Ultra Magnus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ultra Magnus
G1 Ultra Magnus.
G1 Ultra Magnus.
Ensiesiintyminen The Transformers: The Movie (1986)
Henkilötiedot
Koko nimi Ultra Magnus
Asema Autobot Cityn komentaja
Ryhmäsidokset Autobotit
Romuttajat
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Freightliner LLC
Kenworth
Näyttelijä(t) Robert Stack (1986)
Jack Angel (1986–1987)
Kim Strauss (2001–2002)
Jeff Bennett (2007–2009)
Jamieson Price (2010)
Michael Ironside (2013)

Ultra Magnus on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 The Transformers: The Movie -animaatioelokuvassa.

Ultra Magnus on yksi Autobottien kokeneimmista johtajista ja parhaimmista sotureista. Hän on Optimus Primen vanha ystävä ja tämän uskollinen soturi. Hänellä on suuret taistelutaidot, viisautta, rohkeutta ja kyky improvisoida tilanteita. Tästä huolimatta hän tuntee olonsa välillä epävarmaksi katsoo tarvitsevansa itselleen johtaja-hahmoa tai toveria rinnalle. Magnus ei pidä itseään johtajana, vaan seuraajana, joka tarpeen tullen kuitenkin hoitaa tehtävänsä Autobottien johtajana, parhaimmilla tuloksilla. Myös hänen aseistuksensa on huippuluokkaa. Ultra Magnus muuntautuu ohjusalustaa vetäväksi rekka-autoksi.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultra Magnus esiintyy ensi kertaa elokuvassa The Transformers: The Movie. Hän toimii maassa olevan Autobot-tukikohdan, Autobot Cityn komentajana. Ultra Magnus johtaa Autobottien taistelua, tukikohtaan hyökkääviä Decepticoneja vastaan. Optimus Primen kuoltua taistelussa Megatronia vastaan, Magnus saa itselleen Autobottien komentajuuden, sekä Johtajien Matrixin. Unicronin lähestyessä Cybertronia Magnus määräsi Autobotit palamaan kotimaailmaansa, puolustaakseen sitä. Unicronin luomus, Galvatron, tuhosi väliaikaisesti Magnuksen, mutta Junkion planeetan asukkaat ystävystyivät Autobottien kanssa ja korjauttivat Magnuksen. Rodimus Primen tuhottua Unicronin, Ultra Magnus luovutti johtajuutensa Rodimukselle, ja toimi siitä eteenpäin uuden Autobot-johtajan oikeana kätenä ja uskollisena ystävänä.

Ultra Magnus esiintyy ainoastaan Brittien sarjakuvaversiossa. Häntä ei nähdä yhdysvaltalaisissa, Marvelin julkaisemissa sarjakuvissa. Sarjakuvassa Autobottikomentaja Emirate Xaaron rakentaa Ultra Magnuksen Cybertronilla uudeksi johtohahmoksi.

The War Within: The Ages of Wrath

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War Withinin viimeisessä, kolmannessa sarjakuvassa Ultra Magnus on menestynyt Autobottisoturi ja johtaja. Optimus Primen kadottua edellisessä sarjan osassa, hänestä tuli yhdessä Grimlockin kanssa Autobottien johtohahmo ja he kahdestaan voittivat sisällissodan ja toivat rauhan ja sovinnon kotiplaneetalleen, Cybertronille. Autobottien tehdessä rauhansopimusta Decepticon johtajien Shockwaven ja Ratbatin kanssa, johtajat joutuivat Decepticon-petturi Starscreamin joukkojen yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Grimlockin nopea reaktiointi kuitenkin pelasti kaikkien hengen ja tuhosi yllätyshyökkäykseen osallistuneiden vihollisten suunnitelmat. Grimlock joutui kuitenkin Motormasterin salamurhaamaksi, jonka johdosta Ultra Magnus joutui yksin kantamaan raskasta taakkaa niskoillaan. Pian tämän jälkeen Megatron teki yllättävän paluunsa ja Ultra Magnus joutui Megatronin vangiksi. Tämän jälkeen sarja loppui, kustannusyhtiö Dreamwaven mentyä konkurssiin, eikä sarjalle saatu koskaan päätöstä. Sarjan kirjoittaja oli Simon Furman.

