Grimlock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grimlock
Ensiesiintyminen The Transformers (lokakuu 1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Grimlock
Ryhmäsidokset Autobotit, Dinobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Tyrannosaurus rex
Kaivinkone
Panssarivaunu
Näyttelijä(t) Gregg Berger (1984–1987, 2012, 2014)
Tom Wyner (2001–2002)
David Kaye (2008)
Crispin Freeman (2010)
Khary Payton (2015)

Grimlock on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti, joka on nähty joissain jatkumoissa alkukantaisten Dinobottien johtajana ja muualla kokeneena sotaveteraanina. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä The Transformers -sarjassa Grimlock on itsepäinen ja yleensä se, joka saapuu viime hetkellä pelastamaan tilanteen. Grimlock on myös Autobottien voimakkaimpia henkilöitä, yhtä voimakas kuin Megatron.[1] Ainoastaan Optimus Prime saattaa olla häntä voimakkaampi. Grimlock muuntautuu Tyrannosaurukseksi ja pystyy tässä muodossa ampumaan tulta suustaan.

Grimlock planeetta Hydrus Four, etsimässä kuolleita eloon herättävää ainetta.

Grimlock on väkivaltainen ja itsekeskeinen, eikä ikinä halua kuunnella toisten neuvoja. Todellisuudessa hän kuitenkin suhtautuu omien Dinobottiensa johtamiseen vastuullisesti ja kaikesta huolimatta huolehtii taistelukentilläkin näiden turvallisuudesta. Sarjakuvan alkuaikoina Grimlockilla oli suuria erimielisyyksiä Autobottijohtaja Optimus Primen kanssa. Optimus Primen kuoltua, Grimlock vaati itselleen Autobottien komentajuutta, koska hän on kaikista vahvin. Autobotit eivät kuitenkaan sallineet tätä, koska Grimlockissa ei ollut oikean Autobottijohtajan piirteitä. Decepticon Trypticonin hyökättyä Autobottien päämajaan, joutui moni Autobot Trypticonin valtavan tulivoiman uhriksi. Dinobottien naureskellessa Autobottien heikkoudelle, Grimlock alkoi oikeasti huolestua Autobottien turvallisuudesta ja ymmärsi että ilman osaavaa johtajaa ei voisi johtaa kuin "romukasaa". Grimlock hyökkäsi Trypticonin kimppuun, mutta ei pärjännyt kauan yksin, ennen kuin Dinobotit tulivat auttamaan häntä. Dinobotit yhdessä saivat Trypticonin pakenemaan.

Autobotit valitsivat yksimielisesti Grimlockin uudeksi johtajaksi, tämän todistettua kyvykkyytensä.

Valitettavasti johtajuus meni nopeasti Grimlockin päähän ja hän teki itsestään diktaattorin, joka piti kruunua päässään. Tämän aikana hän mm. tuomitsee Autobotti Blasterin petturiksi ja vangitsee tämän.

Fortress Maximuksen johtaman Autobottijoukkion saapuessa Maahan, Grimlock raivostuu, toisen johtajan saapuessa paikalle ja vaatii kaksintaistelua, jonka voittaja saisi Autobottien johtajuuden. Fortress Maximus kieltäytyy, mutta Blaster suostuu Maximuksen tilalle taistelemaan. Grimlock ja Blaster taistelevat Kuussa. Kesken taistelun Decepticonit käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja hyökkäävät suuren, avuttoman Autobottijoukkion kimppuun. Grimlock tulee taas järkiinsä ja ymmärtää, että hyvän johtajan pitäisi huolehtia alaisistaan, eikä keskittyä omiin voimiinsa. Grimlock ja Blaster lopettavat erimielisyytensä ja taistelun tasapeliin ja käyvät yhdessä Decepticon-armeijan kimppuun. Hetkessä kaksikko onnistuu karkottamaan Decepticonit ja Grimlock pyytää anteeksi omilta sotureiltaan. Pian, Optimus Primen palattua takaisin eloon, Grimlock luovutti johtajuutensa hänelle ja toimi Optimus Primen oikeana kätenä, yhdessä Fortress Maximuksen kanssa.

