Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!
Sarjan logo.
Sarjan logo.
Tyyli Animaatio
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Ciro Nieli
Pääosissa Greg Cipes
Kevin Michael Richardson
Corey Feldman
Tom Kenny
Clancy Brown
Kari Wahlgren
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli amerikanenglanti
Verkko Suomi Jetix
Esitetty 1. syyskuuta 2004 – 16. joulukuuta 2006
Jaksoja 52
Tuotanto
Tuottaja(t) Henry Gilroy
Vastaava(t) tuottaja(t) Randolph Heard
Ciro Nieli
Ohjaaja(t) Julie Morgavi
Fumio Maezono
Alan Wan
Ciro Nieli
Chris Reccardi
Käsikirjoittaja(t) Brandon Auman
Mark Henry
Kevin Campbell
Henry Gilroy
Robert David
Ciro Nieli
Palkinnot
Ehdokkuudet Golden Reel (2006, 2007)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (tunnetaan myös nimellä SRMTHG) on yhdysvaltalainen Walt Disney Television tuottama animaatiosarja, jonka loi Ciro Nieli. Sarjasta tuotettiin yhteensä 52 jaksoa, eli neljä tuotantokautta, jotka esitettiin alun perin Yhdysvalloissa vuosien 20042006 välisenä aikana.

Sarja sijoittuu tulevaisuuteen kuvitteelliseen Shuggazoom planeetalle, jossa seurataan viiden robottiapinan ja ihmispojan seikkailuja puolustaessaan planeettaa pahuudelta ja erityisesti Skeleton Kingiltä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan päähahmona on nuori poika nimeltä Chiro, joka löytää hylätyn jättirobotin tutkiessaan Shugazoom planeettaa. Poika päättää katsoa, jos saisi irti varaosia itselleen, mutta mentyään robotin sisälle Chiro vääntää vahingossa "on" kahvasta ja herättää viisi apinarobottia (Antauri, SPRX-77, Gibson, Otto ja Nova). Samalla hän fuusioituu kädellisten voiman kanssa, jonka myötä Chirolla on kyky muuntautua rohkeaksi taistelijaksi ja apinaviisikon, eli monkey teamin, johtajaksi. Pian he ryhtyvätkin tehtäväkseen pelastaa Shuggazoom City pahalta Skeletonilta.

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiro on 13-vuotias poika, joka tutkiessaan Shuggazoom planeetan laitamia sai supervoimia herättäessään robottiapinat horroksesta. Hänestä tuli myös ryhmän johtaja.

Antauri on väriltää musta apina ja muuntautuu sarjan 3. ja 4. kaudella voimakkaaksi hopeiseksi apinaksi. Hän on hyvin rauhallinen ja välittää paljon ystävistään. Antauri opettaa Chiroa hallitsemaan uusia voimiaan ja antaa pojalle, sekä muille ryhmän jäsenille henkisiä neuvoja.

SPRX-77 (tunnetaan myös nimellä Sparx) on väriltään punainen apina ja ryhmänsä paras lentäjä, sekä koomisin jäsen. Huolimatta suuresta egostaan Sparx on rohkea taistelija ja suojelee ystäviään pahuudelta. Hän on rakastunut Novaan, mutta ei koskaan myönnä sitä.

Mr. Hal Gibson on väriltään sininen apina ja toimi ryhmässään tiedemiehenä. Hän usein antaa pitkäveteisiä selityksiä eri asioista, jonka vuoksi Gibson keskeytetään puheen aikana. Hän inhoaa hyönteisiä etenkin hämähäkkejä.

Otto on väriltään vihreä apina ja toimii ryhmänsä mekaanikkona. Vaikka hän onkin erittäin lahjakas mekaniikassa niin muissa asioissa Otto on tyhmä. Yksi hänen unelmistaan oli päästä sirkusesiintyjäksi.

Nova on väriltään keltainen apina. Hän on ryhmänsä ainut naispuolinen jäsen ja kenties paras taistelija, jolla on lyhyt pinna. Nova on myös ihastunut Sparxiin, mutta hänkään ei myönnä sitä. Hän myös piti luojastaan Skeletonista, kun hän oli ihminen.

Mandarin väriltään oranssi apina. Hän oli tiimin edellinen päällikkö mutta liian vallanhalun takia hänet lähetettiin vankilaan. Myöhemmin hän siirtyi Skeleton Kingin palvelijaksi.

Jinmay on Chiron tyttöystävä. Hän esiintyi ensi kerran ensimmäisessä jaksossa jossa hänelle selvisi että hän oli oikeasti robotti. Jinmay oli löytynyt avaruudesta ja hänen historiansa on tuntematon. Kolmannen tuotantokauden alussa hän liittyi hyperforce-tiimiin. Luonteeltaan tyttö on ystävällinen ja aina valmis auttamaan ystäviään.

Superrobotti

Skeleton King on sarjan keskeinen vihollinen. Hän oli ennen ihminen, alkemisti, joka loi robottiapinat. Muttä hän muuttui pahaksi ja yrittää nyt tuhota Shuggazoomia.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Greg Cipes  Chiro  
 Kevin Michael Richardson  Antauri, Biff Beefy Box, Morlath  
 Corey Feldman  SPRX-77  
 Tom Kenny  Gibson, Sakko, Flytor, Johnny Sunspot  
 Clancy Brown  Otto, hissimonsteri, Planetoid Q  
 Kari Wahlgren  Nova, The Jungle Girl  
 Mark Hamill  Skeleton, TV-monsteri, Alkemisti  
 James Hong  Mandarin  
 Hynden Walch  Valeena  
 Jeffrey Combs  Gyrus Krinkle  
 Dee Bradley Baker  Professor Maezono  
 Ashley Johnson  Jinmay  
 Keone Young  Super Quasier  
 Meredith Salenger  Aurora Six  
 Scott Menville  Slingshot  
 Robert Englund  The Ringmaster  
 Frank Welker  Thingy  
 Lance Henriksen  Mobius Quint  
 Bruce Campbell  kapteeni Shuggazoom  
 Mako  Master Offay  

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Veikko Honkanen  Antauri  
 Jukka Rasila  Otto  
 Annituuli Kasurinen  Nova  
 Rauno Ahonen  Skeleton  
 Mirjami Heikkinen  Jinmay  
 Kari Tamminen  sivuäänet  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]