Simon Furman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Simon Furman on brittiläinen sarjakuvien käsikirjoittaja. Furmania pidetään yleisesti Transformers-universumin tärkeimpänä ja siihen eniten vaikuttaneena käsikirjoittaja. Hän aloitti Transformersien käsikirjoittamisen sarjan brittiversiossa, ja siirtyi tämän jälkeen yhdysvaltalaisen Marvelin käsikirjoittajaksi. Furman tunnetaan synkistä maailmankuvistaan, epätoivoisista hahmoista, uskonnillisista teemoista ja hahmojen tapattamisesta. Hän myös kirjoitti alkuperäisen Transformers-sarjakuvan loppuun ja on konsultoinut vuonna 2007 julkaistavan Transformers-elokuvan käsikirjoittamisessa. Hän myös kirjoitti elokuvan tarinaa ennakoivan esitarinan, joka julkaistaan sarjakuvana.

Töitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Generation 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen sarjakuvan kohdalla Furmania pidetään ehdottomasti kaikista tärkeimpänä henkilönä. Hän loi Transformerien historian. Näiden jumalan, Primuksen, sekä mm Autobot johtaja Emirate Xaaronin.

Transformers: Armada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän sarjakuvan kohdalla Furman tuli mukaan vasta sarjakuvan ollessa hyvin pitkällä. Dreamwaven julkaisema sarjakuva kärsi umpisurkeasta, lapsellisesta käsikirjoituksesta. Furman palkattiin sarjakuvan uudeksi käsikirjoittajaksi ja hän myös onnistui pelastamaan sarjakuva, tuomalla mukaan synkkiä sävyjä, vanhoja faneja kiinnostavia teemoja ja poisti keskeiset lapsellisuudet ja lapsipäähenkilöt sivuhahmoiksi.

The War Within[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War Within -sarjakuvaa pidetään yleisesti Furmannin korkeimpana saavutuksena Transformerien osalta. Kyseessä on uusi ”alkukertomus” Optimus Primen synnystä ja Autobottien ja Decepticonien väkivaltaisen sodan synkistä hetkistä. Sarjakuva loppui kolmanteen jatkotarinaansa kustannusyhtiö Dreamwaven mentyä konkurssiin.