Kingdom Hearts II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts II
Kingdom Hearts 2.jpg
Kehittäjä Square Enix Product Development Division 1
Julkaisija Square Enix
Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Shinji Hashimoto
Yoshinori Kitase
Suunnittelija Tetsuya Nomura
Yuichi Kanemori
Käsikirjoittaja Kazushige Nojima
Taiteilija Takayuki Odachi
Tetsuya Nomura
Tomohiro Hasegawa
Takeshi Arakawa
Syuichi Sato
Säveltäjä Yoko Shimomura
Ohjelmoija Hiroshi Harata
Kentaro Yasui
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu
 • JP 22. joulukuuta 2005
 • NA 28. maaliskuuta 2006
 • AUS 28. syyskuuta 2006
 • EU 29. syyskuuta 2006
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
ESRB: E10+Virheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts II (jap. キングダムハーツII, Kingudamu Hātsu Tsū) on Square Enixin kehittämä ja julkaisema Kingdom Hearts -pelisarjaan kuuluva toimintaroolipeli. Peli julkaistiin PlayStation 2:lle vuonna 2005.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuosi Kingdom Heartsin jälkeen, Sora, Aku Ankka ja Hessu ovat olleet unessa, jotta heidän muistonsa saataisiin korjattua. Samaan aikaan Roxas, oman muistinsa menettänyt Soran Nobody, viettää kesälomansa ystäviensä Haynerin, Pencen ja Oletten kanssa Twilight Townissa, joka on pelkkä DiZin ja "Ansemiksi" itsensä muuttaneen Rikun simuloima versio oikeasta Twilight Townista. Kuitenkin Organisaatio XIII:n Nobodyt yrittävät Axelin, Organisaation jäsenen VIII ja Roxasin entisen parhaan ystävän, johdolla pilata DiZin aikeet. Roxasin oltua simuloidussa kaupungissa 6 päivää, hän saa tietää totuuden itsestään ja että hänen yhdistyttävä takaisin Soraan voidakseen saada tämän muistot täysin palautumaan. Lopulta Roxas suostuu ja saa Soran heräämään.

Todellisessa Twilight Townissa Sora, Aku ja Hessu tapaavat kuningas Mikin, joka lähettää heidät entisen opettajansa, Mestari Yen Sidin luokse. Yen Sid kertoo Nobodyjen olevan pelkistä ruumiista ja sieluista koostuvia olentoja. Vahvan sydämen omaava jakautuu sydämensä menettäessään sydämettömäksi (engl. the Heartless) ja Nobodyksi. Lisäksi hän kertoo Organisaatio XIII:sta, joka kontrolloi heikompia Nobodyja. Sora ja kumppanit lähtevät jälleen pelastamaan maailmoja ja Organisaation lisäksi saavat vastaansa kuolleista palanneen Pahattaren ja tämän apuriksi värväytyneen Mustan Pekan.

Viidennellä vierailullaan Hollow Bastionissa, jota Squall ”Leon” Leonheart ja muut Traverse Townista tutut henkilöt olivat kunnostamassa entiseen muotoonsa Radiant Gardeniksi, he jälleen tapaavat Kuningas Mikin, joka paljastaa Soran aiemmin kukistaman ”Ansemin” olevan pelkkä sydämettömmäksi muuttunut huijari. Huijarin oikea nimi on Xehanort ja hän oli oikean Ansemin oppipoika. Hänen Nobodynsa puolestaan oli Xemnas, Organisaatio XIII:n johtaja. Organisaation Nobodyt paljastavat aikovansa käyttää Soran tuhoamien sydämettömien viemiä sydämiä luodakseen omat Valtakunnan Sydämensä (Kingdom Hearts) tullakseen oikeasti eläviksi.

Vapautettuaan yhä useamman maailman, Sora ja kumppanit saapuvat kolmatta kertaa Twilight Towniin, josta he löytävät DiZin simulaatioversion Twilight Townista. Siellä Axel uhraa itsensä auttaakseen heitä pääsemään Maailmaan jota ei koskaan ollut, joka toimi Organisaation tukikohtana. Siellä Sora löytää sekä Rikun että Kairin, tuhoaa kaikki Xemnasta alemmat Organisaation jäsenet ja saa kuulla kaiken Roxasista. Lisäksi Mikki tapaa DiZin, joka paljastuu itse oikeaksi Ansem Viisaaksi, joka käyttää kehittämäänsä laitetta viedäkseen osan keinotekoisten Valtakunnan Sydänten voimista. Mutta laite ylikuormittuu ja sen räjähtäessä Ansem katoaa ja Riku palautuu entiselleen.

Xemnas imee itseensä jäljelle jääneiden sydänten voimat ja taistelee usean taistelun, jotka hän häviää. Mutta Kairin palattua Kohtalon saarille (Destiny Islands) Mikin, Akun ja Hessun mukana, Sora ja Riku kohtaavat vielä kerran Xemnasin, jonka he onnistuvat tuhoamaan. He päätyvät Pimeyden maailmaan, jossa oltuaan hetken aikaa he löytävät, pullon, jossa on viesti Kairilta. Heidän eteensä ilmestyy ovi Valon maailmaan ja he palaavat lopulta takaisin kotisaarilleen. Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Sora, Riku ja Kairi saavat Mikiltä kirjeen, jonka sisältöä ei vielä näytetty.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavalliset maailmat:

 • Twilight Town
 • Kohtalon saaret (engl. Destiny Islands) (näkyy pelin loppunäytöksessä)
 • Hollow Bastion (entinen Radiant Garden)
 • Maailma jota ei koskaan ollut (The World That Never Was)

