Bambi 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bambi 2
Bambi II
Bambi II.jpg
Ohjaaja Brian Pimental
Käsikirjoittaja Alicia Kirk
Tuottaja Jim Ballantine
Säveltäjä Bruce Broughton
Leikkaaja Jeremy Milton
Mark Solomon
Pääosat Alexander Gould
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DisneyToon Studios
Ensi-ilta 2006
Kesto 74 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Bambi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Bambi 2 on vuonna 2006 ilmestynyt jatko-osa Walt Disneyn vuoden 1942 elokuvalle Bambi. Elokuvan on ohjannut Brian Pimental. Alexander Gould on Bambin äänenä englanninkielisessä versiossa.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DisneyToon Studios teki elokuvaa neljä vuotta.[1] Se toteutettiin käsityönä eli animoitiin perinteisellä lyijykynätekniikalla.[1] Ennen työn aloittamista saatiin opastusta alkuperäisen Bambin piirtäjiltä Frank Thomasilta ja Ollie Johnstonilta.[1] Lisäksi tiimi katsoi moneen kertaan vanhaa elokuvaa sisäistääkseen sen tyylin ja tunnelman.[1] Ylimmäisenä laadunvalvojana ja neuvonantajana toimi animaattori Andreas Deja.[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Bambi on päähenkilö myös tässä elokuvassa. Hän on menettänyt äitinsä, ja kulkee sen vuoksi isänsä Uljaan kanssa, joka opastaa Bambia missä ja milloin vain. Matkallaan Metsän Ruhtinaaksi Bambi rakastuu kauniiseen tyttökauris Falineen, joka tuntee samoin myös Bambia kohtaan. Bambin oppimismatkaan tulee kuitenkin vielä mutkia, kun itserakas poikakauris Ronno astuu kuvioihin. Elokuvan lopussa Bambi saa sarvet kuten isällään on.
 • Faline on kaunis tyttökauris, jolla on tunteita Bambia kohtaan. Myös poikakauris Ronno piirittää Falinea, mutta Faline ei välitä Ronnosta, sillä rakastaa vain Bambia. Faline on hyvin hellätunteinen kauris, kuten myös äitinsä.
 • Ronno on itserakas, kömpelö ja omistuksenhaluinen poikakauris, joka iskee heti silmänsä Falineen. Ronno inhoaa Bambia, ja joutuu taisteluihin tuon kanssa aina, kun Faline ei ole lähettyvillä. Ronnon kömpelyys saattaa erityisesti näkyä siinä, kun hän yrittää iskeä Falinea. Ronno onnistui saattamaan Bambin vaaraan metsässä, kun tappeli tuon kanssa.
 • Uljas on Bambin isä ja Metsän Ruhtinas, jota kaikki kunnioittavat. Hän on vanhin kaikista kauriista ja hirvistä. Uljas opastaa Bambia elämään metsässä vaimonsa ja Bambin äidin Helinänlähde? kuoltua. Uljas rakastaa Bambia todella paljon, eikä voisi jättää tuota koskaan oman onnensa nojaan.
 • Rumpali on iloinen kaniini, ja Bambin paras ystävä lapsuudesta asti. Rumpalilla on ärsyttäviä siskoja, jotka kiusoittelevat häntä aina.
 • Kukka on ujo haisunäätä, ja yksi Bambin parhaista ystävistä. Kukkaa luullaan monesti tytöksi, vaikka hän on sukupuoleltaan poika.
 • Mena on tyttökauris, joka huolehtii Bambista hetken aikaa, ennen kuin tuo palaa takaisin isänsä hoiviin. Mena oli joutua ihmisten viemäksi metsässä, mutta Metsän Ruhtinas, Uljas, ehti pelastaa hänet siltä kohtalolta.
 • Pöllövaari on viisas ja hajamielinen pöllö, joka on Bambin isän Uljaan hyvä ystävä. Pöllövaarin perheestä ei ole saatu tietoa jatko-osassakaan, joten se on jäänyt mysteeriksi, ellei toisin mainita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat eivät sijoitu ensimmäisen elokuvan jälkeiseen aikaan, vaan äidin kuoleman aikaan, jolloin Bambi on kasvamassa aikuiseksi.[1] Bambi 2:n alussa Metsän Ruhtinas saapuu kertomaan Bambille, että tämän äiti on poissa. Elokuva jatkuu kertomalla tarinan siitä, kuinka Metsän Ruhtinas opastaa pientä ja avutonta Bambia selviytymään ja tietämään paikkansa uutena Metsän Ruhtinaana. Samalla Bambi oppii tuntemaan rakkauden kaunista Falinea kohtaan ja joutuu taisteluihin itserakkaan Ronnon kanssa.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Miika Vintturi  … Bambi  
 Markus Bäckman  … Bambin isä  
 Akira Takaki  … Rumpali  
 Henri Piispanen  … Kukka  
 Rebekka Holi  … Faline  
 Sean San Miguel  … Ronno  
 Iines Jaakkola ja Pinja Aro  … Rumpalin siskot  
 Kari Hietalahti  … Murmeli  
 Juha Muje  … Piikkisika  
 Sari Ann Moilanen  … Bambin äiti  
 Kristiina Halttu  … Mena  
 Jyrki Kovaleff  … Pöllövaari  
 Satu Nipuli  … Rumpalin äiti  

[2]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bambi 2 myi 2,6 miljoonaa DVD:tä sen ensimmäisellä viikolla Yhdysvalloissa.[3] Elokuva voitti Annie Awardin Best Home Entertainment Production -sarjassa ja nimettiin ehdokkaaksi Saturn Award for Best DVD Release in 2007 -palkinnon saajaksi. [4]

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä tyhjänpäiväisillä jollotuksilla pidennetty mitäänsanomaton jatko-osa käy esimerkiksi Disneyn toimintapolitiikasta, jossa määrä on korvannut laadun. Hänen tietääkseen Suomi on harvoja maita, joissa Bambi 2 on päässyt teatterilevitykseen eikä julkaistu suoraan videolle.[5]

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. ”There is Life” (Alison Krauss) – 2:19
 2. ”First Sign of Spring” - (Michelle Lewis) – 3:49
 3. ”Through Your Eyes” - (Martina McBride) – 4:07
 4. ”The Healing of a Heart” - (Anthony Callea) – 2:43
 5. ”Snow Flakes in the Forest” - (Bruce Broughton) – 1:40
 6. ”Bambi's Dream (Broughton)” – 1:27
 7. ”Being Brave (Part 1)” (Broughton) – 1:22
 8. ”Being Brave (Part 2)” (Broughton) – 1:13
 9. ”Bambi and the Great Prince/End Credit Suite” (Broughton) – 3:34
 10. ”Sing the Day (Various)” – 1:53
 11. ”Main Title (Love is a Song)” (Donald Novis) – 2:56
 12. ”Little April Shower” (Chorus) – 3:54
 13. ”Let's Sing a Gay Little Spring Song” (Chorus) – 1:44

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c d e f Markku Kivekäs: Bambin komea paluu. Aku Ankka 7/2006.
 2. https://www.elonet.fi/fi/elokuva/1315527
 3. [http://www.comingsoon.net/news/dvdnews.php?id=13200
 4. http://www.imdb.com/title/tt0447854/awards. Viitattu 9. heinäkuuta 2009
 5. Valotie, Päivi: Bambin lattea kasvutarina Turun Sanomat. 17.2.2006. Viitattu 18.4.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Bambi 2 Internet Movie Databasessa (englanniksi)