Cybertron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Transformerien kotiplaneetta.

Cybertron on fiktiivinen Autobottien ja Decepticonien kotiplaneetta Transformers-universumissa. Cybertronin pääkaupunki on Iacon Hub City, joka palvelee myös Autobottien päämajana, kun Decepticonien kotipaikka on Kaon.

Cybertronin kuut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cybetron-planeettaa kiertävät kaksi kuutukikohtaa, Kuuasema 1 (engl. Moonbase 1) ja Kuuasema 2 (engl. Moonbase 2), mainitaan vasta ensimmäisen kerran elokuvassa The Transformers: The Movie (1986). Elokuvassa molemmat kuuasemat tuhoutuvat, kun planeetansyöjä Unicron syö ne. Kuut esiintyvät myös Transformers: Cybertronissa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen Transformers-animaatiosarjan mukaan Cybertron oli vielä 12 miljoonaa vuotta sitten tekno-orgaanisen rodun, Quintessonien, tehdas robottien rakentamiseen. He käyttivät näitä joko työvoimana tai viihdyttääkseen itseään. Mutta sitten robotit nousivat kapinaan ja alkoi Ensimmäisen Cybertronin sota, jossa Quintessonit saatiin ajettua pois Cybertronilta. Mutta pian cybertronilaiset jakautuivat kahteen ryhmittymään: rauhaa rakastaviin Autobotteihin sekä sotaa lietsoviin Decepticoneihin. Alkoi Toinen Cybertronin sota, jonka Autobotit voittivat keksittyään muuntautumisen.[1]

Sodan jälkeen alkoi Kultakausi (engl. Golden Age) ja silloin Cybertron kukoisti enemmän kuin koskaan. Mutta 9 miljoonaa vuotta sitten Decepticonit olivat myös oppineet muuntautumaan ja heidän johtakseen nousi Megatron, joka aloitti Kolmannen Cybertronin sodan. Yksi vanhimmista transformreista, Alpha Trion, rakensi Megatronin haavoittamasta nuoresta robotista, Orion Paxista, Autobottien uuden johtajan nimeltä Optimus Prime.[2]

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa Primuksen, transformerien luojan kipinä on Cybertronin ytimessä, mutta Transformers: Cybertronissa Cybertron muuntautuu paljastaen aikoja sitten kuolleeksi luullun Primuksen.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cybertron siirtymässä Maan kiertoradalle elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli.

Michael Bayn ohjaamassa Transformers-elokuvasarjassa Cybertron oli tullut eläväksi ja kukoistavaksi imperiumiksi Allsparkin ansiosta. Mutta Optimuksen johtamien Autobottien ja Megatronin johtamien Decepticonien ajauduttua sotaan ja Allsparkin kadottua, planeetta muuttui autiomaaksi. Alun perin Cybertron olisi voitu palauttaa muinaiseen loistoonsa Allsparkin avulla. Mutta sodan lopettamiseksi Autobotit päättivätkin tuhota Allsparkin. Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Sentinel Prime aikoi käyttää avaruussiltapilareitaan tuodakseen Cybertronin Maan kiertoradalle ja käyttää ihmisiä orjatyövoimana sen korjaamiseksi. Mutta ohjauspilarin tuhoutuessa, Cybertron oli yhä avaruussillan välissä ja sulkeutuessaan, silta imaisi Cybertronin sisäänsä, tuhoten sen lopullisesti.

Elokuvassa Transformers: Viimeinen ritari Cybertron on melkein palasina Kuun pimeän puolen tapahtumien vuoksi, mutta transformereiden luojaksi itseään väittävä Quintessa on pitänyt suurilla ankkureilla Cybertronin suurimmat osat kiinni planeettassa, tosin jättäen pitkät välit osien ja Cybertronin välillä. Optimus Primen saavuttua Cybertronille, Quintessa onnistui aivopesemään hänet Nemesis Primeksi ja käskemään häntä hakemaan Maasta hänen sauvansa jonka hänen entiset soturinsa, Iaconin ritarit, varastivat sen häneltä vuosia sitten ja ovat luovuttaneet sen Merlinille, joka piti siitä huolta kuolemaansa saakka. Sauvan avulla Quintessa pystyisi imemään Maan sisällä uinuvan Unicronin elinvoiman ja sillä käyttäen onnistuisi uudelleenrakentaakseen Cybertronin. Cybertronin saavuttua Maan ilmakehään, sen osat iskeytyivät Maan maastoon, lähes yhdistäen planeetat yhteen. Optimuksen palauduttua entiselleen, Megatron vei Optimukselta sauvan ja vei sen Quintessalle, joka alkoi imemään Stonehengen kautta Unicron elinvoimaa korjatakseen Cybertronin kärsimät vahingot. Quintessa melkei onnistui, kunnes Optimus ja Bumblebee saivat hänet vetäytymään pois Cybertronin kammiolta teleporttaamaan itsensä Maan kamaralle ja siellä esittämään ihmisnaista, Autobottien itse luullessa tappaneensa tämän. Tämän jälkeen Cybertron on sidoksissa Maahan, mutta Autobotit, Iaconin ritarit ja ihmiset päättävät yhdessä rakentaa uudelleen molemmat maailmat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Transformers 3. kauden jakso 4, "Five Faces of Darkness, Part 4"
  2. The Transformers 2. kauden jakso 43, "War Dawn"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.