Uudet Disney-maailmat:

Palaavat Disney-maailmat:

 • Puolen hehtaarin metsä (100 Acre Wood) – Nalle Puh -elokuvista
 • Olympoksen Colosseum (Olympus Coliseum) – Herkules, 1997
 • Disney-linna (Disney Castle) – Mikin, Akun ja Hessun kotimaailma
 • Atlantica – Pieni merenneito, 1989
 • Agraba (Agrabah) – Aladdin, 1992
 • Halloweenkaupunki (Halloween Town) – Painajainen ennen joulua, 1993

Kutsumahahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Mix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä on myös tehty Japanin markkinoille ”viimeistelty” versio, Kingdom Hearts 2: Final Mix, jota myytiin osana Kingdom Hearts 2: Final Mix+ -pelipakettia. Paketti sisältää Final Mixin lisäksi Kingdom Hearts Re: Chain of Memoriesin, joka on uudistettu PlayStation 2 -versio Game Boy Advancen Chain of Memories -pelistä.

The Gathering ja Birth by Sleep[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös salainen loppu The Gathering, jos pelaaja läpäisee pelin vaikeimmalla vaikeusasteella. Salaisen lopun alussa nähdään katkelmia Ansemin reporteista ja kuvaan alkaa ilmestyä salaperäinen hahmo (Terra), jolla on keyblade. Paikalle saapuu toinen haarniskahenkilö, joka on naispuolinen (Aqua) ja nuorempi (Ventus). Kolmikko löytää kolme keybladeä, jotka näyttävät täysin samanlaiselta mitkä olivat Soralla, Rikulla ja Mikillä. Samalla näkyy paljon keybladejä, jotka ovat jäänöksiä Keyblade-sodasta. Loppu päättyy siihen kun paikalle ilmestyy salainen henkilö, joka lähestyy kolmikkoa päin.

Final Mixissä, kun pelaaja suorittaa Proud-moodin nähdään jatkona The Gatheringille lopulle toinen salainen loppu Birth by Sleep. Lähestyvä henkilö on vanha mies (mestari Xehanort) ja hänen sisältään ilmestyy naamioitunut poika (Vanitas). Terra hyökkää Xehanortin kimppuun mutta Xehanort estää Terran aikeen ja Xehanort kohoaa entistä ylemmäksi. Terra, Aqua ja Ventus käyvät taistelua Vanitasin kanssa. Terra ja Xehanort käyvät lyhyen taistelun, joka päättyy siihen, kun Xehanort jäädyttää Terran käden. Ventus yrittää yllättää Xehanortin, mutta joutuu tämän kynsiin. Terra yrittää pelastaa Ventusin, mutta Vanitas viskoo hänet vuorelta alas. Aqua näkee kuinka Xehanort jäädyttää Ventusin kokonaan ja tiputtaa tämän vuorelta alas. Xehanort nostaa kätensä ilmaan ja taivaalle alkaa ilmestyä sydämenmuotoinen kuu, joka on Valtakunnan Sydämet. Lopussa Mikki Hiiri ilmestyy paikalle. Salainen loppu oli viittaus PSP:lle julkaistuun peliin Kingdom Hearts: Birth by Sleep.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listassa on vain tärkeimmät hahmot.

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Miyu Irino  … Sora  
 Mamoru Miyano  … Riku  
 Risa Uchida  … Kairi  
 Kōki Uchiyama  … Roxas  
 Iku Nakahara  … Naminé  
 Kōichi Yamadera  … Aku Ankka  
 Yū Shimaka  … Hessu  
 Takashi Aoyagi  … kuningas Mikki Hiiri  
 Genzō Wakayama  … DiZ/Ansem Viisas  
 Akio Ōtsuka  … ”Ansem”/Xehanort  
 Norio Wakamoto  … Xemnas  
 Keiji Fujiwara  … Axel  
 Ginpei Satō  … Saïx  
 Hōchū Ōtsuka  … Xigbar  
 Yōsuke Akimoto  … Xaldin  
 Kenichi Suzumura  … Demyx  
 Jōji Nakata  … Luxord  
 Toshiko Sawada  … Pahatar  
 Tōru Ōhira  … Musta Pekka  
 Takashi Inagaki  … Yen Sid  
 Hideo Ishikawa  … Leon  
 Kazunori Sasaki  … Hayner  
 Hayato Taya  … Pence  
 Yuka Hirasawa  … Olette  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Haley Joel Osment  … Sora  
 David Gallagher  … Riku  
 Hayden Panettiere  … Kairi  
 Jesse McCartney  … Roxas  
 Brittany Snow  … Naminé  
 Tony Anselmo  … Aku Ankka  
 Bill Farmer  … Hessu  
 Wayne Allwine  … kuningas Mikki Hiiri  
 Christopher Lee  … DiZ/Ansem Viisas  
 Richard Epcar  … ”Ansem”/Xehanort  
 Paul St. Peter  … Xemnas  
 Quinton Flynn  … Axel  
 Kirk Thornton  … Saïx  
 James Patrick Stuart  … Xigbar  
 David Dayan Fisher  … Xaldin  
 Ryan O’Donohue  … Demyx  
 Robin Atkin Downes  … Luxord  
 Susanne Blakeslee  … Pahatar  
 Jim Cummings  … Musta Pekka  
 Corey Burton  … Yen Sid  
 Doug Erholtz  … Squall ”Leon” Lionheart  
 Justin Cowden  … Hayner  
 Sean Marquette  … Pence  
 Jessica DiCicco  … Olette  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]