Cliffjumper

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cliffjumper
Cliffjumper The Transformersissa
Cliffjumper The Transformersissa
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Cliffjumper
Asema Soturi
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Volkswagen Beetle
Dodge Challenger
Näyttelijä(t) Casey Kasem (1984–1986)
Doron Bell Jr. (2003-2005)
David Kaye (2009)
Steve Blum (2010)
Dwayne Johnson (2010)
Nolan North (2012, 2014)
Billy Brown (2012)
Andrew Morgado (2018)

Cliffjumper on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cliffjumper on robottimuodoltaan lähes identtinen Bumblebeen kanssa, mutta ajoneuvomuodoltaan aivan erilainen. Sarjan ensimmäisen jakson alussa hän ja Hound olivat neljän miljoonan vuoden unen jälkeen ensimmäiset Maata tutkineet Autobotit.

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Cliffjumper oli yhdessä Jazzin kanssa vastuussa Kuuasema 1:n turvajärjestelmästä. He molemmat joutuivat Unicronin kitaan Kuuaseman mukana, mutta elokuvan lopussa Daniel pelastaa heidät isänsä, Spiken ja Bumblebeen ohella.

Hahmon äänenä toimi yhdysvaltalainen Casey Kasem.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cliffjumper kuului Downshiftin ja Bulkheadin ohella Autobottiryhmään, joka oli ollut vuosituhansia vankina Alpha Q:n hallitsemissa maailmoissa, jotka Unicron oli lähettänyt toiseen ulottuvuuteen.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cliffjumper oli Cybertronin tiedustelijoiden johtajan, Longarm Primen oikeankädenmies. Kun Autoboteille selvisi, että Longarm olikin Decepticonien kaksoisagentti Shockwave valeasussa, Cliffjumperista tuli tiedustelun uusi johtaja ja sitä myötä Autobottien suurneuvoston jäsen.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Cliffjumper sarjassa Transformers: Prime.

Transformers: War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: War for Cybertron Cliffjumper esiintyy vain Nintendo DS -versiossa. Cliffjumper löysi Decepticoneja valmistautumassa hyökkäämään Omega Supremen kimppuun. Hän yritti estää Decepticonien etenemistä suojakilvillä ja asetorneilla. Cliffjumperin puolustus ei kuitenkaan toiminut loppuun asti ja hän alkoi takaa ajoon ampumalla Decepticoneja samaan aikaan. Decepticonit saivat Cliffjumperin kiinni kun hän törmäsi seinään. Cliffjumper jäi henkiin mutta ei voinut estää Decepticoneja jatkamasta matkaa.

Transformers: Fall of Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: Fall of Cybertron Cliffjumper ja Jazz lähtivät etsimään kadonnutta Grimlockia Ruostemerelle. He tutkivat rakennusta ja joutuivat taaisteluun Decepticon-vartijoiden kanssa. Cliffjumper pelasti Jazzin hengen ruoste myrskyn aikana kun muut Autobotit jäivät kiinni. He löysivät signaalia seuraamalla suuren kuopan johon Jazz päätti mennä yksin ja Cliffjumper jäi pitämään häneen yhteyttä radion kautta. Cliffjumper joutui kohtaamaan Insecticonit jotka tulivat kuopasta kun Jazz laittoi sen tulvimaan. He jatkoivat tutkimista ja löysivät energonjärven sekä tornin jossa Shockwave teki avaruussiltakokeita. He menivät torniin jossa Shockwave oli. Cliffjumper hiipi Shockwaven taakse mutta jäi vangiksi voimakenttien sisään. Hän pääsi vapaaksi syövyttävän jätteen avulla juuri ennen kuin torni räjähti. Sideswipe haki heidät aluksella ja he kertoivat Optimukselle energonjärvestä ja menivät valmistelemaan Arkkia laukaisuun muiden Autobottien kanssa.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Cliffjumper etsi Arceen kanssa energonia ja löysi Decepticonien kaivoksen ja hyökkää sinne. Liiallisen itsevarmuutensa vuoksi hän haavoittui ja sotilaat veivät hänet Starscreamin eteen, joka tappoi hänet. Megatron käytti häneen pimeää energonia ja muutti hänet zombiksi eli Terrorconiksi. Autobotit luulivat cliffjumperin olevan elossa nähdessään hänen signaalinsa ja lähtivät decepticonien kaivokseen. Arcee yritti pelastaa cliffjumperin jonka megatron oli halkaissut kahteen osaan. Arcee oli nostamassa cliffjumperia ylös mutta cliffjumper alkoi rimpuilla ja tippui korkealta enrgon kristallien sekaan. Erityisesti Arcee oli masentunut Cliffjumperin kohtalosta.[1]

Arcee ja Cliffjumper ystävystyivät aikoinaan joutuessaan Starscreamin ja Shockwaven vangeiksi. Heiltä yritettiin kerätä tietoja Maan sijainnista. Arcee ja Cliffjumper pääsivät kuitenkin pakoon ja pääsivät avaruussillan kautta Maahan, jonne Optimus Prime oli saapunut aiemmin Ratchetin, Bumblebeen ja Bulkheadin kanssa.[2]

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1986 Casey Kasem The Transformers The Transformers: The Movie
2003-2005 Doron Bell Jr. Transformers: Energon
2009 David Kaye Transformers: Animated
2010 Steve Blum Transformers: War for Cybertron
2010 Dwayne Johnson Transformers: Prime
2012, 2014 Nolan North Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Rise of the Dark Spark
2012 Billy Brown Transformers: Prime
2018 Andrew Morgado Bumblebee
  1. Transformers: Prime jaksot 1–2
  2. Transformers: Prime 2. kauden jakso 17, "Menneisyyden kaikua"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]