Transformers: Prime

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Transformers: Prime
Tyyli tietokoneanimaatio, toiminta, sci-fi, mecha
Kestoaika 22 min.
Luoja(t) Roberto Orci
Alex Kurtzman
Duane Capizzi
Jeff Kline
Pääosissa Peter Cullen
Jeffrey Combs
Sumalee Montano
Josh Keaton
Kevin Michael Richardson
Tania Gunadi
Andy Pessoa
Frank Welker
Steve Blum
David Sobolov
Peter Mensah
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Hub Network
Suomi Fox Kids (Fox (Suomi))
Esitetty 2010-11-2929. marraskuuta 2010 –
2013-7-2626. heinäkuuta 2013
Tuotantokausia 3
Jaksoja 65
Tuotanto
Tuottaja(t) Jeff Kline
Vastaava(t) tuottaja(t) Alex Kurtzman
Roberto Orci
Jeff Kline
Steve Davis
Ohjaaja(t) David Hartman
Todd Waterman
Käsikirjoittaja(t) Duane Capizzi
Nicole Dubuc
Marsha F. Griffin
Joseph Kuhr
Steven Melching
Säveltäjä(t) Brian Tyler
Tuotantoyhtiö(t) Digitalscape Co. Ltd.
Hasbro Studios
Palkinnot
Voitetut Daytime Emmy (2011)
Ehdokkuudet Daytime Emmy (2011)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Transformers: Prime on yhdysvaltalainen Transformersiin perustuva ja Emmy-palkittu tietokoneanimaatiosarja. Sen oli tarkoitus alkaa 10. lokakuuta 2010, mutta viivästyi marraskuun 29. päivään. Sarja alkoi 5-osaisella minisarjalla ja ensimmäisen kausi alkoi 11. helmikuuta 2011. Toinen kausi alkoi 18. helmikuuta 2012[1]. Kolmas ja sarjan viimeinen kausi lisänimellä Beast Hunters alkoi 22. maaliskuuta 2013.[2] Vaikka sarja päättyi 26. heinäkuuta 2013, koko sarjan tarina päättyi varsinaisesti syksyllä 2013 ilmestyneeseen televisioelokuvaan nimeltä Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising.

Sarja sijoittuu samaan jatkumoon kuin aiemmin samana vuonna julkaistu konsolipeli Transformers: War for Cybertron, vaikka hahmojen ulkonäöt ja sarjan tarina eroavat huomattavavasti pelistä.

Sarjan ääniohjaajana toimii Susan Blu, joka on aikaisemmin ääniohjannut Transformers-sarjoja Beast Wars, Beast Machines ja Transformers: Animated.

Transformers: Prime -sarjaa on näytetty Suomessa useita kertoja vuodesta 2012 alkaen Fox-kanavalla.[3]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmen vuoden jälkeen, Maassa piileskelevä Optimus Primen johtama viiden Autobotin ryhmä joutuu jälleen kohtaamiseen Decepticonien kanssa. Ja he odottavat niiden paluuta. Taisteluiden aikana he tapaavat kolme lasta, Jack Darbyn, Miko Nakadain ja Raf Esquivelin, ja pian Maahan palaa myös Megatron, joka aikoo tuhota Autobotit ja valloittaa sekä Cybertronin että Maan. Taistelun kohteena ovat Maan energonvarat, Iaconin arkistoista Maahan lähetetyt reliikit sekä fossiileista elvytettävät Predacon-pedot.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobottien suurin, vahvin ja älykkäin johtaja. Haluaa voittaa Decepticonit vaarantamatta ihmisiä. Hän oli ennen sotien alkua arkistovirkailija nimeltä Orion Pax, kunnes tuli Primeksi saatuaan Primukselta Johtajuuden Matriisin. Muuntautui aluksi pitkäpuskuriseksi rekka-autoksi ja myöhemmin joka maastoon sopivaksi tutkimus- ja taisteluajoneuvoksi.

Ratchet on Autobottien lääkintämies. Hän tuntee Optimuksen paremmin kuin muut, mutta ei tottunut paljastamaan ihmisille olemassaoloaan tai päästämään näitä tukikohtaan. Hänelle Autobottien tulevaisuus merkitsee enemmän kuin muille. Muuntautuu ambulanssiksi.

