Emirate Xaaron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emirate Xaaron
Henkilötiedot
Koko nimi Emirate Xaaron
Asema Autobottien entinen johtaja
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies

Emirate Xaaron on kuvitteellinen hahmo Transformers-universumissa.

Emirate Xaaron on vanhin elossa oleva transformeri ja Autobottien johtohahmo. Autobotit kunnioittavat häntä vähintään yhtä paljon kuin Optimus Primea, mutta vaikka hän saattaakin olla kaikista Autobottijohtajista suurin, hän ei kuitenkaan ole taistelija. Xaaron on samassa asemassa Autobottien johtajana planeetta Cybertronilla kuin Optimus Prime on planeetta Maassa. Xaaronin muuntautumismuoto on pieni hyökkäysvaunu, mutta hän ei ole muuntautunut vuosisatoihin, eikä uskalla enää nykyään edes yrittää, koska pelkää kehonsa mekanismien olevan liian huonossa kunnossa. Emirate Xaaron esiintyi aluksi vain britannialaisessa sarjakuvaversiossa, mutta käsikirjoittaja Simon Furmanin siirryttyä kirjoittamaan Marvelin sarjakuvalehteä myös hahmo siirtyi mukaan Marvelin juonijatkumoon.

Generation One[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xaaron esiintyy vain alkuperäisessä Transformers sarjakuvassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Xaaronin Maassa oleville Autoboteille lähettämä tukipartio, uudet Predenterit Jazz, Grimlock ja Bumblebee sekä Micromastereien pelastuspartio, joutuivat Decepticonien hyökkäyksen takia avaruussillalla Cybertronin ytimeen, jossa he tapasivat jumalansa Primuksen. Decepticonien hyökättyä Primus heräsi ja kaukana avaruudessa ollut Unicron kuuli tämän karmean herätyshuudon. Unicron paikallisti Cybertronin sijainnin ja alkoi suuri, Johtajuuden Matrixia koskeva etsintäoperaatio. Tämä siksi, koska Matrix on ainoa asia, mikä voi legendojen mukaan tuhota Unicronin. Toinen mahdollisuus olisi ollut kaikkien transformerien liittoutuminen. Emirate Xaaron toimii toisena johtohahmona Matrixin etsinnän aikana. Hänen lähettämästään kahdesta etsintäpartiosta ensimmäiseen kuuluivat Autobot Predenterit Pincer, Doubleheader ja Longtooth. Toiseen etsintäpartioon kuuluivat Backstreet, Dogfight ja Override. Kumpikaan partioista ei kuitenkaan löytänyt Matrixia. Sen löysi Optimuksen lähettämä Jazzista, Grimlockista ja Bumblebeesta koostuva partio.

Unicronin lähettämä viestintuoja, rinnakkaisesta tulevaisuustodellisuudesta kaapattu Galvatron lähetettiin tuomaan pelkoa Cybertronille ja tappamaan Emirate Xaaron. Xaaron pakeni Cybertronin viemäristöön koska ei voinut muutakaan. Galvatron sai kuitenkin hänet kiinni, mutta suureksi yllätykseksi vaatikin liittoutumista, jotta Unicron saataisiin tuhottua. Liittoutunut kaksikko suuntasi Cybertronin ytimeen tarkoituksenaan herättää nukkuva transformerien jumala, Primus. Matrixin oletettiin tuhoutuneen ja siksi ainoana vaihtoehtona oli kaikkien transformerien tuominen Cybertronille välittömästi. Tähän pystyisi ainoastaan heidän luojansa. Xaaronin herättäessä Primusta, Unicronin lähettämät loput tappojoukot saapuivat paikalle ja Galvatron joutui taistelemaan näitä vastaan voittaakseen aiikaa. Lopulta Primus heräsi ja tappoi hengissä olevan Unicronin lähettämän tappajan. Primus otti valtaansa Emirate Xaaronin kehon. Tämän jälkeen Xaaronia ei enää nähty.

Primus tajusi Galvatronin valheita kuunnellessaan, että transformerien yhdistymisen aika taistelussa suurta pahaa vastaan olisi tullut. Primus keräsi kaikki transformerit Cybertronille. Unicronin hyökättyä Transformerit eivät uskaltaneet hyökätä valtavaa vihollistaan vastaan. Primuksen oli pakko ostaa aikaa ja näyttää lapsilleen, että Unicronia vastaan voi taistella. Primus sitoi Unicronin energiasiteellä ja yritti huijata tämän kuvittelemaan, että Unicron oli hävinnyt. Valitettavasti Unicron tajusi Primuksen juonen ja ampui lasersäteen silmistään kohti Xaaronin kehoa. Laukaus tappoi sekä transformerien jumalan Primuksen että räjäytti palasiksi Emirate Xaaronin kehon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]