Autobot City

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Autobot City on kaupungin nimi fiktiivisessä Transformers-universumissa.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobot City rakennettiin Autobottien uudeksi Maa-planeetta tukikohdaksi, vanhan tukikohdan, Arkin kärsittyä pahoja vaurioita Decepticonien hyökkäyksessä. Kaupunki oli riittävän laaja, jotta se voitiin asuttaa sadoilla roboteilla, ja siellä oli suuret tilat niin laboratorioille, komentokeskuksille kuin asunnoille. Kaupungille on rakennettu suurtulivoimainen puolustusjärjestelmä, mikä estää Decepticonien raskaimmatkin hyökkäykset. Pieni osa kaupungista muuntautuu valtavaksi Autobot-soturiksi, Metropelxiksi. Kaupungin suunnittelutyöhön osallistuivat ainakin Autobotit Wheeljack, Grapple ja Hoist. Kaupunkitukikohdan komentaja on Autobotien veteraani Ultra Magnus.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Generation 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobot City tuhoutui pahoin vuonna 2005, Decepticonien tehdessä yllätyshyökkäyksen. Kaupunki rakennettiin kuitenkin uudestaan vuosien 2005 ja 2006 aikana, Autobottien voitettua Unicronin ja Decepticonit ja vallattuaan kotiplaneettansa Cybertronin takaisin.

Aseistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobot City on voimakkaasti aseistettu tulevia Decepticon-hyökkäyksiä varten. Hyökkäyksen sattuessa kaupunki muunnetaan "taistelutilaan", minkä johdosta kaupungin tornit madaltuvat ja piiloutuvat vahvojen panssareiden taakse. Tornien sisältä paljastuu tällöin suuret ja voimakkaat lasertykit. Taistelu-moodissaan kaupunki muuttaa ulkonäköään laajasta kaupunkimaisemasta pienemmäksi bunkkeriksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]