu inspiraatiota mm. prinsessa Leiasta.[1]

Hahmo oli ensimmäinen naispuolinen Transformers-hahmo. Hasbro oli alussa ollut haluton luomaan naispuolisia hahmoja The Transformers -sarjaan, koska oletuksena oli, että poikavaltainen yleisö ei haluaisi leikkiä naispuolisella lelulla. Arceen jälkeen sarjaan alettiin lisätä muitakin naispuolisia hahmoja.[2].

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arcee nähtiin ensimmäistä kertaa The Transformers: The Movie -elokuvassa. Hän oli ensimmäinen naispuolinen Autobottipäähenkilö. Hän oli myös ainoa uusi hahmo, jonka lelua ei koskaan tuotu markkinoille.[2]

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers -sarjan 4. kaudella Arceesta tuli yksi Headmastereista ja hänen ihmisliittolaisenaan toimi Daniel Witwicky.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Arcee oli tiedustelija, joka kantoi mukanaan Projekti Omegan koodeja. Ratchet lähetettiin etsimään häntä ja estämään koodeja joutumasta Decepticonien haltuun. He joutuivat kumpikin palkkionmetsästäjä Lockdownin vangiksi, joka varasti Ratchetin EMP-generaattorin. Generaattorin aiheuttaman onnettomuuden ansiosta he pääsivät karkuun, mutta Arcee menetti muistinsa. Ratchet ei onnistunut korjaamaan muistia, mutta sai vahingossa koodit omaan prosessoriinsa. Joten hän sai vastuulleen Arceen alkuperäisen tehtävän, Omega Supremen aktivoinnin ja kouluttamisen.[3][4]

Alkuperäinen jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kosto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Arcee on paitsi yhteisnimitys kolmesta yhteisen mielen jakavasta Autobottisisaruksesta, myös yhden heihin kuuluvan oma nimi. Arcee itse muuntautuu punaiseksi Ducati 848 -moottoripyöräksi. Hänen sisaruksistaan Chromia muuntautuu siniseksi Suzuki B-King -moottoripyöräksi ja Elita-1 purppuraksi MV Agusta F4 R312 -moottoripyöräksi. Hänet nähtiin elokuvassa ainoastaan Shanghaissa, Diego Garciassa ja Egyptissä. Hän kuoli, kun Bonecrusheria identtisesti muistuttava tuntematon Decepticon ampui häntä. Elokuvassa Arceeta ääninäytteli Grey DeLisle.

Elokuvan Bumblebee alussa Arcee nähtiin yhtenä Autoboteista, jotka taistelivat Starscreamin, Soundwaven ja Shockwaven johtamia joukkoja vastaan, kun Optimus Prime lähetti Bumblebeen (silloiselta nimeltään B-127) Maahan. Grey DeLisle palasi hahmon ääninäyttelijäksi, kreditoituna "Grey Griffin".

Transformers: Rise of the Beasts

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Rise of the Beasts Arcee oli saapunut Maahan jonkin aikaa Bumblebeen tapahtumien jälkeen. Hän muuntautui Ducati 916 -moottoriypöräksi. Elokuvassa Arceeta ääninäytteli Liza Koshy.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Arcee sarjassa Transformers: Prime.

War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: War for Cybertronissa Arcee on avattavissa moninpelitilaan pelihahmoksi, mutta kampanjassa esiintyy vain yhtenä Kaoniin vangituista Autoboteista.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Prime Arcee on Autobottien ketterimpiä ja nopeimpia sotilaita. Hän ei aina hoitanut hyvin työtään katsoa Jack Darbyn perään. Mutta on hitaasti alkanut osoittaa kunnioitusta häntä kohtaan. Arceella on traumaattisia kokemuksia ystäviensä menetyksestä, kun sarjan alussa Starscream tappoi Cliffjumperin ja kauan ennen sen tapahtumia, kun Airachnid tappoi Tailgaten.[5][6]

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1986–1987, 2007–2009 Susan Blu The Transformers
Transformers: Animated
The Transformers: The Movie
2004–2005 Sharon Alexander Transformers: Energon
2009
2018
Grey Griffin Transformers: Kaatuneiden kosto
Bumblebee
2010 Kari Wahlgren Transformers: War for Cybertron
2010–2013 Sumalee Montano Transformers: Prime Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Transformers: Prime – The Game
2023 Liza Koshy Transformers: Rise of the Beasts
  1. Less Than Meets the Eye: The 12 Most Ridiculous Transformers of All Time 21.8.2008. Geek Dad. Arkistoitu 26.8.2010. Viitattu 13.3.2021. (englanniksi)
  2. a b TRANSFORMERS: THE BASICS on ARCEE 23.5.2020. Chris McFeely. Viitattu 13.3.2021. (englanniksi)
  3. Transformers: Animated 1. kauden jakso 7, "Palkkionmetsästäjä"
  4. Transformers: Animated 3. kauden jaksot 1–3, "Transwarped"
  5. Transformers: Prime jakso 1, "Pimeys nousee, osa 1"
  6. Transformers: Prime jakso 12, "Saalistaja"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.