Arcee on ryhmän naispuolinen Autobotti. Hän on ryhmän pienin Autobotti, mutta myös sulavaliikkeinen, nopea ja voimakas. Hänellä on traumoja taistelutovereidensa, kuten Tailgaten ja Cliffjumperin, menettämisestä. Jack Darbyn suojelija. Muuntautuu Kawasaki Ninja 250 R -moottoripyöräksi.

Suurikokoinen Bulkhead on Autoboteista vahvimpia. Hänellä on kuitenkin paljon tunteellisuutta. Miko Nakadain suojelija. Entinen Romuttajien jäsen. Muuntautuu Lamborghini LM002 -maastoautoksi.

Bumblebee oli ensimmäinen Maahan saapunut Autobotti. Hänen äänimekanisiminsa vaurioitui Cybertronilla ja siksi hän yrittää esittää asiansa ääntelyiden ja piipitysten avulla. Sai äänensä takaisin vasta sarjan lopussa. Raf Esquivelin suojelija. Muuntautuu fiktiiviseksi "Urbana 500" -muskeliautoksi.

Bulkheadin entinen taistelutoveri Romuttajien ryhmästä, joka entisen ryhmänsä taistelutavoilleen omistautuneempana ei ole tottunut Optimus Primen tai Ultra Magnuksen käskyihin. Työskenteli aluksi yksin ja liittyi Optimuksen ryhmään vasta Beast Hunters -kaudella, kun hänen Jackhammer-aluksensa tuhoutui. Muuntautuu Lancia Stratosia muistuttavaksi urheiluautoksi.

Nuori ja kärsimätön Cybertronin Eliittijoukkojen kouluttama soturi ja vastannut itse Optimuksen mentorin, Alpha Trionin, suojelemisesta. Liittyi Optimus Primen ryhmään jaksossa "Uusi tulokas". Muuntautuu Lotus Exige -urheiluautoksi.

Romuttajien entinen komentaja ja yksi Optimuksen ylimmistä luutnanteista, joka nuodattaa pilkuntarkkaa sotilasprotokollaa, mihin muut Autobotit eivät ole enää tottuneet, varsinkaan Wheeljack. Saapui Maahan Iron Will -aluksellaan, jaksossa "Hajallaan". Muuntautuu pitkäpuskuriseksi rekka-autoksi.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arceen hyvä ystävä ja taistelutoveri. Starscream tappoi hänet jaksossa "Pimeys nousee, osa 1" ja palasi hetkellisesti Terrorconina. Muuntautui Dodge Challengeriksi.

Arceen taistelutoveri ennen Cliffjumperia. Identtinen Cliffjumperin kanssa. Kuoli ennen sarjan tapahtumia.

Pelkästään nimeltään mainittu Romuttaja, jonka Dreadwing tappoi ennen "Riehujat" tapahtumia.

Decepticonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Decepticonien johtaja, joka nimesi itsensä yhden 13 alkuperäisen Primen mukaan. Hän oli ennen gladiaattori ja Optimuksen entisen minän, Orion Paxin, hyvä ystävä. Mutta Megatronin yritettyä vaatia Cybertronin suurneuvostolta Primen arvoa ja vakuuttaa väkivallan olevan oikea keino hallita Cybertronia, Orion vastusti tätä. Kateudesta siitä, että neuvosto piti Orionia parempana ehdokkaana Primeksi, Megatron aloitti sodan vastustajiaan vastaan. Käyttää sota-aseenaan pimeää energonia, Unicronin verta. Halveksii Maan ajoneuvoja ja muuntautuu alkuperäiseen ajoneuvomuotoonsa: cybertronilaiseksi suihkukoneeksi.

Megatronin oikea käsi sotilastoimissa. Starscream mieluummin hiipii vihollistensa läheisyyteen, kuin hyökkäisi suoraan, mikä tekee hänestä hyvin vaarallisen. Starscream pyrki myös kerran johtajaksi Megatronin tilalle. Hän lähti maanpakoon jaksossa "Kumppanit", mutta sai tilaisuuden palata Decepticoneihin jaksossa "Liitäntä" ja siitä lähtien hän pysyi täysin uskollisena Megatronille. Muuntautuu F-16 Fighting Falcon -hävittäjäksi.

Soundwave on viestintäpäällikkö ja Megatronin uskollisin palvelija, joka pyrkii selvittämään kaikki salaliitot häntä vastaan. Soundwavella ei ole kasvoja ja puhui toisinaan toistamalla tallenteita toisten puheista. Vain jaksossa "Miinus yksi" hän puhui omalla äänellään. Hän yltää lonkeroillaan mihin tahansa, mutta hänen tärkein työkalunsa on hänen rinnassaan piileskelevä työläisensä, Laserbeak. Muuntautuu MQ-9 Reaper -tiedustelulennokiksi.

