Powerpuff Girls – elokuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Powerpuff Girls – elokuva
The Powerpuff Girls Movie
Tehotytotelokuva.jpg
Ohjaaja Craig McCracken
Käsikirjoittaja Charlie Bean
Lauren Faust
Craig McCracken
Paul Rudish
Don Shank
Tuottaja Craig McCracken
Brian A. Miller
Donna Castricone
Säveltäjä Christopher Neal Nelson
James L. Venable
Kuvaaja Genndy Tartakovsky
Leikkaaja Rob Desales
Pääosat Catherine Cavadini
Tara Strong
E.G. Daily
Roger L. Jackson
Tom Kane
Tom Kenny
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Cartoon Network Studios
Warner Bros.
Ensi-ilta Yhdysvallat 3. heinäkuuta 2002
Suomi 30. elokuuta 2002
Kesto 73 min.
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Powerpuff Girls – elokuva (The Powerpuff Girls Movie) on vuonna 2002 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen animaatioelokuva, joka perustuu samannimiseen animaatiosarjaan Tehotytöt. Elokuvan ohjasi sarjan luonut Craig McCracken, joka vastasi myös elokuvan käsikirjoituksesta ja tuottamisesta. Pääosassa ääninäyttelivät sarjasta tutut Cathy Cavadini, Tara Strong ja Elizabeth Daily.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Townsvillessä vallitsee kaaos, kun rikolliset päivittäin pitävät poliiseja ylityöllistettynä. Professori Utonium palaa kotiinsa, jossa hän yrittää luoda täydelliset pikkutytöt käyttäen aineina sokeria, kanelia ja suloisia asioita. Koe menee kuitenkin pieleen, kun hänen pahankurinen simpanssinsa Jojo tönäisee Professoria, joka puolestaan läikyttää vahingossa kemikaali X:ää keitoksensa sekaan. Tämän myötä aiheutuu suuri räjähdys, jonka myötä aivan räjähdyksen lähellä ollut Jojo kokee mutaation ja katoaa laboratoriosta, mutta Professori selviää onnettomuudesta paremmalla tuurilla.

Professori Utonium nimeämässä tyttöjä.

Räjähdyksen jälkeen professori Utonium herää tajuihinsa ja löytää kolme pientä tyttöä esittelemässä kukin itseään luojalleen. Utonium antaa samalla tytöille nimet, joista ensimmäisenä hän nimeää kolmikosta ensimmäisenä professorille puhuneen ja kohteliaan tytön Papuksi. Toisena professori nimeää kikattelevan tytön Pipaksi ja viimeiseksi tummahiuksisen tytön Poppanaksi. Pian Professori Utonium huomaa tytöillä olevan supervoimia, kuten supernopeus ja kyky lentää, kun hän kompastuu kotonaan rappusissa ja tytöt syöksyvät pelastamaan hänet.

Seuraavana aamuna Utonium vie tyttönsä lastentarhaan ja tarkoituksenaan hakea heidän myöhemmin iltapäivällä. Kun tytöt oppivat uuden leikin nimeltä hippa he menevät leikin kanssa liiallisuuksiin ja käyttävät supervoimiaan. Tytöt lentävät pitkin kaupunkia tuhoten samalla useita rakennuksia, samalla kun heidän isänsä Utonium jahtaa tyttöjä pitkin kaupunkia autollaan. Saatuaan heidät kiinni Utonium vie tytöt kotiinsa ja kieltää heitä käyttämästä supervoimiaan julkisesti turvallisuuden vuoksi. Tytöt ymmärtävät Utoniumin selitykset, mutta heillä ei ole aavistustakaan mitä heidän tuhojen jälkiseurauksista syntyy.

Seuraavana päivänä Papua, Pipaa ja Poppanaa kohdellaan hylkiöinä, kun taas Pormestari ja hänen vartijansa vievät Professori Utoniumin vankilaan. Tytöt odottavat isäänsä koulun päätyttyä, mutta kun häntä ei missään tytöt olettavat hänen suuttuneen heille ja yrittävät löytää kävellen tiensä kotiin. Kotimatkallaan tytöt näkevät televisiosta, kuinka muun muassa Pormestari syyttää heitä suolakurkkujen tuhoajiksi. Pian tytöt huomaavat, että kotiin pääsy on mahdotonta, jonka myötä he hakeutuvat kujalla olevien pahvilaatikoiden suojaan vesisateelta. Yhtäkkiä heidän kimppuunsa hyökkää Kalmankopla, mutta tyttöjen pelastajaksi saapuu Jojo, joka on nyt älykäs apina. Jojo kuitenkin pelastamisen päätteeksi manipuloi tyttöjä pitämällä heille puheen siitä, kuinka ihmiset paheksuvat häntä. Tämän myötä tytöt tarjoavat apuaan Jojolle, joka myös hyväksyy tarjouksen. Yhdessä he rakentavat kaupungin keskellä sijaitsevan tulivuoren huipulle uuden rakennuksen Jojolle. Palkkioksi Jojo vie tytöt eläintarhaan, jossa hän kamerallaan ampuu pieniä teleportaalisia laitteita useisiin apinoihin ja gorilloihin. Palkkion jälkeen tytöt pääsevät vihdoin kotiin samalla Utonium heitetään etuovelta sisälle ja hän valittaa pidätyksestään, oikeudenkäynnistä ja muista hankaluuksista.