Decepticon Starscreamin saatua valtavat voimat Alikannalta, Grimlock toimi yhdessä Decepticon-johtaja Scorponokin kanssa liittoutuneiden transformerien johtajana, yrittäen pysäyttää Starscreamin. Valitettavasti Grimlock joutui keskelle Decepticon-Pretendereiden ja Starscreamin välistä tulitusta ja sai valtavat vahingot ja joutui deaktivoiduksi.

Myöhemmin pääkirurgi Ratchet yritti eptoivoissaan saada Starscreamin tuhoamat Autobotit takaisin toimintakuntoon. Grimlock oli yksi näistä. Kun ryhmä naamioituneita Decepticon- Micromastereita antoi Ratchetille kutsun tulla Cybertronille, hän otti Grimlockin, Jazzin ja Goldbugin mukaan. Kutsu oli kuitenkin Decepticon-johtaja Megatronin ansa. Tästä huolimatta Ratchet onnistui antamaan Grimlockille, Jazzille ja Goldbugista muuttuneelle Bumblebeelle Pretander-kuoret. Yhdessä he onnistuivat tuhoamaan Megatronin juonen, vaikka Ratchet menehtyi.

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobotti Wheeljackin rakennettua kolme ensimmäistä Dinobottia, Grimlock oli näiden johtaja.[2]

Ensimmäisen kauden lopussa Decepticonit ja Constucticonit hyökkäsivät Autobottien tukikohtaan, Arkkiin, joka oli tyhjä. Grimlockin johtamat, tukikohdassa kaiken varalta olleet Dinobotit pysäyttivät Decepticonit viime hetkellä.[3]

Grimlockia voi helposti pitää typeränä, vähä-älyisenä ja vain sotaa ajattelevana sekopäänä. Todellisuudessa hänen pahin ongelmansa on hänen uskonsa raakaan voimaan ja oman suuren egonsa olemassaolo.

Tämän alta Grimlockista löytyy harkitseva, viisas ja erinomainen taktikko, joka osaa huolehtia omista miehistään yhtä huolehtivaisesti kuin Optimus Primekin.

Grimlockin aseina ovat käsiase, joka ampuu sekä laser-säteitä, että aseessa kiinni olevaa kahta ohjusta. Grimlockin toinen ase on kuitenkin kaikista voimakkain: Energon-miekka. Kuten Grimlock itse luonnehtii miekkaansa: "Grimlockin Energon-miekka leikkaa mitä tahansa.". Tämä on täysin totta, sillä miekka leikkaa mitä tahansa, oli sitten kyseessä panssari tai voimakenttä.

Toisella kaudella Decepticonit onnistuivat saamaan Autobotit vangeiksi Washington DC:ssä. Tälläkin kertaa Grimlockin johtamat Dinobotit saapuivat viimeisinä paikalle ja pelastivat päivän.

Animaatiosarjan käsikirjoittaja David Wise on haastattelussa 1992 kertonut että Grimlockin persoonallisuus perustuu elokuvaohjaaja John Watersiin.

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1986 elokuvassa Grimlock tuli kuvioihin Optimus Primen saapuessa tukijoukkojensa kanssa Decepticonien hyökkäyksen kohteeksi joutuvaan Autobot Cityyn. Grimlockin johtamat Dinobotit yrittivät pysäyttää Devastatorin, mutta epäonnistuivat. Myöhemmin Grimlock oli Hot Rodin ja Kupin mukana matkalla kohti Cybertronia, Unicronin hyökätessä sinne. Grimlock pelasti pulaan joutuneet Hot Rodin ja Kupin, näiden ollessa pahimmassa mahdollisessa tilanteessa, Quintessonien vankeina. Myöhemmin Grimlock johti Dinobotteja, hyökkäyksessä Unicronin ulkopuolella. Grimlock selvisi taistelusta elossa, kuten myös Dinobotit.

The War Within

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Grimlock robottimuodossaan, sarjakuvassa The War Within.

