Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus
The Little Mermaid II: Return to the Sea
Ohjaaja Jim Kammerud
Brian Smith
Käsikirjoittaja Elizabeth Anderson
Temple Mathews
Elise D'Haene
Eddie Guzelian
Tuottaja Walt Disney
Pääosat Jodi Benson
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Walt Disney Television Animation
Walt Disney Pictures
Ensi-ilta 19. syyskuuta 2000
Kesto 75 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Pieni merenneito
Seuraaja Pieni merenneito 3: Arielin tarina
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie
Svensk Filmdatabas

Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus (engl. The Little Mermaid II: Return to the Sea) on vuonna 2000 julkaistu Disneyn piirroselokuva. Elokuva on jatko-osa elokuvalle Pieni merenneito. Elokuva on julkaistu VHS:nä ja DVD:nä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jonkin verran edellisen elokuvan tapahtumia myöhemmin Ariel (Nina Tapio) ja Erik (Jyri Ojaluoma) juhlivat laivalla tyttärensä Melodyn syntymää. Arielin isä, kuningas Triton (Esa Saario), lahjoittaa pikku Melodylle maagisen medaljongin. Juhlat kuitenkin keskeytyvät, kun kuolleen Ursulan sisar Morgana (Ulla Tapaninen) uhkaa vahingoittavansa Melodya, jollei Triton luovuta hänelle atraintaan. Ariel ja Erik estävät kuitenkin yhdessä Morganan aikeet.

Morganan kostoa peläten Ariel päättää olla kertomatta Melodylle lainkaan, että hän on ollut merenneito ja asunut merenpohjassa Atlantiksessa. Melodyn medaljonki heitetään mereen, ja Arielin ja Erikin linnan ympärille rakennetaan suuri muuri, joka eristää linnan merestä.

Kaksitoista vuotta myöhemmin Melody (Emmi Pakkanen) ei tiedä mitään äitinsä merenneitomenneisyydestä, ja häntä on kielletty menemästä lähellekään merta. Melody on kuitenkin ottanut tavakseen livahtaa ulos linnasta mennäkseen mereen uimaan. Eräänä päivänä hän löytääkin merestä vanhan medaljonkinsa. Nähdessään oman nimensä kaiverrettuna medaljonkiin Melody menee äitinsä puheille, mistä seuraa valtaisa riita. Melody suuttuu äidilleen, kun tämä ei suostu kertomaan hänelle totuutta, ja hankkii itselleen veneen ja soutaa pois kotoa. Ariel ja Erik saavat pian tietää, että Melody on karannut. Triton käyttää voimiaan muuttaakseen Arielin takaisin merenneidoksi, jotta tämä voisi lähteä etsimään Melodya.

Morganan paholaisrauskut houkuttelevat Melodyn emäntänsä luokse, ja Morgana käyttää Ursulan jäljiltä jäänyttä taikaa muuttaakseen Melodyn väliaikaisesti merenneidoksi. Morgana sanoo, että hän voi tehdä muutoksesta pysyvän, jos Melody hakee hänelle Tritonin atraimen. Morgana väittää, että Triton on varastanut atraimen häneltä. Pingviini Hipin (Taisto Oksanen) ja mursu Hoin avulla Melody onnistuu tuomaan atraimen Morganalle. Ariel yrittää pysäyttää Melodyn, mutta ennen kuin hän ehtii paljastaa tyttärelleen merinoidan todellisen luonteen, Melody ojentaa atraimen Morganalle. Atraimen saatuaan Morgana paljastaa todelliset aikeensa ja sieppaa Arielin lonkeroihinsa panttivangiksi.

Morgana käyttää atraimen voimaa hallitakseen merta ja nousee merenpinnalle hekumoidakseen vallassaan. Joonas (Jukka Voutilainen), Triton, Sebastian (Antti Pääkkönen) ja Erik saapuvat paikalle, minkä seurauksena heidän ja Morganan välille syntyy taistelu. Melody kiipeää jyrkänteelle Morganan taakse ja onnistuu sieppaaman ja heittämään atraimen takaisin Tritonille. Triton käyttää atraintaan sulkeakseen Morganan jäälohkareeseen, joka putoaa merenpohjaan.

Melody kohtaa jälleen perheensä, ja Triton tarjoaa tyttärentyttärelleen mahdollisuutta tulla merenneidoksi pysyvästi. Sen sijaan Melody käyttää atrainta poistaakseen linnan edessä seisoneen muurin ja yhdistääkseen ihmiset ja merenväen jälleen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jodi Benson  … Ariel  
 Samuel E. Wright  … Sebastian  
 Tara Charendoff  … Melody  
 Pat Carroll  … Morgana  
 Buddy Hackett  … Scuttle  
 Kenneth Mars  … kuningas Triton  
 Max Casella  … Tip  
 Stephen Furst  … Dash  
 Rob Paulsen  … prinssi Eric  
 Clancy Brown  … Undertow  
 Dee Bradley Baker  …  Leiko ja Baido  
 Cam Clarke  … Pärsky  
 Rene Auberjonois  … kokki Louis  
 Kay E. Kuter  … Grimsby  
 Edie McClurg  … Carlotta  
 Frank Welker  … Max  
 Justin Schulte  … komea poika  
 Blake Ewing  … poika  
 Emily Hart  … merityttö  
 Marcus Toji  … meripoika  

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Nina Tapio  … Ariel  
 Antti Pääkkönen  … Sebastian  
 Emmi Pakkanen  … Melody  
 Ulla Tapaninen  … Morgana  
 Jukka Voutilainen  … Joonas  
 Esa Saario  … kuningas Triton  
 Taisto Oksanen  … Tip  
 Jyri Ojaluoma  … prinssi Eric  
 Sasu Moilanen  … Leiko ja Baido  
 Petteri Halmela  … Pärsky  
 Matti Ranin  … kokki Louis  
 Maija-Liisa Peuhu  … Lotta  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.