Rodimus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hakusana ”Hot Rod” ohjaa tänne. Yhdysvaltalaisesta komediaelokuvasta kertoo artikkeli Hot Rod (elokuva).
Hot Rod / Rodimus / Rodimus Major / Rodimus Prime
Rodimus Prime robottimuodossa, sarjassa The Transformers.
Rodimus Prime robottimuodossa, sarjassa The Transformers.
Ensiesiintyminen The Transformers: The Movie (1986)
Henkilötiedot
Koko nimi Rodimus
Asema Autobottien johtaja
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Asuntoauto
Rekka
Näyttelijä(t) Judd Nelson
Richard Gautier
Paul Dobson
Omar Sy

Rodimus (entiseltä nimeltään Hot Rod) on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 The Transformers: The Movie -animaatioelokuvassa.

Rodimus Prime on Autobottien johtaja, joka sai voimansa, viisautensa ja ulkonäkönsä Autobottien Johtajuuden Matrixilta Optimus Primen kuoltua. Rodimus Prime muuntautuu futuristiseksi rekka-autoksi.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Rodimus Prime avaa Matrixin, "pimeimpänä hetkenä", elokuvassa The Transformers: The Movie.

Hot Rod oli kokematon ja nuori Autobottisoturi, joka työskenteli muun muassa Kupin, Springerin, Arceen ja Blurrin ohella Autobot Cityssä komentaja Ultra Magnuksen alaisuudessa. Alussa hän oli osittain syyllinen Optimus Primen kuolemaan sekaannuttuaan tämän Megatronin väliseen taisteluun.

Elokuvan lopussa Hot Rodin taistellessa epätoivoista taistelua Megatronin uutta vahvempaa minää, Galvatronia, vastaan Hot Rod onnistui tarttumaan Galvatronin kaulassa roikkuvaan Autobottien johtajien Matrixiin. Matrix antoi Hot Rodille lisää kokoa, uuden muuntautumismuodon, voimat ja viisautta. Rodimus Prime oli syntynyt. Rodimus tarttui Galvatroniin ja heitti tämän ulos Unicronin sisältä. Tämän jälkeen Rodimus avasi Matrixin ja päästi tämän voimat valloilleen. Matrixin tuhovoima aiheutti Unicronin sisällä valtavan räjähdysaallon. Rodimus keräsi elossa olevat Autobotit yhteen ja ohjasi heidät ulos Unicronin sisältä juuri ennen räjähdystä, jossa Unicron tuhoutui palasiksi. Rodimus johti Autobotit takaisin Cybertronille ja totesi, että oli koittanut uusi rauhan ja onnellisuuden aika.

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformersissa Galvatron palasi myöhemmin takaisin ja keräsi Decepticonit yhteen. Rodimus Prime joutui Autobottien kanssa taistelemaan useita kertoja Decepticoneja vastaan. Rodimuksen uskollisena oikeana kätenä toimi toinen korkea-arvoinen Autobot-veteraani Ultra Magnus. Tämän lisäksi Rodimus toimi galaksien välisenä rauhanlähettiläänä.

Sarjan kolmannen tuotantokauden jaksossa "The Ultimate Weapon", Rodimus epäröi johtamiskykyjään ja vastuutaan. Lopulta Rodimus ymmärsi, että hän on yhtä hyvä johtaja kuin hänen edesmennyt edeltäjänsä, Optimus Prime. Mutta aina kun Rodimus joutui eroon matrixista hän muuttui takaisin Hot rodiksi. Kolmannen tuotantokauden lopussa galaksissa levisi vaarallinen tartuntatauti, johon kaikki maailman olennot sairastuivat ja tulivat mielipuolisiksi. Rodimus Prime oli yksi harvoista, jotka pääsivät pakoon, mutta lopulta hänkin sairastui tautiin. Rodimus kuitenkin ehti komentaa Autobot Sky Lynxia etsimään Quitenssonin, joka voisi herättää kuolleen Optimus Primen eloon. Optimus Prime heräsi ja liittoutui Galvatronin kanssa pelastaakseen maailmankaikkeuden. Optimus joutui hyökkäämään Rodimuksen kimppuun saadakseen Matrixin itselleen. Kun Optimus oli saanut Matrixin itselleen, Rodimus menetti voimansa ja hän palasi takaisin Hot Rodiksi. Sarjan loppuessa Rodimusta ei enää ollut.