Narsistinen ja tärkeilevä lääkintämies, joka raivostuu pienestäkin naarmusta ja tahrasta maalipinnassaan. Knock Out on Starscreamin ystävä. Muuntautuu punaiseksi urheiluautoksi, joka muistuttaa Aston Martin DBS V12 -mallia.

Knock Outin huligaanimainen assistentti ja Bulkheadin vanha vihollinen. Airachnid surmasi hänet jaksossa "Ristitulessa". Muuntautui panssariautoksi.

Hämähäkkimäinen Decepticon, joka kappaasi Arceen vuosia sitten ja tappoi silloin myös hänen ystävänsä, Tailgaten. Työskenteli aluksi mieluummin yksin, mutta palasi Decepticoneihin väliaikaisesti jaksossa "Vetovoimaa" ja oli Starscreamin ohella toinen Megatronia vastaan juonitellut Decepticon. Vaipui staasiin jaksossa "Armada". Jaksossa "Jano" zombimainen vampyyri Silas vapauttaa Airachdinin staasista, jolloin tämä tappaa hänet. Tämän jälkeen Airachnid ottaa insecticonit hallintaansa, ja menee tappamaan Megatronia, mutta Soundwave lähettää heidät Cybertronin kuuhun, jossa paljastuu, että Silas onnistui purra Airachnidia, josta tuli sitten zombimainen vampyyri. Muuntautui RAH-66 Comanche -helikopteriksi.

Entinen Etsijöiden kapteeni, joka saapui jaksossa "Riehujat" Maahan kostamaan veljensä, Skyquaken, kuoleman. Megatron teki hänestä uuden oikeankädenmiehensä. Megatron surmasi hänet ampumalla selkärankaan jaksossa "Uudistumisia" hänen yrittäessään tappaa Starscreamin. Muuntautui F-35 Lightning II -hävittäjäksi.

Megatronin oikea käsi tieteessä. Usein Starscreamin kateuden kohteena. Shockwave yritti kauan sitten Arceeta ja Cliffjumperia hyväksi käyttäen saada avaruussiltaansa Maan koordinaatit, mutta epäonnistui. Knock Outin avulla hän pääsi jaksossa "Darkmount, Nevada" Maahan ja toi mukanaan Predaconien kloonaamiseen käytettävää teknologiaa. Muuntautuu cybertronilaiseksi panssarivaunuksi.

Sotilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimivat Decepticonien jalkaväkisotilaina. Niitä on kolmenlaisia: tavallisia purppuranvärisiksi EcoJet -muskeliautoiksi tai cybertronilaisiksi lentokoneiksi muuntautuvia yksiköitä, cybertronilaisiksi porausajoneuvoiksi muuntautuvia kaivosmiehiä sekä hopeisia Etsijöihin lukeutuvia lentokykyisiä yksilöitä.

Hyönteiseksi muuntautuvia ja osittain eläimellisesti käyttäytyviä Decepticoneja. Megatron jätti muutaman niistä Cybertronille horrokseen ja vartioon mahdollisen Autobotin varalta. Airachnid löysi jaksossa "Ristitulessa" Maasta parven niitä ja loi niistä itselleen armeijan. Mutta jaksossa "Armada" kääntyivät Megatronin puolelle Airachnidin vaivuttua väliaikaisesti staasiin. Jaksossa "Jano" heidät karkotettiin Airachnidin mukana Cybertronin kuuhun. Heistä ainoat nimeltään mainitut ovat Hardshell ja Bombshock.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Decepticonien Etsijä, joka oli vuosia staasissa Maassa. Esiintyi elävänä vain jaksossa "Mestarit ja oppilaat", jolloin Bumblebee tappoi tämän. ja epäkuolleena jaksossa "Varjovyöhyke". Muuntautui F-35 Lightning II -hävittäjäksi.

Muotoaan muuttava Decepticonvakooja. Esiintyi vain jaksossa "Huijari", koska tämä räjähti kuoliaaksi Wheeljackin toimesta.

Predaconit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Predaconien johtaja, jonka Shockwave kloonasi fossiilisoituneista jäännöksistä ollessaan Cybertronilla. Näytti aluksi pelkältä oranssimustalta lohikäärmemäiseltä pedolta, kunnes paljasti osaavansa muuntautua ja puhua. Otti käyttöön nykyisen nimensä omaksuakseen Maasta löytyneiden aiempien Predacon-kloonien jäännöksistä kloonattavien yksilöiden komentajuuden. Jaksossa "Synteesi" hän julistautui itsenäiseksi Decepticoneista.

