Ironhide

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ironhide
G1 Ironhide robotti-muodossaan
G1 Ironhide robotti-muodossaan
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Ironhide
Asema Turvallisuuspäälikkö
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Nissan Cherry Vanette
Hummer
Toyota Land Cruiser
GMC TopKick
Näyttelijä(t) Peter Cullen (1984–1986)
Michael McConnohie (2001–2002)
Matt Hill (2004–2005)
Mark Ryan (2007)
Jess Harnell (2007, 2009, 2011)
Corey Burton (2008)
Keith Szarabajka (2010, 2012, 2014)

Ironhide on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ironhide kuuluu Optimus Primen mukana Maahan saapuviin Autobotteihin. Hän on Optimuksen läheinen ystävä jo kaukaisista ajoista lähtien ja on kokenut soturi. Ironhide toimii Autobotien tukikohdan, Arkin turvallisuuspäällikkönä. Ironhide viettää myös taistelemisen lisäksi suurimman osan ajastaan korjauspöydällä, haavoituttuaan taisteluissa Decepticoneja vastaan. Ironhide on myös muutaman kerran hypännyt johtajaansa Optimusta kohti tulevan laserammuksen eteen. Ironhide toimii Autobottien tukikohdan, Arkin turvallisuuspäällikkönä ja on yksi Optimus Primen upseereista ja apujohtajista.

The Transformers: The Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa The Transformers: The Movie, Megatron hyökkää Autobottien sukkulan kimppuun ja tappaa Ironhiden, ampumalla tätä päähän.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Ironhide on alusta alkaen mukana, mutta ei kovinkaan suuressa tai tärkeässä roolissa. Myöhemmin Ironhide joutui deaktivoiduksi ja palasi vasta aivan sarjan lopussa, Unicronin hyökätessä Cybertronille, Grimlockin herätettyä hänet takaisin eloon. Ironhidea ei tämän jälkeen enää nähty.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonin Ironhide ei liity mitenkään alkuperäiseen Generation 1 Ironhideen. Hahmo on niin luonteeltaan kuin tavoiltaankin täysin eri hahmo. Energonin Ironhide on uusi, innokas, täysin kokematon nuori Autobotti, jolla ei ole yhtään kokemusta taistelusta. Hän on yli-innokas ja ihailee suuresti Hot Shotia, yhtä esimiestään. Hänen ihmisystäviinsä kuuluu sarjan keskeinen ihmishahmo, Kicker, jonka kanssa hän useasti sarjan aikana seikkailee. Sarjan aikana Ironhide kasvaa hahmona kokeneemmaksi ja paremmaksi taistelijaksi.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers (2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Ironhide on Optimuksen pitkäaikainen ja uskotuin ystävä. Suurin muutos Ironhidessa on hänen värityksensä. Toisin kuin alkuperäisessä sarjassa, elokuvassa Ironhide on täysin musta ja muuntautuu pakettiauton sijasta suureksi hinausmaasturiksi. Hän on Optimuksen maajoukkojen asespesialisti, jolla on erittäin pessimistinen näkökulma kaikkeen.

Ironhide robottimuodossaan, elokuvassa Transformers (2007).

Transformers: The Game[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: The Game -pelissä Ironhide on pelattava vähintään kolmessa Autobottikamppanjan tehtävässä: toisen tason toisessa tehtävässä sekä neljännen tason ensimmäisessä ja kolmannessa tehtävässä.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Ironhide taistelee Autobottien riveissä tehden yhteistyötä NESTin kanssa. Hänen piti alun perin Arceen kanssa opasta Sam ja Mikaela Optimus Primen ruumiin luokse, mutta sitten kun Arcee joutui Decepticonien tappamaksi, Ironhiden oli pakko keskittyä enemmän puolustautumaan Decepticoneilta. Joten Samin ja Mikaelan oli pakko jatkaa ilman häntä.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Revenge of the Fallen -pelissä Ironhide on yksi viidestä Autobottikamppanjan pelihahmosta. Ironhide käyttää aseinaan kaksoispulssikanuunoita ja ohjuslaukaisimia. Erikoiskykynä hänellä on jättää jälkeensä pieni tykkitorni, joka automaattisesti tulittaa vastustajia, kunnes joku tuhoaa sen (Decepticonkamppanjassa Grindorilla on sama erikoiskyky). Erikoiskyvyn on annettava latautua uudelleen, jotta tällaisen voi jättää uudestaan.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli hänet nähtiin aluksi NESTin tukikohdassa, missä Que antoi hänelle uusiksi aseiksi kaksi voimakasta kivääriä. Hän ilmestyi myöhemmin Bumblebeen, Sideswipen ja Dinon tueksi suojellakseen Sentinel Primea Dreadeilta. Mutta kun Dreadit oli lyöty, Sentinel paljasti itsensä petturiksi ja ampui Ironhideen kosmista ruostetta, joka ruostutti Ironhiden robottikehoa ja lopulta tappoi hänet.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijä Sarja Elokuva Konsolipeli
1984–1986 Peter Cullen The Transformers The Transformers: The Movie
2001–2002 Michael McConnohie Transformers: Robots in Disguise
2004–2005 Matt Hill Transformers: Energon
2007 Mark Ryan Transformers: The Game
2007, 2009, 2011 Jess Harnell Transformers
Transformers: Kaatuneiden kosto
Transformers: Kuun pimeä puoli
Transformers: Revenge of the Fallen
Transformers: Dark of the Moon
2008–2009 Corey Burton Transformers: Animated
2010 Bronco D. Jackson Transformers: Cyber Missions
2010, 2012, 2014 Keith Szarabajka Transformers: War for Cybertron
Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Rise of the Dark Spark

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]