Imitaattori

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomalainen imitaattori Juha Laitila imitoimassa Elvis Presleytä humoristisesti.

Imitaattori on henkilö, joka imitoi toisen, yleensä kuuluisan henkilön ääntä ja maneereita. Suosittuja imitoitavia henkilöitä ovat yleensä poliitikot, laulajat ja julkisuuden henkilöt, joilla on omalaatuinen ja helposti tunnistettava ääni.

Imitaattoreita, jotka yhdistävät esityksiinsä myös pukeutumisen imitoitavaksi henkilöksi, kutsutaan englanninkielisellä termillä lookalike, esimerkkinä monet Elvis-imitaattorit.

Imitaattoreita on myös erilaisia, esimerkiksi sellaisia jotka tekevät huumori-imitaatioita ja toiset vakavia imitaatioita. Viereisessä kuvassa Juha Laitila imitoi Elvis Presleytä huumorimielessä. Monet tienaavat elantonsa vakavilla Elvis-imitaatioilla, sillä pelkästään Yhdysvalloissa Elvis-imitoijia on noin 30 000. [1]

Imitaattori käsittää myös esineiden, laitteiden, soittimien, eläinten ja erilaisten tapahtumien tai tapahtumasarjojenselvennä toistamista.

Imitaattoreista teknisesti laajin valikoima on tällä hetkellä Michael Winslowillalähde?. Nykyisin hän tekee mm. dubbausta elokuvien päälle eri ääniefektein ja henkilöimitoinnin ja musiikin/soittimien sekoituksella.

Merkittävä tyylisuunta on Terry Fatorilla. Hänen erikoisuutena on vatsastapuhujan roolissa laulaa eri laulajien äänellä. America's Got Talent vuonna 2007 oli hänen läpimurtonsa.

Suomalaisia imitaattoreita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muun maalaisia imitaattoreita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]