Bambi 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bambi 2
Bambi II
Ohjaaja Brian Pimental
Käsikirjoittaja Alicia Kirk
Tuottaja Jim Ballantine
Säveltäjä Bruce Broughton
Leikkaaja Jeremy Milton
Mark Solomon
Pääosat Alexander Gould
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DisneyToon Studios
Levittäjä Walt Disney Studios Motion Pictures
Walt Disney Studios Home Entertainment
Disney+
Ensi-ilta 2006
Kesto 74 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Bambi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Bambi 2 on vuonna 2006 ilmestynyt jatko-osa Walt Disneyn vuoden 1942 elokuvalle Bambi. Elokuvan on ohjannut Brian Pimental. Alexander Gould on Bambin äänenä englanninkielisessä versiossa.

DisneyToon Studios teki elokuvaa neljä vuotta.[1] Se toteutettiin käsityönä eli animoitiin perinteisellä lyijykynätekniikalla.[1] Ennen työn aloittamista saatiin opastusta alkuperäisen Bambin piirtäjiltä Frank Thomasilta ja Ollie Johnstonilta.[1] Lisäksi tiimi katsoi moneen kertaan vanhaa elokuvaa sisäistääkseen sen tyylin ja tunnelman.[1] Ylimmäisenä laadunvalvojana ja neuvonantajana toimi animaattori Andreas Deja.[1]

 • Bambi on päähenkilö myös tässä elokuvassa. Hän on menettänyt äitinsä, ja kulkee sen vuoksi isänsä Uljaan kanssa, joka opastaa Bambia. Matkallaan Metsän Ruhtinaaksi Bambi rakastuu kauniiseen tyttökauris Falineen, joka tuntee samoin myös Bambia kohtaan. Bambin oppimismatkaan tulee kuitenkin vielä mutkia, kun itserakas poikakauris Ronno astuu kuvioihin. Elokuvan lopussa Bambi saa sarvet kuten isällään on.
 • Faline on kaunis tyttökauris, jolla on tunteita Bambia kohtaan. Myös poikakauris Ronno piirittää Falinea, mutta Faline ei välitä Ronnosta, sillä hän rakastaa vain Bambia. Faline on hyvin hellätunteinen kauris, kuten myös äitinsä.
 • Ronno on itserakas, kömpelö ja omistuksenhaluinen poikakauris, joka iskee heti silmänsä Falineen. Ronno inhoaa Bambia, ja joutuu taisteluihin tämän kanssa aina, kun Faline ei ole lähettyvillä. Ronnon kömpelyys saattaa erityisesti näkyä siinä, kun hän yrittää iskeä Falinea. Ronno onnistuu saattamaan Bambin vaaraan metsässä tapellessaan tämän kanssa.
 • Uljas on Bambin isä ja Metsän Ruhtinas, jota kaikki kunnioittavat. Hän on vanhin kaikista kauriista ja hirvistä. Uljas opastaa Bambia elämään metsässä vaimonsa ja Bambin äidin Helinänlähde? kuoltua. Uljas rakastaa Bambia todella paljon, eikä voisi jättää tätä koskaan oman onnensa nojaan.
 • Rumpali on iloinen kaniini, ja Bambin paras ystävä lapsuudesta asti. Rumpalilla on ärsyttäviä siskoja, jotka kiusoittelevat tätä aina.
 • Kukka on ujo haisunäätä, ja yksi Bambin parhaista ystävistä. Kukkaa luullaan monesti tytöksi, vaikka hän on poika.
 • Mena on tyttökauris, joka huolehtii Bambista hetken aikaa, ennen kuin tämä palaa takaisin isänsä hoiviin. Mena on joutua ihmisten viemäksi metsässä, mutta Metsän Ruhtinas ehti pelastaa hänet.
 • Pöllövaari on viisas ja hajamielinen pöllö, joka on Bambin isän Uljaan hyvä ystävä. Pöllövaarin perheestä ei saada tietoa tässä jatko-osassakaan, joten se on jäänyt mysteeriksi.

Tapahtumat eivät sijoitu ensimmäisen elokuvan jälkeiseen aikaan, vaan äidin kuoleman aikaan, jolloin Bambi on kasvamassa aikuiseksi.[1] Bambi 2:n alussa Metsän Ruhtinas saapuu kertomaan Bambille, että tämän äiti on poissa. Elokuva jatkuu kertomalla tarinan siitä, kuinka Metsän Ruhtinas opastaa pientä ja avutonta Bambia selviytymään ja tietämään paikkansa uutena Metsän Ruhtinaana. Samalla Bambi oppii tuntemaan rakkauden kaunista Falinea kohtaan ja joutuu taisteluihin itserakkaan Ronnon kanssa.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Miika Vintturi  Bambi  
 Markus Bäckman  Bambin isä  
 Akira Takaki  Rumpali  
 Henri Piispanen  Kukka  
 Rebekka Holi  Faline  
 Sean San Miguel  Ronno  
 Iines Jaakkola ja Pinja Aro  Rumpalin siskot  
 Kari Hietalahti  Murmeli  
 Juha Muje  Piikkisika  
 Sari Ann Moilanen  Bambin äiti  
 Kristiina Halttu  Mena  
 Jyrki Kovaleff  Pöllövaari  
 Satu Nipuli  Rumpalin äiti  

[2]

Bambi 2 myi 2,6 miljoonaa DVD:tä sen ensimmäisellä viikolla Yhdysvalloissa.[3] Elokuva voitti Annie Awardin Best Home Entertainment Production -sarjassa ja nimettiin ehdokkaaksi Saturn Award for Best DVD Release in 2007 -palkinnon saajaksi. [4]

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä tyhjänpäiväisillä jollotuksilla pidennetty mitäänsanomaton jatko-osa käy esimerkiksi Disneyn toimintapolitiikasta, jossa määrä on korvannut laadun. Hänen tietääkseen Suomi on harvoja maita, joissa Bambi 2 on päässyt teatterilevitykseen eikä julkaistu suoraan videolle.[5]

 1. ”There is Life” (Alison Krauss) – 2:19
 2. ”First Sign of Spring” - (Michelle Lewis) – 3:49
 3. ”Through Your Eyes” - (Martina McBride) – 4:07
 4. ”The Healing of a Heart” - (Anthony Callea) – 2:43
 5. ”Snow Flakes in the Forest” - (Bruce Broughton) – 1:40
 6. ”Bambi's Dream (Broughton)” – 1:27
 7. ”Being Brave (Part 1)” (Broughton) – 1:22
 8. ”Being Brave (Part 2)” (Broughton) – 1:13
 9. ”Bambi and the Great Prince/End Credit Suite” (Broughton) – 3:34
 10. ”Sing the Day (Various)” – 1:53
 11. ”Main Title (Love is a Song)” (Donald Novis) – 2:56
 12. ”Little April Shower” (Chorus) – 3:54
 13. ”Let's Sing a Gay Little Spring Song” (Chorus) – 1:44
 1. a b c d e f Markku Kivekäs: Bambin komea paluu. Aku Ankka 7/2006.
 2. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/1315527
 3. ([https://web.archive.org/web/20120205091038/http://www.comingsoon.net/news/dvdnews.php?id=13200 Arkistoitu – Internet Archive)
 4. http://www.imdb.com/title/tt0447854/awards. Viitattu 9. heinäkuuta 2009
 5. Valotie, Päivi: Bambin lattea kasvutarina Turun Sanomat. 17.2.2006. Arkistoitu 19.4.2019. Viitattu 18.4.2019.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Bambi 2 Internet Movie Databasessa (englanniksi)