Insecticon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Insecticonit
Henkilötiedot
Koko nimi Insecticonit
Ryhmäsidokset Decepticonit

Insecticonit ovat kuvitteellisia hyönteisiksi muuntautuvia Decepticoneja Transformers-universumissa.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Insecticonit ovat Insecticonien vartiomiehiä, jotka ovat myös ahnaita metallinsyöjiä. Kolme heistä: Bombshell, Shrapnel ja Kickback olivat osa Decepticon-alus Nemesiksen miehistöä sen tehdessä pakkolaskun Maahan 4 miljoonaa vuotta sitten.

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa The Transformers: The Movie Insecticonit haavoittuvat pahasti Autobot Cityyn tehdyssä hyökkäyksessä. Heidät jätetään paluumatkalla Cybertroniin avaruuteen leijumaan Thundercrackerin, Skywarpin ja Megatronin ohella. Mutta Unicron rakentaa heistä Galvatronille Sweepeiksi kutsuttuja sotilaita.

Vain sarjakuvissa ja leluina ilmestyneet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Venom: Muuntautuu laulukaskaaksi.
  • Barrage: Muuntautuu japanilaiseksi sarvikuonokkaaksi.
  • Chopshop: Muuntautuu kampasarviseksi.
  • Ransack: Muuntautuu heinäsirkaksi.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa Insecticonit ovat yksi Alpha Q:n luomien, mutta Megatronin orjuuttamien Terrorconien ryhmistä.

Transformers: Kaatuneiden kosto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto esiintyy yksi ainut pienikokoinen Insecticon, joka löytää Samin ja Mikaelan piileskelemässä yhdessä egyptiläisen kylän rakennuksessa. Sam tappaa Insecticonin, mutta se ehtii hälyttää Starscreamin ja Scrapperin paikalle.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Covenant of Primus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan Transformers: The Covenant of Primus mukaan Insecticonit olivat harvoja Predaconien sukupuuton jälkeen syntyneitä petomaisia transformereita.

Fall of Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: Fall of Cybertron Insecticonit olivat kehittyneet Shockwaven tekemien kokeiden seurauksena. Kolme niistä olivat muita älykkäämpiä: Sharpshot, Kickback ja Hardshell. Ja ne taistelivat Dinobotteja vastaan.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Prime Arcee ja Jack Darby kohtasivat Cybertronille matkatessaan yhden Insecticonin, joka oli jätetty sinne Autobottien paluun varalta. Jack kuitenkin houkuttelee tuholaisrotu Scrapletit hyökkäämään sen kimppuun ja tappamaan sen.[1] Joukko Insecticoneja oli myös vuosia sitten päätynyt Maahan, mistä Airachnid löysi ne. Hän alisti ne telepatialla valtaansa.[2] Hän yritti hyökätä niillä Megatronin kimppuun, mutta menetti niiden hallinnan joutuessaan vangiksi yhteen staasisäiliöön.[3] Insecticonit vannoivat uskollisuutta Megatronille.

Ainoat nimiä käyttäneet Insecticonit olivat Hardshell ja Bombshock (jälkimmäinen nimi nähtiin vain lopputeksteissä). Hardshell oli Insecticoneista hurjimpia ja oli surmannut myös suuren osan Romuttajista. Hänet lähetettiin päiväntasaajalle etsimään yksi Iaconin reliikeistä. Reliikki oli kimplale myrkyllistä energonia nimeltä Tox-En, jota Decepticonit käyttivät aikoinaan kemiallisena aseena. Bulkhead tuhosi sen, mutta kärsi Hardshellin kohtaamisessa lähes kuolettavia vahinkoja.[4] Kun Wheeljack ja Miko Nakadai lähtivät kostamaan Bulkheadin puolesta, Wheeljack oli vähällä kuolla, kunnes Miko ampui Jackhammer-aluksesta ohjuksen, joka tappoi Hardshellin.[5]

Megatron menetti Insecticonien hallinnan Beast Hunters -kaudella, kun Starscreamin ja Knock Outin kokeillessa pimeää energonia sekä synteettistä energonia C.Y.L.A.S.:iin, he saivat tämän vahingossa vapauttamaan Airachnidin, joka otti Insecticonit taas hallintaansa. Mutta Soundwaven avaama avaruussilta lähetti Airachnidin ja kaikki Insecticonit yhteen Cybertronin kuista.[6]

  1. Transformers: Prime 2. kauden jakso 3, "Orion Pax, osa 3"
  2. Transformers: Prime 2. kauden jakso 7, "Ristitulessa"
  3. Transformers: Prime 2. kauden jakso 10, "Armada"
  4. Transformers: Prime 2. kauden jakso 15, "Myrkkyä"
  5. Transformers: Prime 2. kauden jakso 16, "Haavoilla"
  6. Transformers: Prime – Beast Hunters jakso 8, "Jano"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]