Mulan 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mulan 2
Mulan II
Elokuvan DVD-kansi.
Elokuvan DVD-kansi.
Ohjaaja Darrell Rooney
Lynne Southerland
Käsikirjoittaja Michael Lucker
Chris Parker
Roger S.H. Schulman
Tuottaja Jennifer Blohm
Säveltäjä Joel McNeely
Leikkaaja Pam Ziegenhagen
Pääosat Mark Moseley
Ming-Na Wen
B. D. Wong
Lucy Liu
Harvey Fierstein
Sandra Oh
Gedde Watanabe
Lauren Tom
Jerry Tondo
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Walt Disney Pictures
DisneyToon Studios
Walt Disney Home Entertainment
Levittäjä Buena Vista Home Entertainment
Ensi-ilta 1. helmikuuta 2005
Kesto 79 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Mulan
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Mulan 2 (engl. Mulan II) on Disneyn Mulan-elokuvaan perustuva jatko-osa. Elokuvan ensi-ilta oli 1. helmikuuta 2005. Elokuvan ovat ohjanneet Darrell Rooney ja Lynne Southerland.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mushu nauttii palautetusta asemastaan Fan perheen suojelijana. Shang kosii Mulania, joka vastaa myöntävästi. Mushu on innoissaan kihlauksesta, kunnes esi-isät ilmoittavat hänelle, että mikäli Mulan menee naimisiin Shangin kanssa, tulee Shangin esi-isistä myös Mulanin esi-isiä. Tämän seurauksena Mushu menettäisi työnsä. Keisari kutsuu Mulanin ja Shangin luokseen ja ilmoittaa heille, että mongolit uhkaavat Kiinaa. Vastatoimena keisari pyrkii vahvistamaan Kiinaa liittoutumalla Qui Gongin kuningaskunnan kanssa naittamalla kolme tytärtään, prinsessat Mein, Ting Tingin ja Sun, Qui Gongin prinsseille ja pyytää Mulania ja Shangia suojelemaan heitä. Vaikka ajatus järjestetystä avioliitosta ei miellytä Mulania, hän ottaa tehtävän vastaan.

Mulan ja Shang lähtevät yhdessä prinsessoiden sekä Yaon, Lingin ja Chien-Pon kanssa kohti Qui Gongia. Mushu kuitenkin uskoo Mulanin ja Shangin olevan liian erilaisia ja suojellakseen työtään yrittää sabotoida heidän suhdettaan Si-Ri -sirkan pyrkiessä estämään häntä. Mushun yritykset kuitenkin epäonnistuvat ja hän onnistuu epähuomiossa tuhoamaan prinsessoiden kantamukset. Joukko joutuu jatkamaan matkaansa jalkaisin, jolloin Shang ja Mulan alkavat riidellä oikeasta reitistä sekä heidän velvollisuuksistaan. Mushu näkee tämän ja valehtelee Shangille Mulanin kyllästyneen tähän kiristäen heidän välejään entisestään.

Samaan aikaan Mei, Ting Ting ja Su rakastuvat Yaoon, Lingiin ja Chien-Pohon ja päättävät noudattaa Mulanin ohjetta seurata sydäntään. Samana yönä Yao, Ling ja Chien-Po vievät prinsessat kylään, jossa tunnustavat näille rakkautensa. Mulan seuraa heitä iloisena siitä, että prinsessat päättivät seurata sydäntään. Mulan herättää Shangin, joka tavoittaa ryhmän ja nuhtelee heitä velvollisuuksiensa unohtamisesta. Mulan ja Shang ajautuvat kiivaaseen riitaan ja eroavat huomattuaan olevansa liian erilaisia.

Ryhmä jatkaa matkaansa ja Mushu tajuaa, että ero Shangista teki Mulanin vain entistä surullisemmaksi. Syyllisyydentuskissaan Mushu tunnustaa tekonsa Mulanille ja vaikka hän menettää tämän luottamuksen, yrittää hän saada Mulania korjaamaan asian. Ryhmän kimppuun hyökkää joukko rosvoja, jotka yrittävät kidnapata prinsessat. Vaikka prinsessat pelastuvat, Mulan ja Shang jäävät roikkumaan hajonneen riippusillan varaan. Jotta Mulan voisi pelastaa itsensä, Shang pudottautuu alas rotkoon. Surun murtamana Mulan tajuaa, ettei prinsessoita voi pakottaa rakkaudettomaan avioliittoon ja jatkaa matkaansa Qui Gongiin yksin. Mulan esittelee itsensä Qui Gongin johtajalle, kuningas Qinille ja valehtelee prinsessojen kuolleen matkan aikana tarjoten itseään vaimoksi heidän sijastaan. Qin suostuu ja järjestää häät Mulanille ja vanhimmalle pojalleen, prinssi Jeekille.

Shang ilmestyy elävänä ja kohtaa prinsessat, Yaon, Lingin ja Chien-Pon. Joukko suuntaa Qui Gongiin, missä Shang keskeyttää häät myöntäen Mulanin olleen oikeassa sydämensä seuraamisesta. Pelastaakseen Mulanin ja Shangin Mushu naamioituu suureksi kultaiseksi lohikäärmeeksi pakottaen Qinin liittoutumaan keisarin kanssa. Samalla hän hyväksyy Mulanin ja Shangin avioliiton ja vapauttaa prinsessat keisarin sopimuksesta. Myöhemmin Mulan ja Shang menevät virallisesti naimisiin Mulanin kotikylässä ja Mushu hyväksyy työnsä menetyksen. Shang kuitenkin yhdistää sukujen temppelit, jotta Mushu voi jatkaa suojelijana. Juhlinnan aikana Mushu paljastaa itsensä Shangille ja Mulanille. Shang kuitenkin paljastaa tienneensä Mushun läsnäolosta ja halaa lopuksi Mulania.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen Suomeksi Rooli
Ming-Na
Laulu: Lea Salonga
Heidi Kyrö Fa Mulan
Mark Moseley Tom Pöysti Mushu lohikäärme
B. D. Wong Santeri Kinnunen Li Shang
Harvey Fierstein Puntti Valtonen Yao
Gedde Watanabe Antti Pääkkönen Ling
Jerry Tondo Kari Tamminen Chien-Po
Lucy Liu

Laulu: Beth Blankenship

Maija Kinnunen Prinsessa Mei (vaaleanpunainen mekko)
Sandra Oh

Laulu: Judy Kuhn

Pirja Arponen Prinsessa Ting Ting (violetti mekko)
Lauren Tom

Laulu: Mandy Gonzalez

Saara Lehtonen Prinsessa Su (keltainen mekko)
Soon-Tek Oh Tuomo Holopainen Fa Zhou, Mulanin isä
June Foray Seela Sella Mulanin isoäiti
Pat Morita Matti Ranin Kiinan keisari
George Takei Tuomo Rysti Ensimmäinen Fa-suvun esi-isä ja heidän johtajansa
Freda Foh Shen Ulla Renko Fa Li, Mulanin äiti
April Winchell Raija Alenius Liitonsopija
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.