Vaiana 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaiana 2
Moana 2
Ohjaaja David G. Derrick Jr.
Käsikirjoittaja Jared Bush
Tuottaja Osnat Shurer
Säveltäjä
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Walt Disney Studios Motion Pictures
Ensi-ilta
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Vaiana
Aiheesta muualla
IMDb

Vaiana 2 (engl. Moana 2) on vuonna 2024 ensi-iltansa saava Disneyn animaatioelokuva, jonka ohjaa David G. Derrick Jr. Elokuvan pääosissa ääninäyttelevät Auliʻi Cravalho ja Dwayne Johnson.

Vaiana 2:n kehitys alkoi alun perin televisiosarjana vuonna 2020, ja sarja oli tarkoitus julkaista Disney+-palveluun. Helmikuuhun 2024 mennessä sarja oli muunnettu elokuvaksi. Shurerin vahvistettiin palaavan tuottajaksi tarinataiteilija Derrickin rinnalle ohjaajana, mikä teki hänestä ensimmäisen samoalaisen, joka ohjasi Walt Disney Animation Studios -elokuvan. Ensimmäisen elokuvan säveltäjät ja lauluntekijät Mark Mancina ja Opetaia Foa'i palasivat säveltämään ja säveltämään jatko-osan kappaleet, kun taas Abigail Barlow ja Emily Bear palkattiin mukaan heidän kanssaan kappaleiden kirjoittamiseen ja korvasi edeltäjänsä Lin-Manuel Mirandan.

Elokuvan ensi-ilta on Yhdysvalloissa 27. marraskuuta 2024.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saatuaan odottamattoman kutsun tietä etsiviltä esi-isiltä Vaiana joutuu matkustamaan Oseanian kaukaisille merille vaarallisille, kauan kadoksissa oleville vesille saadakseen seikkailuun, jollaista hän on koskaan kohdannut.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomalainen ääninäyttelijä Rooli
Auli'i Cravaho Vaiana
Dwayne Johnson Maui

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

10. joulukuuta 2020 Walt Disney Animation Studiosin luova johtaja Jennifer Lee ilmoitti, että musiikkisarja nimeltä Vaiana perustuu vuoden 2016 samanniminen elokuvaan oli kehitteillä Disney+:n studiossa. 4. elokuuta 2021 ilmoitettiin, että Osnat Shurer palaa sarjan tuottajaksi. 21. tammikuuta 2022 Vaiana-tarinataiteilija David Derrick Jr. julkistettiin sarjan ohjaajaksi, mikä teki hänestä ensimmäisen samoalaisen ohjaajan Walt Disney Animation Studios -projektissa. Sarjaa kehitettiin samanaikaisesti Vaiana live-actionin kanssa.

Helmikuussa 2024 Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger ilmoitti, että sarja oli muokattu elokuvaksi.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan animaatiot oli määrä käsitellä Walt Disney Animation Studiosin Vancouver-studiossa, kun taas esituotanto ja kuvakäsikirjoitus oli määrä hoitaa Burbank-studiossa.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen elokuvan säveltäneet Mark Mancina ja Opetaia Foaʻi palaavat säveltämään tämän elokuvan, ja kappaleet kirjoittavat Abigail Barlow ja Emily Bear korvaten Lin-Manuel Mirandan ensimmäisestä elokuvasta.