Sarjakuvan alussa Grimlock on kokenut, itsepäinen, vahva ja väkivaltainen soturi ja alempi cybertronilaiseksi panssarivaunuksi muuntautuva Autobottijohtaja, joka toimi pääasiassa Salamannopean Iskukoalition (engl. Lightning Strike Coalition) komentajana. Kun uusi Prime, Optimus Prime saa arvonsa, Grimlock on erittäin epäleväinen uuden johtajansa suhteen, koska edelliset ovat vain tulleet ja kuolleet saman tien. Prime todistaa nopeasti Grimlockin arvailut johtajan voimasta vääriksi, kun Optimus tappaa yksin, helposti, hänen kimppuunsa hyökkäväävät Decepticon-salamurhaajat. Grimlock on kuiten eri mieltä monesta asiasta Optimus Primen kanssa. Vasta sarjakuvan lopussa Grimlock auttaa Primea Megatronin tuhoamisessa. Lopussa Grimlock on Optimus Primen rinnalla, taistelemassa Decepticon Starscreamin johtamia Decepticoneja vastaan. Lopulta Grimlock alkaa jo kunnioittamaan Primea.

The War Within: The Dark Ages

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Dark Agesissa Grimlock on tärkeässä ja keskeisessä roolissa, verrattuna kahteen muuhun The War Within -sarjakuvaan. Optimus Primen ja Megatronin kadottua avaruusportista, Prowl ja Grimlock ottavat Autobottien komennon. Grimlock on yksi salaperäisen Fallenin etsimästä neljästä transformerista. Grimlock epäilee Autobotti Jetfirea petturiksi, tämän otettua yhteyttä Decepticoneja johtavaan Shockwaveen. Grimlock yrittää eliminoida Jetfiren, mutta Fallen ilmestyy paikalle ja kaappaa Jetfiren. Lyhyen taistelun jälkeen Grimlock saa pahasti selkään Fallenilta ja molemmat joutuvat tämän vangeiksi. Myöhemmin Grimlock on pääsemässä vapaaksi Fallenin suunnittelemasta penkistä. Grimlock kuuntelee onneksi Jetfiren loogisia puheita ja auttaa Jetfirea pysäyttämään Fallenin ja tämän suunnitelmat.

The War Within: The Age of Wrath

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Age of Wrathissa Grimlock on vain ensimmäisessä numerossa mukana, mutta keskeisessä roolissa. Hän komentaa Dynoboteiksi kutsuttua erikoisryhmää. Autobottien johtajat Ultra Magnus ja Grimlock ovat onnistuneet solmimaan rauhan Decepticon-johtajien, Shockwaven ja Ratbatin kanssa. Sisällissota on päättymässä. Juuri yhteen kokoontuneiden neljän johtajan tapaamispaikkaan tehdään salamannopea murhaisku. Iskusta vastaa Starscream ja häntä seuraavat Decepticonit. Hyökkäyksen komentamisesta vastaa Starscreamin oikea käsi, Motormaster. Onneksi Grimlock nopea reagointi pelastaa kaikkien paikalla olleiden hengen. Grimlock määrää nopeasti suojakilven ja ehtii komentaa myös Dynobotti Swoopin pois räjähdysalueelta, kun räjähtää. Grimlock myös komentaa Prowlia ottamaan vastaan Starscreamin johtamien joukkojen maahyökkäyksen. Kaikki tapahtuu täydellisesti ja liittoutuneet Autobotit ja Decepticonit onnistuvat pysäyttämään Starscreamin joukot. Sekavaa tilannetta hyödyksi käyttävä Motormaster kuitenkin onnistuu pääsemään sopivaan väijytyspaikkaan ja onnistuu ampuvaan, tappavan ja erittäin tehokkaan laukauksen suoraan Grimlockin selkään. Paikalla olevat hoitelevat Motormasterin. Yksin Autobotteja komentamaan jäävä Ultra Magnus jää pitelemään kuolevaa Grimlockia käsillään. Grimlock toteaa viimeisinä sanoinaan, että parempi että tämä tapahtui juuri hänelle, heistä kahdesta. Tämän jälkeen Grimlock kuoli Ultra Magnuksen käsivarsille.

Robots in Disguise (2000)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Robots in Disguise Grimlock on vihreä kaivinkoneeksi muuntautuva Autobotti, joka on yksi Autobottien rakennustiimin johtajista.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energon -sarjaan pohjautuvissa leluissa Grimlock ja Swoop olivat kaksi dinosauruksiksi muuntautuvaa Autobottia, jotka olivat myytävänä samassa paketissa.