Neljännellä kaudella Hot Rodista tuli yksi Autobottien Targetmastereista. Hänen kumppaninsa on Firebolt.

Rodimus Prime esiintyi sarjakuvan aikana lähinnä Britanniassa tehdyissä tarinoissa, jotka sijoittuivat tulevaisuuteen. Amerikkalaisessa jatkumossa Rodimus Prime esiintyi vain yhden ainoan tarinan aikana, ja siinäkin kuolleena. Rodimus Prime oli joutunut Decepticonien ja Galvatronin teurastamaksi. Decepticonit olivat sitoneet hänen ruumiinsa kahden tuhotun World Trade Center tornin väliin tuhotussa New Yorkissa. Galvatron saapui paikalle ja purki raivoaan Rodimus Primen ruumiiseen ampumalla tätä. Tätä enempää Rodimusta ei amerikkalaisessa jatkumossa nähty.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedin kolmannen kauden aloitusjaksossa Rodimus Minor yritti neljän toverinsa, Brawnin, Ironhiden, Red Alertin ja Hotshotin avulla estää Decepticonkenraali Strikaa ja tämän neljää käskyläistä: Cyclonusia, Oil Slickia, Spittoria ja Blackoutia saamasta hallintaansa avaruussiltaa no. 687-030. Rodimus kuitenkin epäonnistui, kun Oil Slick käytti häneen pullollisen kemikaalia nimeltä "kosminen ruoste".

Transformers: Viimeinen ritari

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hot Rod esiintyy elokuvassa Transformers: Viimeinen ritari. Hän on Bumblebeen aseveli vuosien takaa ja luonteeltaan hieman ylimielinen, mutta suojeleva. Lisäksi hän puhuu ohuella ranskalaisella aksentilla, mutta inhoaa sitä ja haluaa siitä eroon.[1][2] Hot Rod oli Bumblebeen ohella yksi ensimmäisistä Maassa vierailleista Autoboteista ja he molemmat olivat myös taistelleet Liittoutuneiden rinnalla Natsi-Saksaa vastaan. Nykyään hän oli yksi Sir Edmund Burtonin kanssa liittoutuneista Autoboteista ja toimii salaa tämän käskemänä Oxfordin yliopiston professori Viviane Wemblyn suojelijana. Muuntautui aluksi punamustaksi Citroën DS:ksi, mutta vaihtoi muuntautumismuodokseen lyijynharmaan ja oranssin Lamborghini Centenario LP770-4:n viedessään Vivianen väkisin tapaamaan Sir Edmundia ja Cade Yeageria. Myöhemmin hän saapui Houndin, Driftin, Crosshairsin, Sqweeksin, Jimmyn ja Izabellan kanssa Stonehengen yllä leijuville Cybertronin jäänteille auttamaan Optimusta, Bumblebeetä, Cadea ja muita ihmisiä taistelussa Decepticoneja, Infernoconeja ja Quintessaa vastaan.

Hot Rodin ääninäyttelijänä elokuvassa on Omar Sy.[3]

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
1986, 2009, 2017 Judd Nelson Transformers: Animated
Transformers: Titans Return
The Transformers: The Movie
1986–1987 Richard Gautier The Transformers
2004–2005 Paul Dobson Transformers: Energon
2016 Ben Pronsky Transformers: Combiner Wars
2017 Omar Sy Transformers: Viimeinen ritari
  1. Hot Rod Coming to Transformers The Last Knight Transformer World 2005. 4.8.2016. Viitattu 4.8.2016. (englanniksi)
  2. Weintraub, Steve 'Frosty': Transformers 5: What We Know So Far About the Sequel Collider. 5.12.2016. Viitattu 6.12.2016. (englanniksi)
  3. Omar Sy to voice Hot Rod in Transformers: The Last Knight Seibertron. 17.6.2017. Viitattu 21.6.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]