Kath Soucie

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kath Soucie
Syntymäaika 18. marraskuuta 1953 (ikä 64)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Cleveland, Ohio
Aktiivisena 1986–
Oikea nimi Katherine Soucie
Muut nimet Kath Souci
Kath E. Soucie
Kathi Soucie
Merkittävät roolit Fifi
(Tiny Toons)
Vili ja Lilli
(Ipanat)
Dexterin äiti
(Dexterin laboratorio)
Lola Bunny
(Space Jam)
Ray Ray Lee
(The Life and Times of Juniper Lee)
Agentti K
(Vaihdokit)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Katherine Soucie (s. 18. marraskuuta 1953 New York, New York) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten ääniroolistaan Vilinä ja Lillinä animaatiosarjassa Ipanat.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soucie opiskeli näyttelemistä kaksi vuotta American Academy of Dramatic Artsissa[1] New Yorkissa, jossa hän myös aloitti uransa näyttelijänä teatterinäytelmissä ennen siirtymistään ääninäyttelijäksi.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelunsa aikana Soucie tapasi näyttelijän, joka työskenteli useimmiten ääninäyttelijänä. Hän oli mukana erityisesti mainoksissa ja kutsui Soucien tekemään ääniä hänen kampanjaansa.[1] Myöhemmin Soucie muutti Los Angelesiin agenttinsa kutsusta, joka oli myös muuttanut aikaisemmin New Yorkista. Soucie työskenteli hivenen televisiossa, jonka jälkeen hän sattui vahingossa päätymään animaatioiden pariin. Lopulta valinta osoittautui Soucien kannalta täydelliseksi, koska hän halusi jo alkuvaiheessa tulla näyttelijäksi ja naurattaa ihmisiä.[1]

Soucien ensimmäinen äänirooli oli animaatiosarjassa Rambo ja vapauden voimat vuonna 1986, jolloin hän oli kolmen naishahmon ääninä.[1], jonka jälkeen hän on esiintynyt yli 200 animaatiossa. Listaan mahtuu sarjoja ja elokuvia kuten Smurffit, Haamujengi, Pilipalipilotit, Kaunotar ja hirviö, Tiny Toons, Varjoankka, Aladdin, Gargoyles, Jimi Matala, Prätkähiiret, The Mask ja Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh. Tämän myötä Soucie on yksi tunnetuimpia ääninäyttelijöitä ja on myös ääninäytellyt 1990-luvulta lähtien myös videopeleissä, kuten Final Fantasy X-2, Full Throttle ja Tomb Raider: Legend.

Hän on maininnut Frank Welkerin olevan hänen esikuvansa ääninäyttelijänä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Animation World Magazine Animation World Magazine. 23.4.2008. Nancy Cartwright. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]