Grimlockin oli tarkoitus esiintyä myös Transformers: Energoniin pohjautuvassa sarjakuvassa, mutta Dreamwave ehti päätyä konkurssiin ennen tätä.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Animated Grimlock oli ainut Dinobotti, joka osasi puhua. Hän keksi nimensä kuunnellessaan Megatronin puheita Isaac Sumdacin laboratoriossa.

Grimlockille ja muille Dinoboteille kehittyi viha ihmisten ajoneuvoja kohtaan Megatronin uskotellessa niiden olevan "fossiilinsyöjiä" ja viha kohdistui myös Autobotteihin. Taistelun jälkeen Prowl ja Bulkhead veivät ne eräälle saarelle, koska uskoivat niiden ansaitsevan pysyä hengissä.[4] He olivat myös Autoboteista ainoat, joihin Grimlock koskaan luotti.[5]

Kun Blackarachnia ajautui Dinobottien saarelle, nämä ihastuivat häneen ja tekivät aina mitä tämä pyysi. Grimlock tunsi mustasukkaisuutta aina, kun näki Optimuksen tämän lähellä.[6]

Robots in Disguise (2015)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimlock on sarjassa yksi päähenkilöistä. Hän on dinobotti, joka oli alun perin yksi Alchemorin vankeihin kuuluneista Decepticoneista. Hän ei ollut yhtä pahantahtoinen kuin toverinsa ja myös vastusti näiden toimia. Tästä hyvästä Bumblebee antoi hänen liittyä Autobotteihin. Muuntautuu Tyrannosaurukseksi ja muodostaa Ultra Been jalat.

USA Todayn järjestämässä äänestyksessä, jossa fanit saivat äänestää minkä hahmon he haluaisivat esiintyvän Michael Bayn ohjaamassa elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto, Grimlock jakoi toisen sijan Devastatorin kanssa. Grimlock ei kuitenkaan esiintynyt elokuvassa.

Transformers – Tuhon aikakausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimlock on yksi elokuvassa Transformers – Tuhon aikakausi esiintyvistä Dinoboteista ja muuntautuu sarvekkaaksi Tyrannosaurukseksi. Robottimuodossaan hän käyttää aseenaan suurta piikkinuijaa. Dinosaurusmuodossaan hän kykenee syöksemään kidastaan tulta.[7]

Grimlock ja hänen kolme toveriaan Strafe, Slug ja Scorn olivat alun perin maailmankaikkeutta tutkineita legendaarisia ritareita, jotka olivat joutuneet Lockdownin vangeiksi, kunnes Optimus Prime vapautti heidät pyytääkseen näitä apuun Galvatronin pysäyttämiseksi. Grimlock ei kuitenkaan aluksi halunnut totella, joten hän haastoi Optimuksen kaksintaisteluun. Hävittyään taistelun hän antoi Optimuksen ratsastaa selässään. Kun suurin osa Galvatronin joukoista sekä Harold Attinger ja Lockdown olivat kuolleet, Optimus antoi Grimlockin ja muiden Dinobottien elää vapaina.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1987, 2012, 2014, 2018 Gregg Berger The Transformers
Transformers: Power of the Primes
The Transformers: The Movie Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Rise of the Dark Spark
2001–2002 Tom Wyner Transformers: Robots in Disguise (2000)
2008 David Kaye Transformers: Animated
2010 Crispin Freeman Transformers: War for Cybertron
2015–2017 Khary Payton Transformers: Robots in Disguise (2015)
2018– Ryan Andes Transformers: Cyberverse
2019–2020 Terrence Flint Transformers: Rescue Bots Academy
  1. Grimlock tietoja (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. The Transformers 1. kauden jakso 8, "S.O.S. Dinobots"
  3. The Transformers 1. kauden jakso 16, "Heavy Metal Wars"
  4. Transformers: Animated jakso 6, "Dinobotit hyökkäävät"
  5. Transformers: Animated jakso 15, "Megatronin paluu, osa 1"
  6. Transformers: Animated 2. kauden jakso 10, "Musta perjantai"
  7. 'Transformers: Age of Extinction' will set up a new trilogy | Inside Movies | EW.com

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]