Hopon poppoo (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hopon poppoo
A Goofy Movie
A goofy movie.jpg
Ohjaaja Kevin Lima
Käsikirjoittaja Jymn Magon
Brian Pimental
Chris Matheson
Tuottaja Dan Rounds
Säveltäjä Carter Burwell
Leikkaaja Gregory Perler
Pääosat Bill Farmer (Hessu)
Jason Marsden (Max)
Jim Cummings (Pekka)
Kellie Martin (Roxanne)
Rob Paulsen (P.P)
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Walt Disney Pictures
Ensi-ilta Yhdysvallat 7. huhtikuuta 1995
Suomi 16. elokuuta 1996
Kesto 78 min
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Hessu Hopo – rampin rämäpää
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Hopon poppoo (engl. A Goofy Movie) on vuonna 1995 valmistunut Disneyn animaatioelokuva. Elokuva perustuu vuonna 1992 valmistuneen samannimiseen piirrossarjaan. Elokuvan ensi-ilta Yhdysvalloissa 7. huhtikuuta 1995. Suomessa elokuvan ensi-ilta oli 16. elokuuta 1996.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hessu Hopon melkein aikuiseksi kasvanut poika Max on rakastunut korvia myöten kauniiseen opiskelijatyttö Roxanneen, joka opiskelee samassa koulussa. Max yrittää tehdä vaikutuksen Roxanneen esiintymällä koulun kevään päättäjäisjuhlissa tanssijana keskeyttäen rehtorin juhlapuheen, josta hän joutuu puhutteluun. Rehtori soittaa asiasta valokuvausliikkeessä naapurinsa Pekan kanssa töissä olevalle Hessulle uhkaillen pojan joutuvan sähkötuoliin, jos hän ei käyttäydy jatkossa kunnolla. Tästäkös Hessu pelästyy.

Hessu haaveilee ja päättää lähteä muutaman päivän kalastusreissulle Kohtalonjärvi-nimiseen paikkaan poikansa kanssa, josta Max ei ole varsin innostunut mutta loppujen lopuksi joutuu lähtemään mukaan. Samalla matkalla Max poikkeaa Roxannen luona kotona ja kertoo, että hän olisi halunnut lähteä hänen kanssaan kemuihin, jossa seurataan televisiosta Los Angelesissa esiintyvää Powerline-nimisen tanssiryhmän konserttia, mutta joutuukin lähtemään kalaan. Roxanne pettyy, mutta Max kertoo tuntevansa Powerlinen pääartistin henkilökohtaisesti ja aikoo esiintyä livenä paikan päällä hänen kanssaan. Roxanne innostuu ja lupaa katsoa Maxia televisiosta. Max tajuaa valehdelleensa. Joskaan aiheesta edes Hessu ei tiedä.

Max ei pidä isänsä suunnittelemasta matkasta ja tylsistyy lopulta kokonaan. Eräänä yönä hän katsoo isänsä isoisältä perimää karttaa, jossa näkyy heidän matkareittinsä ja korjailee reitin niin, että se veisi suoraan Los Angelesiin. Seuraavana päivänä Hessu lupaa, että Max saa päättää missä kaikissa paikoissa käydään matkan aikana. Päivän kuluessa illalla Hessu ja Max varaavat hienon hotellihuoneen. Samaan hotelliin ovat myös majoittumassa Hessun naapuri Pekka ja hänen poikansa P.P. Pekka kuulee sattumalta Maxin kertovan P.P:lle, että hän on korjaillut kartan reittiä, josta hän kertoo Hessulle, joka ei usko Pekkaa aluksi kunnes katsoo karttaa ja huomaa, että Pekka on puhunut totta. Hessu tulee takaisin autosta masentuneena ja rupeaa nukkumaan.

Seuraavana päivänä Hessu ja Max saapuvat risteykseen, josta toinen vie Los Angelesiin ja toinen Kohtalonjärvelle. Hessu pyytää Maxia sanomaan kumpaan suuntaan he kääntyisivät, johon Max sanoo että Los Angelesin suuntaan. Kun risteyksestä on käännytty, Hessu suuttuu ja Max tajuaa, että isä tietää asiasta. Max yrittää selittää asiaa isälle, mutta tämä ei kuuntele, kunnes yhtäkkiä Hessun auto lähtee ajelehtimaan mäkeä alaspäin ja he lähtevät sen perään. Hessulla ja Maxilla tulee sanaharkkaa matkan kulusta, kunnes auto päätyy jokeen ja lähtee kulkemaan sitä pitkin. Ajan kuluessa he sovittelevat riitaa ja Hessu saa selville Maxin todellisen syyn, miksi hän ei ollut innostunut isänsä suunnittelemasta matkasta: Max on rakastunut. Hessu lupaa viedä hänet Los Angelesiin.

Los Angelesissa Max yrittää päästä lavalle mutta ongelmia tuottaa areenan vahtimies, joka yrittää ottaa häntä kiinni. Loppujen lopuksi Max pääsee lavalle ja tekee sen, mitä oli luvannut Roxannelle.

Hessu ja Max palaavat takaisin kotiin. Samalla Max poikkeaa Roxannen luona. Hän kertoo Roxannelle valehdelleensa siitä, että hänen isänsä tuntee henkilökohtaisesti Powerline-tanssiryhmän pääartistin ja mainitsee syyksi luulleensa, että Roxanne ei pitäisi hänestä sellaisena kuin hän on. Roxanne kertoo, että on tykännyt Maxista jo kauemman aikaa ja niin he sopivat, että menisivät ensimmäisille treffeillensä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bill Farmer  Hessu  
 Jason Marsden  Max  
 Aaron Lohr  Max (laulut)  
 Rob Paulsen  P.P.  
 Pauly Shore  Robert  
 Jim Cummings  Pekka  
 Kellie Martin  Roxanne  
 Wallace Shawn  Rehtori Mazur  
 Tevin Campbell  Powerline  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Petri Liski  Hessu  
 Antony Bentley  Max  
 Paavo Hyökki  Max (laulut)  
 Antti Pääkkönen  P.P., Rehtori Mazur, Lester, Billyhilly MC  
 Jasper Pääkkönen  Robert  
 Markku Riikonen  Pekka  
 Marja Salo  Roxanne  
 Pekka Lehtosaari  Vahtimies  
 Maija-Liisa Peuhu  Tarjoilija, Neiti Maples  
 Jarkko Tamminen  Chad  
 Henna Haverinen  Pikkutyttö, Tyttö huvipuistossa  
 Olli Parviainen  Pikkupoika  
 Jukka-Pekka Palo  Mikki Hiiri  
 Jenni Sivonen  Stacey, Lisa  
 Ulla Renko, Päivi Granström, Päivi Hilska, Leena Liimatainen,
Matti Holi, Heikki Kangasniemi, Topi Lehtipuu, Markku Pihlaja  
 Kuoro 

Suomenkielisen version tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tuotantotalo Werne Oy
  • Ohjaus ja käännös - Pekka Lehtosaari
  • Laulujen käännös - Heikki Lehtosaari
  • Kuorojen ohjaus - Ulla Renko
  • Äänitys ja miksaus - Jari Ikonen
  • Tuotanto - Ari Parviainen, Jaana Hovinen