Imitaattori

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomalainen imitaattori Juha Laitila imitoimassa Elvis Presleytä humoristisesti.

Imitaattori on henkilö, joka imitoi toisen, yleensä kuuluisan henkilön ääntä ja maneereita. Suosittuja imitoitavia henkilöitä ovat yleensä poliitikot, laulajat ja julkisuuden henkilöt, joilla on omalaatuinen ja helposti tunnistettava ääni.

Imitaattoreita, jotka yhdistävät esityksiinsä myös pukeutumisen imitoitavaksi henkilöksi, kutsutaan englanninkielisellä termillä lookalike. Tästä ovat esimerkkinä monet Elvis-imitaattorit.

Imitaattoreista jotkut tekevät huumori-imitaatioita ja toiset vakavia imitaatioita. Monet ansaitsevat elantonsa vakavilla Elvis-imitaatioilla, sillä pelkästään Yhdysvalloissa Elvis-imitoijia on noin 30 000. [1]

Imitaattori voi tarkoittaa myös esineiden, laitteiden, soittimien, eläinten ja erilaisten tapahtumien tai tapahtumasarjojenselvennä toistamista.

Imitaattoreista teknisesti laaja valikoima on tällä hetkellä Michael Winslowillalähde?. Nykyisin hän tekee muun muassa dubbausta elokuvien päälle eri ääniefektein sekä henkilöimitoinnin ja musiikin tai soittimien sekoituksella.

Merkittävä tyylisuunta on Terry Fatorilla. Hänen erikoisuutenaan on laulaa vatsastapuhujana eri laulajien äänellä. America's Got Talent vuonna 2007 oli hänen läpimurtonsa Yhdysvalloissa.

Suomalaisia imitaattoreita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muun maalaisia imitaattoreita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]