Ravage

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ravage
Ravage sarjassa The Transformers
Ravage sarjassa The Transformers
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Asema Vakooja
Ryhmäsidokset Decepticonit
Muuntautumismuodot C-kasetti
Näyttelijä(t) Frank Welker (1984-1986), Trevor Devall (2004-2005)

Ravage on kuvitteellinen robotti Transformers-universumissa. Se toimii lähes kaikissa jatkumoissa Soundwaven apurina. Ravagella on robottimuodon sijasta petomuoto, jossa se muistuttaa mekaanista jaguaaria.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravage on erinomainen vakooja ja hyökkää lähes armotta vihollistensa kimppuun. Se muuntautuu Soundwaven rintakoteloon mahtuvaksi musiikkikasetiksi.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa jaguaareja muistuttavista Terrorconeista käytetään nimitystä Battle Ravage. Trevor Devall antoi niille äänensä.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravage elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto

Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto, Ravage on Soundwaven jaguaarimainen apuri. Soundwave lähetti Ravagen sekä Microconeista koostuvan Reedmanin viemään NESTin bunkkerissa säilytettävä Allsparkin kappale ja viedä Laurentian Vajoamaan Megatronin elvytystä varten. Ravage nähtiin seuraavan kerran vasta Egyptissä auttamassa muita Decepticoneja Sam Witwickyn etsimisessä. Ravage kuoli, kun Bumblebee tarttui hänen selkärankaansa ja voimakkaalla kädenliikkeellä työnsi kaikki Ravagen haarniskan osat irti. Vaikka Ravage elää symbioosissa Soundwaven kanssa, pienistä metallikuuliksi muuntautuvista Microconeista muodosteneella Decepticonilla nimeltä Reedman sekä mikroskoopiksi muuntautuvalla Tohtorilla on molemmilla samanlainen symbioottinen yhteys Ravagen kanssa.

Elokuvassa Ravage ei muuntaudu miksikään, mutta sen lelu muuntautuu eräänlaiseksi avaruuskapseliksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]