Kath Soucie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kath Soucie
Henkilötiedot
Koko nimi Katherine Soucie
Syntynyt18. marraskuuta 1953 (ikä 70)
Yhdysvallat Cleveland, Ohio
Näyttelijä
Taiteilijanimet Kath Souci
Kath E. Soucie
Kathi Soucie
Aktiivisena 1986–
Merkittävät roolit Fifi
(Tiny Toons)
Vili ja Lilli
(Ipanat)
Dexterin äiti
(Dexterin laboratorio)
Lola Bunny
(Space Jam)
Ray Ray Lee
(The Life and Times of Juniper Lee)
Agentti K
(Vaihdokit)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Katherine Soucie (s. 18. marraskuuta 1953 New York, New York) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, jonka äänirooleja ovat Vili ja Lilli animaatiosarjassa Ipanat.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soucie opiskeli näyttelemistä kaksi vuotta American Academy of Dramatic Artsissa[1] New Yorkissa, jossa hän myös aloitti uransa näyttelijänä teatterinäytelmissä ennen siirtymistään ääninäyttelijäksi.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelunsa aikana Soucie tapasi näyttelijän, joka työskenteli useimmiten ääninäyttelijänä. Hän oli mukana erityisesti mainoksissa ja kutsui Soucien tekemään ääniä kampanjaansa.[1] Myöhemmin Soucie muutti Los Angelesiin agenttinsa kutsusta, joka oli myös muuttanut aikaisemmin New Yorkista. Soucie työskenteli hivenen televisiossa, jonka jälkeen hän sattui vahingossa päätymään animaatioiden pariin. Lopulta valinta osoittautui Soucien kannalta täydelliseksi, koska hän halusi jo alkuvaiheessa tulla näyttelijäksi ja naurattaa ihmisiä.[1]

Soucien ensimmäinen äänirooli oli animaatiosarjassa Rambo ja vapauden voimat vuonna 1986, jolloin hän oli kolmen naishahmon ääninä.[1], minkä jälkeen hän on esiintynyt yli 200 animaatiossa. Listaan mahtuu sarjoja ja elokuvia kuten Smurffit, Haamujengi, Pilipalipilotit, Kaunotar ja hirviö, Tiny Toons, Varjoankka, Aladdin, Gargoyles, Jimi Matala, Prätkähiiret, The Mask ja Ystäväni Tiikeri & Nalle Puh. Tämän myötä Soucie on yksi tunnetuimpia ääninäyttelijöitä ja on myös ääninäytellyt 1990-luvulta lähtien myös videopeleissä, kuten Final Fantasy X-2, Full Throttle ja Tomb Raider: Legend.

Soucien esikuva ääninäyttelijänä on Frank Welker.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Animation World Magazine Animation World Magazine. 23.4.2008. Nancy Cartwright. Arkistoitu 22.1.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]