Pieni merenneito 3: Arielin tarina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pieni merenneito 3: Arielin tarina
The Little Mermaid: Ariel’s Beginning
Elokuvan DVD–kansi
Elokuvan DVD–kansi
Ohjaaja Peggy Holmes
Käsikirjoittaja Robert Reece &
Evan Spiliotopoulus
Säveltäjä James Dooley
Jeanine Tesori (laulut)
Pääosat Jodi Benson
Samuel E. Wright
Sally Field
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Walt Disney Studios Home Entertainment
Levittäjä InterCom
Netflix
Disney+
Walt Disney Studios Home Entertainment
Walt Disney Studios Motion Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat Suomi 26. elokuuta 2008
Kesto 77 min.
Alkuperäiskieli englanti, jälkiäänitetty
Edeltäjä Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Pieni merenneito 3: Arielin tarina (engl. The Little Mermaid: Ariel’s Beginning) on Walt Disneyn vuonna 2008 valmistunut Pieni merenneito -tarinoihin perustuva elokuva. Se on Pieni merenneito-elokuvasarjan kolmas ja viimeinen osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas Triton ja hänen vaimonsa, kuningatar Athena, hallitsevat yhdessä vedenalaista Atlantiksen kaupunkia, joka on täynnä musiikkia ja naurua. Heillä on seitsemän nuorta tytärtä, joista nuorin on Ariel. Eräänä päivänä merenväen rentoutuessa merenpinnan yläpuolella laguunissa Triton lahjoittaa Athenalle soittorasian. Yhtäkkiä paikalle kuitenkin purjehtii merirosvolaiva. Kaikki muut paitsi Athena pakenevat, sillä Athena yrittää pelastaa juuri saamansa soittorasian merirosvojen kynsistä. Valitettavasti laiva murskaa kuningattaren alleen. Athenan kuolema musertaa Tritonin, joka heittää soittorasian mereen ja kieltää musiikin koko valtakunnassa.

Kymmenen vuotta myöhemmin Ariel ja hänen kuusi isosiskoaan elävät tarkkojen rutiinien mukaisesti kotiopettajattarensa Marina Del Rayn ja tämän Benjamin-apulaisen komennossa. Marina inhoaa työtään ja tahtoo päästä Tritonin neuvonantajaksi, mutta kuninkaan nykyinen neuvonantaja, rapu Sebastian, on hänen tiellään. Palatsin elämäntyyli turhauttaa Arielia, ja se aiheuttaa alati ristiriitoja hänen ja hänen isänsä välille. Eräänä päivänä Ariel tapaa Pärskyn, nuoren kalan, jota hän seuraa myöhemmin salaiseen musiikkiklubiin. Kun klubin muusikot huomaavat Arielin, he syöksyvät piiloon uskoen, että Ariel aikoo kertoa heistä isälleen. Ariel laulaa laulun, joka kertoo hänen rakkaudestaan musiikkiin sekä äitinsä muistoon, ja liittyy sitten musiikkiklubiin vannomalla klubivalan.

Ariel palaa palatsiin, ja hänen sisarensa alkavat kysellä syytä hänen poissaololleen. Ariel kertoo sisarilleen musiikkiklubista, ja seuraavana yönä kaikki seitsemän siskosta lähtevät yhdessä klubille pitämään hauskaa. Marina seuraa heitä salaa ja kertoo näkemästään Tritonille. Sebastian, Pärsky ja klubin bändi joutuvat vankilaan, kun taas Marina saa halajamansa paikan kuninkaan neuvonantajana.

Triton sulkee tyttärensä palatsiin, jolloin Ariel tiedustelee häneltä syytä siihen, miksi musiikki on valtakunnassa kiellettyä. Triton kieltäytyy vastaamasta ja huutaa, ettei hän salli musiikin soivan valtakunnassaan ikinä. Järkyttynyt Ariel sanoo, ettei Athena olisi tahtonut miehensä kieltävän musiikkia, ja ui sitten vihaisena siskosten makuuhuoneeseen. Arielin sisaret seuraavat häntä surullisina. Sinä yönä Ariel päättää lähteä Atlantiksesta ja vapauttaa Sebastianin, Pärskyn ja muut. Sebastian johtaa joukkion erämaahan kauas palatsista, ja Ariel löytää yllättäen Athenan soittorasian, aivan kuten Sebastian alun perin toivoikin. Ariel ja Sebastian päättävät palata takaisin Atlantikseen viedäkseen soittorasian Tritonille. He toivovat, että soittorasia saa kuninkaan muuttamaan mielensä, sillä tämä on Athenan kuoleman myötä unohtanut, mitä onni oikein on.

Matkalla kaksikko törmää kuitenkin Marinaan ja hänen sähköankeriaisiinsa. Marina tahtoo pysäyttää heidät, jotta hän voisi säilyttää ”valtansa” kuninkaan neuvonantajana. Ariel ja Sebastian ryhtyvät taistelemaan Marinaa ja sähköankeriaita vastaan, ja kamppailu päättyy, kun Marina heittää Sebastiania tynnyrillä. Ariel työntää ravun pois tieltä, jolloin tynnyri osuu häneen ja kolkkaa hänet tajuttomaksi. Triton saapuu paikalle juuri ajoissa nähdäkseen kaiken, ja hän alkaa katua tekojaan. Hän alkaa laulaa ”Athenan laulua”, jolloin Ariel virkoaa. Elokuva päättyy Tritonin palauttaessa musiikin Atlantikseen ja nimittäessä Sebastianin uudeksi hovisäveltäjäksi kaikkien suureksi iloksi. Kaikki liittyvät juhlintaan, lukuun ottamatta kuitenkaan Marinaa, joka on viety vankilaan.

Sellissä Benjamin, joka on myös vangittu osallisuudesta Marinan ilkeisiin suunnitelmiin, kysyy Marinalta, onko tämä oppinut läksynsä. Vastahakoinen Marina vastaa myöntävästi, jolloin Benjamin pyytää häntä tanssiin kanssaan. He alkavat tanssia sellissä yhdessä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen näyttelijä Suomalainen näyttelijä Rooli
Jodi Benson Nina Tapio Ariel
Samuel E. Wright Antti Pääkkönen Sebastian
Jim Cummings Pertti Koivula kuningas Triton
Sally Field Eija Ahvo Marina Del Ray
Parker Goris Akira Takaki Pärsky
Tara Strong Annituuli Kasurinen Adella
Heljä Heikkinen Andrina
Jennifer Hale Saara Lehtonen Alana
Grey DeLisle Henna Haverinen Aquata
Henni-Liisa Stam Arista
Kari Wahlgren Jenni Sivonen Attina
Jeff Bennett Jarkko Tiainen Benjamin
Lorelei Hill Butters Kata Kärkkäinen kuningatar Athena
Kevin Michael Richardson Jarmo Koski Pullo-Poski
Markus Bäckman Rok-Rok
Rob Paulsen Aku Laitinen Mustis
Jim Cummings Jarmo Mäkinen Kilppari
Rob Paulsen Antti L. J. Pääkkönen Nopsa
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.