Unicron-trilogia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armadassa Ultra Magnus on Overloadin japanilainen nimi. Lisäksi Overloadia kutsuttiin virheellisesti tuolla nimellä jaksossa "Unioni".

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energoniin pohjautuvassa sarjakuvassa Ultra Magnus esiintyy Autobottina, joka komensi Iron Hope -nimisen aluksen Autobotteja ja jonka haarniskanmuoto on samanlainen kuin Armadan Overloadilla. Hänellä oli apunaan Mini-Con nimeltä Knock Out.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Ultra Magnus on Autobottien ylin komentaja, joka taisteli Ratchetin kanssa vuosia sitten Decepticoneja vastaan suuressa sodassa. Hän kuuluu Cybertronin Eliittivartiostoon, johon kuuluvat muun muassa Sentinel Prime ja Jazz. Ultra Magnus käyttää aseenaan Magnus-vasaraa, jonka hän saa tarvitteassa varustettua salamoivalla energialla. Myöhemmin Shockwave hyökkäsi hänen kimppuunsa. Hän muuntautuu kuljetuspanssariajoneuvon tapaiseksi kulkuneuvoksi.

Ultra Magnusin äänenä toimii Jeff Bennett.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Primessa ja samaan jatkumoon sijoittuvassa peleissä Transformers: War for Cybertron ja Transformers: Fall of Cybertron Aligned-jatkumossa Ultra Magnus esiintyi Romuttajien pilkuntarkasti sotilasprotokollaa noudattavana komentajana. Romuttajat ovat aina taistelleet normaalien taisteluprotokollien ulkopuolella ja Magnus oli nimitetty komentamaan heitä juuri tämän seikan korjaamiseksi.

The Covenant of Primus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan Transformers: The Covenant of Primus mukaan Ultra Magnus oli alun perin kuten muut Romuttajat, kunnes Sentinel Prime värväsi hänet väliaikaisesti Eliittivartiostoon. Tämän sekä aikakausia myöhemmin Optimus Primen kouluttamana hän palasi Romuttajien komentajaksi järjestäytyneempänä ja vakavampana kuin aiemmin.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultra Magnus teki ensiesiintymisensä sarjan Beast Hunters -kaudella, kun hän Maahan saapuessaan laskeutui aluksellaan Arceen ja Jack Darbyn eteen. Sitten hän kokosi yhteen muut Team Primen jäsenet, lukuun ottamatta Smokescreenia ja Optimusta, jotka olivat peittäneet signaalinsa. Hän johti hyökkäystä Decepticon-linnake Darkmountiin, mutta Optimus Primen palattua ja Darkmountin tuhouduttua Ultra Magnus luovutti johtajuuden takaisin hänelle.[1] Team Primeen liityttyään hän on käyttänyt voimansa menettänyttä Solus Primen Pajaa taisteluaseena, kunnes Predaking tuhosi sen ja samalla Ultra Magnuksen oikean kämmenen.[2] Koska sen korjaamiseksi ei ollut riittävästi varaosia, Ratchet korvasi sen jaksossa kolmisormikyntisellä kädellä.[3]

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1986 Robert Stack The Transformers: The Movie
1986–1987 Jack Angel The Transformers
2001–2002 Kim Strauss Transformers: Robots in Disguise
2007–2008 Jeff Bennett Transformers: Animated
2010 Jamieson Price Transformers: War for Cybertron
2013 Michael Ironside Transformers: Prime Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising
  1. Transformers: Prime – Beast Hunters jaksot 2–4
  2. Transformers: Prime – Beast Hunters jaksot 5–9
  3. Transformers: Prime – Beast Hunters jakso 10, "Miinus yksi"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]