Muuntautuu sinivalkoiseksi ja oranssiksi kotkan ja karhun yhdistelmäksi. Darksteel ei suhtaudu asioihin vakavasti ja siksi nauraa usein. Esiintyy vain elokuvassa Predacons Rising.

Muuntautuu sinivalkoiseksi ja punaiseksi lohikäärmeeksi. Skylynx on luonteeltaan hyvin itsevarma, eikä aina tottele käskyjä. Esiintyy vain elokuvassa Predacons Rising.

Ihmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jackson "Jack" Darby

16-vuotias poika, joka työskentelee KO Burgerissa. Kun hän tapasi Autobottisuojelijansa, Arceen, hän suhtautui tähän niin kuin tämä olisi hänelle kuin isosisko. Jack on yleensä erittäin älykäs ja tekee kaikkensa tehdäkseen tyttöihin vaikutuksen.

  • Miko Nakadai

15-vuotias japanilaissyntyinen tyttö, joka on innostunut Amerikan popkulttuurista. Hän pitää kovasti sekä metalli- että punk-musiikista. Pelottomana hänellä on hyvä ystävyyssuhde Bulkheadin kanssa. Hän kuitenkin toisinaan hiipii salaa taistelupaikoille Autobottien huomaamatta.

  • Rafael "Raf" Esquivel

12-vuotias, hiljainen ja ujo poika. Ja se, joka yleensä joutuu paniikkiin vaaran tullen. Mutta on aina paikalla, kun Autobotit tarvitsevat ihmisteknologian tuntemusta, mitä Ratchetilla ei ole. Rafin tieto on aina pelastanut niin ihmisiä kuin Autobottejakin. Raf on myös ihmisistä ainut, joka ymmärtää suojelijansa, Bumblebeen, äännähtelyjä.

  • erikoisagentti William Fowler

Harvoja ihmisiä, jotka ovat ennen sarjan alkua tietäneet Autobottien olosta Maassa. Mutta hän ei haluaisi uskoa, että vain Autobotit voisivat taistella Decepticoneja vastaan. Fowler on ihastunut Jackin äitiin, Juneen.

  • hoitaja June Darby

Jackin äiti, joka työskentelee sairaanhoitajana. Sai tietää Autoboteista ensi kertaa jouduttuaan kerran M.E.C.H.:n vangiksi.

M.E.C.H.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terroristiorganisaatio, joka on kiinnostunut cybertronilaisesta tekniikasta. Keräsivät 1. kaudella vain tietoja transformereista. Mutta 2. kaudella he rakensivat oman kauko-ohjattavan transformerin, Nemesis Primen.

  • Leland "Silas" Bishop

M.E.C.H.:n johtaja ja entinen eversti, joka työskenteli Projekti Damokleen kanssa, kunnes erotettiin. Kun Optimus tuhosi hänen ohjaamansa Nemesis Primen, sen jäännökset romahtivat Silasin päälle haavoittaen tätä vakavasti. Jaksossa "Inhimillinen tekijä" hänen elintoimintonsa yhdistettiin Breakdownin jäännöksiin. Hän otti käyttöön uuden nimen, C.Y.L.A.S. eli Kyberneettis-Symbioottinen Laajennus (engl. Cybernetic Life Augmented by Symbiosis), surmasi muut M.E.C.H.:n jäsenet ja yritti liittyä Decepticoneihin. Hänelle annettiin tehtävä, jossa epäonnistui, ja Decepticonit vangitsivat hänet. Jaksossa Jano Knock Out testaa Silasiin, joka on yhä robottina, Rachetin jaksossa Vahvempi, nopeampi luomaa ja käyttämää synteettistä energonia, joka teki Rachetista paremman taistelijan, mutta ilkeämmän ja armottomamman. Knock Outin testatessa Silasiin tätä energonia Starscream tulee paikalle ehdottaen, että Silasiin laitettaisiin pimeää energonia, jotta Megatron voisi ohjata tätä kuin nukkea. Se tehdään Knock Outin vastustuksesta huolimatta, ja Silasista tulee zombimainen vampyyri, joka imee muista boteista energonia tehden näistä myös zombimaisia vampyyrejä. Silas pääsee aluksella pakoon ja vapauttaa Airachnidin, joka pienen taistelun seurauksena repii hänestä osia luullen häntä Breakdowniksi. Kun Airachnid huomaakin Silasin Breakdownin jäännösten sisällä, tämä kuolee.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sierra

Jackin ihastus.