Samana yönä Jojo käynnistää teleportaalilaitteensa, jonka hän kiinnitti eläintarhassa oleviin apinoihin. Apinat toisensa jälkeen siirtyvät Jojon uuteen kotiin, jossa hän käyttää kemikaali X:ää muuttaakseen heidät älykkäiksi apinoiksi, kuten hän itse.

Seuraavana päivänä tytöt uskovat ihmisten hyväksyvän heidät ja matkaavat isänsä kanssa kaupungintalolle. Samaan aikaan Jojo hyökkää apina-armeijansa kanssa kaupunkiin. Nyt itseään kutsuva Mojo Jojo julistaa Papun, Pipan ja Poppanan auttaneen häntä suunnitelmassaan. Tytöt puolestaan yrittävät uskotella isälleen, että heitä huijattiin, mutta hän ei usko tyttöjään. Tämän myötä he katoavat avaruuteen. Sillä välin Mojo Jojo julistaa apinoiden tulevan hallitsemaan maailmaa. Kaikki kemikaalin vaikutuksesta älykkääksi muuttuneet apinat haluavat olla tulevia johtajia pian apinoiden hallitsemalla planeetalla. Mojo Jojo menettääkin hallintansa armeijaansa ja turhautuneena hän päättää siepata Professori Utoniumin.

Jättiläis Mojo Jojo julistaa olevansa maailman valtias.

Avaruudessa tytöt matkaavat asteroidilla pois maapallon läheisyydestä, mutta kun he kuulevat professori Utoniumin ja asukkaiden huutoa Townsvillestä, tytöt lentävät takaisin maapallolle. He joutuvat taistelemaan apinoita vastaan pelastaakseen Utoniumin ja kaupungin. Lopulta tytöt joutuvat taistelemaan Mojo Jojoa vastaan, joka on imeyttänyt itseensä kemikaali X:ää suuren määrän, jonka myötä hän kasvaa jättiläiseksi. Taistelun aikana Mojo Jojo kaappaa tytöt suureen käteensä ja kiipeää pilvenpiirtäjään, jossa hän yrittää saada tytöt liittolaisikseen. Tytöt kuitenkin kieltäytyvät liittymästä Mojon liittolaisiksi, onnistuvat vapauttamaan itsensä Mojon puristuksesta ja työntävät hänet alas pilvenpiirtäjästä.

Mojo Jojo on pudota suoraan Utoniumin päälle, mutta tytöt ennättävät työntämään professorin alta pois, jonka seurauksena kemikaali X:n vasta-aine leviää tielle. Mojo Jojo putoaa juuri vasta-aineen päälle ja kutistuu takaisin normaaliin kokoonsa, jonka jälkeen hänet pidätetään. Tytöt päättävät myös käyttää jäljelle jäänyttä vasta-ainetta poistaakseen supervoimansa, jotta kaupunki pitäisi heistä heidän ollessa tavallisia tyttöjä. Townsvillen asukkaat kuitenkin protestoivat ja Pormestari pyytää anteeksi koko kaupungin puolesta heidän väärinymmärrystään, samalla pyytäen tyttöjä olemaan heidän paikalliset supersankarittarensa. Tytöt ottavat iloiten tarjouksen vastaan, jonka jälkeen heistä tulee kaupungin viralliset supersankarittaret. Lopuksi kertoja antaa kolmikolle nimeksi Tehotytöt.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Catherine Cavadini  Papu  
 Tara Strong  Pipa  
 E.G. Daily  Poppana  
 Roger L. Jackson  Mojo Jojo  
 Tom Kane  Professori Utonium  
 Tom Kenny  Kertoja, Pormestari, Ka-Ching Ka-Ching  
 Jennifer Hale  Neiti Keane  
 Jennifer Martin  Sara Bellum  
 Jeff Glen Bennett  Ässä, Pömpeli, Nökö, Baboon Kaboom, Go-Go Patrol, Hacha Chacha  
 Grey DeLisle  Linda, nainen eläintarhassa  
 Phil LaMarr  I.P. isäntä, paikallinen uutisankkuri  
 Rob Paulsen  Hota Wata, Killa Drilla, Blah-Blah Blah-Blah, the Doot Da Doot Da Doo Doos  
 Kevin Michael Richardson  Rocko Socho, Ojo Tango  
 Frank Welker  apinat  

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listassa näkyy vain osa hahmoista

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]