Kellie Martin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kellie Martin vuonna 2014.
Kellie Martin ja Scott Weinger Emmy-gaalassa vuonna 1993.

Kellie Noelle Martin (s. 16. lokakuuta 1975 Riverside, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on esiintynyt useissa televisiosarjoissa ja -elokuvissa. Suomessa hänet muistetaan parhaiten roolistaan televisiosarjassa Elämä voittaa, jossa hän näytteli perheen tytärtä Rebecca Thacheria. Martin valmistui Yalen yliopistosta 2001.

Martin on myös näytellyt lyhytkestoisissa televisiosarjoissa Christy ja Crisis Center. Hän oli myös pääosassa Caroline Cooneyn romaanin perustuvassa vuoden 1995 televisioelokuvassa The Face on the Milk Carton. Elokuva kertoo teini-ikäisestä tytöstä, joka kidnapattiin äidiltään pienenä ja jonka kidnappaajan vanhemmat kasvattivat omanaan.

Vuosina 1998–2000 Martin esiintyi myös draamasarjassa Teho-osasto, jossa hän näytteli lääketieteen opiskelija Lucy Knightia. Hän poistui sarjasta jaksossa, jossa Martinin roolihahmon ja tohtori John Carterin (Noah Wyle) kimppuun hyökättiin. Jakso on eräs sarjan parhaaksi äänestetyistä yksittäisistä jaksoista, sijoittuen toistuvasti kymmenen parhaan jakson joukkoon. Tiettävästi Martin itse pyysi lähtöä sarjasta, jotta hän voisi keskittyä opintoihinsa. Sisarensa kuoleman jälkeen hän on myös tuntenut olonsa epämiellyttäväksi sairaalaympäristössä.

Martin vihittiin Keith Christianin kanssa 15. toukokuuta 1999. Heillä on yksi lapsi, 5. marraskuuta 2006 syntynyt tytär.

Osittainen filmografia; Suomessa esitettyjä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.