  • Vince

Koulukiusaaja, joka haastoi Jackin katuralliin jaksossa "Hurjastelua".

  • kenraali Bryce

Agentti Fowlerin esimies, joka suhtautuu epäluuloisesti Autobotteihin. Nähtiin vain jaksossa "Kuulustelu", mutta mainittiin myöhemmissä jaksoissa.

  • Vogel

New Yorkin metrotyöläinen, joka nähtiin vain jaksossa "Tunnelissa", mutta mainittiin jaksossa ''Myrkkyä".

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olento, jonka veri, pimeä energon, on Megatronin käyttämä energianlähde. Hän on transformerien luojan, Primuksen, ilkeä vastine. 13 alkuperäistä Primea kukistivat hänet ja hän jäi leijumaan avaruuteen, kunnes Maa muodostui hänen ympärilleen. Hän heräsi jaksossa "Yksi nousee, osa 1" planetaarisen järjestäytymisen seurauksena. Mutta Optimus vaivutti hänet takaisin uneen jaksossa "Yksi nousee, osa 3". Hän kuitenkin palasi elokuvassa Predacons Rising.

Nimitys kaikista pimeän energonin luomista epäkuolleista transformereista.

Pienestä koostaan huolimatta Cybertronin vaarallisimpia tuholaisia. Syövät metallia, pääruoka on transformerit

Optimuksen mentori ja yksi alkuperäisistä Primeista. Lähetti Iaconin arkistoissa säilytetyt Autobottien reliikit ja Decepticoneilta takavarikoidut sota-aseet aikoinaan Maahan. Jakson "Kapina" mukaan hän on oletettavasti kuollut.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minisarja: Pimeys nousee (2010)

  1. Pimeys nousee, osa 1 (Darkness Rising, Part 1)
  2. Pimeys nousee, osa 2 (Darkness Rising, Part 2)
  3. Pimeys nousee, osa 3 (Darkness Rising, Part 3)
  4. Pimeys nousee, osa 4 (Darkness Rising, Part 4)
  5. Pimeys nousee, osa 5 (Darkness Rising, Part 5)

1. tuotantokausi (2011)

  1. Mestarit ja oppilaat (Masters & Students)
  2. Tuholaiset (Scraphead)
  3. Huijari (Con Job)
  4. Saattue (Convoy)
  5. Deus Ex Machina (Deus Ex Machina)
  6. Hurjastelua (Speed Metal)
  7. Saalistaja (Predatory)

  1. Sairas mieli (Sick Mind)
  2. Poissa mielestä (Out of His Head)
  3. Varjovyöhyke (Shadowzone)
  4. Operaatio Breakdown (Operation: Breakdown)
  5. Verkossa (Crisscross)
  6. Vetovoimaa (Metal Attraction)
  7. Pohjalla (Rock Bottom)

  1. Kumppanit (Partners)
  2. Tiedon tuskaa (T.M.I.)
  3. Vahvempi, nopeampi (Stronger, Faster)
  4. Toinen kaatuu (One Shall Fall)
  5. Yksi nousee, osa 1 (One Shall Rise, Part 1)
  6. Yksi nousee, osa 2 (One Shall Rise, Part 2)
  7. Yksi nousee, osa 3 (One Shall Rise, Part 3)

2. tuotantokausi (2012)

  1. Orion Pax, osa 1 (Orion Pax, Part 1)
  2. Orion Pax, osa 2 (Orion Pax, Part 2)
  3. Orion Pax, osa 3 (Orion Pax, Part 3)
  4. Operaatio Bumblebee, osa 1 (Operation Bumblebee, Part 1)
  5. Operaatio Bumblebee, osa 2 (Operation Bumblebee, Part 2)
  6. Riehujat (Loose Cannons)
  7. Ristitulessa (Crossfire)
  8. Nemesis Prime (Nemesis Prime)

  1. Kuulustelu (Grill)
  2. Armada (Armada)
  3. Älyn lento (Flying Mind)
  4. Tunnelissa (Tunnel Vision)
  5. Kolmen kauppaa (Triangulation)
  6. Prioriteetit (Triage)
  7. Myrkkyä (Toxicity)
  8. Haavoilla (Hurt)
  9. Menneisyyden kaikua (Out of the Past)

