Ella Pyhältö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ella Pyhältö (o.s. Keranto, s. 1976) on suomalainen teatterinäyttelijä, joka on näytellyt muun muassa Koko-teatterissa ja työskentelee tällä hetkellä Teatteri Avoimissa Ovissa.

Pyhältö opiskeli puhe- ja draamataiteilijaksi Snellman-korkeakoulussa vuosina 1996–2001. Tämän jälkeen hän on luonut uraa myös lausuntataiteilijana. Lisäksi Pyhältö ohjaa lasten ja nuorten teatteria.

Ella Pyhältön tärkeimpiin rooleihin kuuluvat Teatteri Avointen Ovien Sisäkuvia (2002), Meitä on monta (2003), Sanovat sitä rakkaudeksi (2004) sekä näytelmät Sylvi Kekkosesta 2002 ja 2004. Hänen tuoreempia töitään ovat Lean rooli Huojuvassa talossa ja Katri Valan rooli näytelmässä Vala, molemmat Teatteri Avoimissa Ovissa 2013.[1][2]

Pyhältö toimi yhdessä Marco Bjurströmin kanssa juontajana televisiosarjassa Me Kastelijat vuonna 1997. Hän on lisäksi toiminut myös ääninäyttelijänä useissa animaatioelokuvissa kuten Utelias Vili ja Kim Possible: Päättäjäispainajainen sekä monissa animaatiosarjoissa, kuten Animalia, Madagascarin pingviinit, Kim Possible, Brandy ja Herra Whiskers sekä Transformers: Prime.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pyhältö Ella, Ilona-esitystietokanta, Teatterin tiedotuskeskus, viitattu 20.12.2014.
  2. Ella Keranto, Helsingin Freet ry (vanha sivu, Internet Archivessa), viitattu 20.12.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.