Omega Supreme

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Omega Supreme
Omega Supreme Dreamwaven The Transformers-sarjakuvassa
Omega Supreme Dreamwaven The Transformers-sarjakuvassa
Ensiesiintyminen The Transformers (1985)
Henkilötiedot
Koko nimi Omega Supreme
Asema Vartija
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Avaruusraketti
Juna
Näyttelijä(t) Jack Angel (1985–1986)
Scott McNeil (2004–2005)
Kevin Michael Richardson (2008)
Phil LaMarr (2009)
Fred Tatasciore (2010)

Omega Supreme on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1985 The Transformers -animaatiosarjassa. Omega Supreme on valtavan kokoinen viisas taistelija, jonka tehtävä on kaiken Autoboteille tärkeän puolustaminen.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omega Supreme on äärimmäisen voimakas taistelija, joka erottuu joukosta urheutensa ansiosta. Hän voi muuntautua yhtäaikaa kahteen muotoon: tankiksi, jossa on lasertykki ja laukaisualustalla varustetuksi raketiksi. Omega Supreme kestää kaikki räjähteet, jotka eivät ole ydinräjähteitä.

Hän oli yksi Cybetronin vartijaroboteista, joka oli rakennettu suojelemaan Kristallikaupunkia. Contructiconit olivat alun perin Omega Supremen kavereita, mutta Megatron ohjelmoi ne uudestaan ja ne liittyivät Decepticoneihin. Constructiconit tuhosivat Kristallikaupungin, ja siitä lähtien Omega Supreme on kantanut asiasta kaunaa. Omega Supreme saapuu Maahan sarjan toisella tuotantokaudella. Omega Supreme pelastaa San Franciscon tuholta, vaikka oli ensin taistelemassa Devastatorin kanssa eräällä asteroidilla. Optimus Prime saa puhuttua järkeä Omegalle, että on tärkeämpiäkin asioita, kuin kostaa Constructiconeille.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omega Supreme muuttuu junaksi, ja voi yhdistyä Optimus Primen kanssa Optimus Supremeksi. Optimus Supreme -tilassa Optimus nujertaa Galvatronin ja Unicronin.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Omega Supreme oli Projekti Omegan tulos neljä miljoonaa vuotta sitten, jonka tarkoitus oli suojella Autobotteja ja tarvittaessa uhrata itsensä. Tiedustelija Arcee kantoi hänen aktivoimiseen tarvittavia koodeja, mutta Arceen menetettyä muistinsa, Ratchet palkattiin korjaamaan Arceen muisti. Sitä vastoin koodit siirtyivätkin korjausten aikana Ratchetille, jonka myötä Ultra Magnus antoi hänelle tehtäväkseen asentaa koodit Arceen sijaan.

Kahden miljoonan vuoden kuluttua Omega Supreme vaurioitui voitokkaassa sodassa Decepticoneja vastaan. Sittemmin häntä käytettiin tavallisena avaruusaluksena, jonka Ultra Magnus myöhemmin luovutti Optimus Primen omistukseen. Sarjan toisen tuotantokauden lopussa Ratchet elvytti yhdessä Sarin kanssa Omega Supremen Ikikipinän palasilla. He riensivät auttamaan Optimus Primea ja muita Autobotteja, jotka yrittivät estää Megatronia siirtymästä Cybertronille. Omega Supreme lopulta uhrasi itsensä pelastaakseen autobotit joutumasta tuntemattomille teille avaruudessa. Kolmannella kaudella Megatron ja Starcreamin pää löytävät poissa kytkennästä olevan Omega Supremen ja murtautuvat sen sisälle. Se kuitenkin herää tunkeilijahälytyksen myötä ja on tuhota Megatronin, joka onnistuu kuitenkin manipuloimaan Omega Supremea viemään hänet Cybertronille. Sen sijaan erään hyökkäyksen päätteeksi Omega teleporttaa heidät turvaan, kunnes Megatron saa Starcreamin pään avulla hallintaansa Omega Supremen ja hyökkää Maahan tuhoamaan Optimus Primen ja muut Autobotit. Autobotit onnistuvat kuitenkin Bumblebeen ja Bulkheadin avulla estämään Megatronia ja Starcreamia hallitsemasta Omega Supremea, kun he antavat Optimus Primen laittaa plasmadynaamisen trusterin, joka ilman lisäosia teleporttaa materiaalin ympäri avaruutta ilman tarkempaa päämäärää.

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marvelin sarjakuvassa Omega Supreme on Autobotti Grapplen rakentama "viimeinen puolustus" Arkki-aluksen suojelemiseksi. Ensitöikseen Omega tuhoaa Starscremin, Thundercrackerin, Skywarpin, Frenzyn, Rumblen ja Buzzsawin. Megatron ja Laserbeak onnistuvat pakenemaan Omega Supremen käsittelystä.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijä Sarja Konsolipelit
1985–1986 Jack Angel The Transformers
2004–2005 Scott McNeil Transformers: Energon
2008 Kevin Michael Richardson Transformers: Animated
2009 Phil LaMarr Transformers: Animated
2010 Fred Tatasciore Transformers: War for Cybertron

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]