  1. Uusi tulokas (New Recruit)
  2. Inhimillinen tekijä (The Human Factor)
  3. Perintö (Legacy)
  4. Alpha/Omega (Alpha/Omega)
  5. Kovia iskuja (Hard Knocks)
  6. Vuoroin varkaissa (Inside Job)
  7. Liitäntä (Patch)
  8. Uudistumisia (Regenration)
  9. Synkin hetki (Darkest Hour)

3. tuotantokausi: Beast Hunters (2013)

  1. Darkmount, Nevada (Darkmount, NV)
  2. Hajallaan (Scattered)
  3. Saaliit (Prey)
  4. Kapina (Rebellion)
  5. Predacon-projekti (Project Predacon)
  6. Komentoketju (Chain of Command)
  7. Plus yksi (Plus One)

  1. Jano (Thirst)
  2. Evoluutio (Evolution)
  3. Miinus yksi (Minus One)
  4. Suostuttelua (Persuasion)
  5. Synteesi (Synthesis)
  6. Lukkoon lyöty hetki (Deadlock)

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Peter Cullen  Optimus Prime, sivuäänet  
 Jeffrey Combs  Ratchet, sivuäänet  
 Sumalee Montano  Arcee, Rafin äiti  
 Kevin Michael Richardson  Bulkhead, Makeshift, Nemesis, sivuäänet  
 James Horan  Wheeljack, sivuäänet  
 Nolan North  Smokescreen, sivuäänet  
 Michael Ironside  Ultra Magnus  
 Will Friedle  Bumblebee  
 Frank Welker  Megatron, Soundwave, sivuäänet  
 Steve Blum  Starscream, Bombshock, sivuäänet  
 Daran Norris  Knock Out, sivuäänet  
 Adam Baldwin  Breakdown  
 Gina Torres  Airachnid  
 Tony Todd  Dreadwing  
 David Sobolov  Shockwave, sivuäänet  
 Peter Mensah  Predaking  
 Josh Keaton  Jack Darby, M.E.C.H.:n kirurgi, Tailgate, sivuäänet  
 Tania Gunadi  Miko Nakadai  
 Andy Pessoa  Raf Esquivel  
 Ernie Hudson  William Fowler  
 Markie Post  June Darby  
 George Takei  Alpha Trion  
 John Noble  Unicron  
 Alexandra Krosney  Sierra  
 Clancy Brown  Silas  
 Dwayne Johnson  Cliffjumper (Pimeys nousee)  
 Billy Brown  Cliffjumper (2. kausi)  
 Richard Green  Skyquake  
 David Kaye  Hardshell, sivuäänet  
 Brad Raider  Vince  
 Robert Forster  kenraali Bryce  
 John DiMaggio  Vogel  
 Reggie Bannister  sivuäänet  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Pekka Lehtosaari  Optimus Prime  
 Jari Salo  Ratchet, sivuäänet  
 Susa Saukko  Arcee  
 Jussi Wahlgren  Bulkhead (kaudet 1–2), Shockwave (2. kausi), Alpha Trion (2. kausi), sivuäänet  
 Osku Ärilä  Bulkhead (3. kausi), Shockwave (3. kausi)  
 Kimmo Härmä  Smokescreen (2. kausi), Wheeljack, Knock Out, Tailgate, kenraali Bryce, sivuäänet  
 Riku Korhonen  Smokescreen (3. kausi), Bumblebee, sivuäänet  
 Rauno Ahonen  Ultra Magnus  
 Arto Nieminen  Megatron, Soundwave, sivuäänet  
 Tero Koponen  Starscream, M.E.C.H.:n kirurgi, Nemesis, Alpha Trion (3. kausi), Bombshock, sivuäänet  
 Juhani Rajalin  Breakdown, Dreadwing, Silas (kaudet 1–2), Cliffjumper, Vogel, Hardshell, sivuäänet  
 Ella Pyhältö  Airachnid, Rafin äiti  
 Jukka Pihlajaniemi  Predaking, Orion Pax (2. kauden jaksot 1–3)  
 Petrus Kähkönen  Jack Darby  
 Amy Burgess  Miko Nakadai  
 Aarni Hyökki  Raf Esquivel  
 Petri Hanttu  William Fowler, sivuäänet  
 Tarja Alexander  June Darby, Sierra  
 Markus Bäckman  Unicron  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

hubworld.com (Arkistoitu – Internet Archive)