Arkki (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arkki animaatiosarjassa The Transformers.

Arkki (engl. The Ark) on kuvitteellinen avaruusalus Transformers-universumissa. Arkki tunnetaan useissa jatkumoissa Autobottien lippualuksena.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä sarjassa Arkki oli alus, jolla Autobotit tekivät pakkolaskun Maahan 4 miljoonaa vuotta sitten. Aluksen keskustietokoneena toimi Teletraan 1. Vuonna 1984 Teletraan aktivoitui ja herätti ensin aluksen sisään taistelussa murtautuneet Decepticonit ja myöhemmin aluksen miehistönä toimineet Autobotit.

Alus toimi Autobottien Maan tukikohtana 20 vuotta, kunnes Trypticon tuhosi sen.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa alus oli neljän pienemmän aluksen: Atlantiksen, Ogygian, Hyperborean ja Lemurian yhdistelmä.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahden ensimmäisen elokuvan sivutarinoissa Arkki oli alus, jolla Allspark kuljetettiin pois Cybertronilta, jottei Megatron saisi sitä käsiinsä. Mutta elokuvissa Transformers: Kuun pimeä puoli ja Transformers: Viimeinen ritari sen tarina oli erilainen.[1]

Arkin hylky elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkki oli Sentinel Primen komennossa ollut cybertronilainen alus, jolla hän kuljetti mukanaan sadoittain pilareita, korkeatasoisia avaruussiltatekniikan laitteita. Mutta se joutui hyökkäyksen kohteeksi ja jäi avaruuteen leijumaan kunnes teki pakkolaskun Maan Kuuhun vuonna 1961. Ja ensimmäisenä sitä tukivat Neil Armstrong ja Buzz Aldrin vuonna 1969. Sentinel oli aluksen miehistöstä ainut, joka selvisi ja vaipui staasiin. NASA havaitsi Arkin hylyn ja aloitti Apollo-avaruusohjelman tarkoituksenaan tutkia se. Avaruusohjelman päätyttyä, Decepticonit varastivat neuvostoliittolaisten oman avaruusohjelman avulla suurimman osan pilareista jättäen jälkeensä vain neljä tavallista pilaria ja yhden hallintapilarin. Sieltä kuljetettiin myös polttoainesäiliö, joka vietiin Tšernobylin ydinvoimalaitokseen. Vuonna 2011 Optimus Prime ja Ratchet löysivät säiliön ja saivat tiedon Arkin päätymisestä Kuuhun. He matkustivat sinne Xantiumilla ja noutivat sieltä sekä pilarit että Sentinel Primen.

Transformers: Viimeinen ritari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkki nähtiin elokuvassa vain lyhyesti, kun Quintessan liikuttamat Cybertronin kappaleet hipaisivat Kuun pintaa ja tuhosivat Arkin jäänteet.

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: War for Cybertronin lopussa Arkki oli alus, jolla Optimus Primen johtama Autobottiryhmä lähti Cybertronilta, kun sen ytimen sammuttua koko planeetta oli muuttumassa asuinkelvottomaksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]