Kingdom Hearts III

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts III
PlayStation 4 -version kansikuva
PlayStation 4 -version kansikuva
Kehittäjä Square Enix Business Division 3
Julkaisija Square Enix
Disney Interactive Studios
Jakelija PlayStation Store, Microsoft Store ja Steam
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Rie Nishi
Käsikirjoittaja Tetsuya Nomura
Taiteilija Tetsuya Nomura
Säveltäjä Yōko Shimomura
Pelisarja Kingdom Hearts
Pelimoottori Unreal Engine 4
Julkaistu
 • PlayStation 4, Xbox One
  • JP 25. tammikuuta 2019
  • WW 29. tammikuuta 2019
 • Windows
  • WW 30. maaliskuuta 2021
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
Alusta
Jakelumuoto Blu-ray-levy ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts III on Square Enixin Kingdom Hearts -pelisarjaan kuuluva japanilainen toimintaroolipeli. Se on pääsarjan kolmas osa ja koko pelisarjan kahdestoista osa, ja toimi samalla Pimeyden etsijä -saagan (engl. Dark Seeker Saga) päätösosana. Kesällä 2013 Square Enix julkaisi E3-lehdistötilaisuudessa lyhyen trailerin pelistä. Samalla mainostettiin myös Kingdom Hearts HD 1.5 Remixiä, joka ilmestyi Amerikkaan ja Eurooppaan syyskuussa 2013. Kyseessä on ensimmäinen Kingdom Hearts -peli, jossa esiintyy Pixar-elokuviin perustuvia maailmoja.

Peli julkaistiin Japanissa 25. tammikuuta 2019 ja muualla päin maailmaa 29. tammikuuta 2019.[1] 23. tammikuuta 2020 julkaistiin PlayStation 4:lle ja 25. helmikuuta Xbox Onelle ladattava lisäsisältö nimeltä Re Mind, joka sisältää uuden pelattavan osion ja ylimääräisiä välikohtausanimaatioita.[2][3] 30. maaliskuuta 2021 peli julkaistiin myös Microsoft Windowsille.[4]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä nähdään edellisten osien tapaan Disneyn ja sekä pelisarjaa varten keksittyjä maailmoja. Julkistusvideossa näytettiin Destiny Islands ja Twilight Town. Toisessa teaserissa näytettiin ensimmäinen Disney-maailma Olympus Coliseum. Vuoden 2015 E3-messuilla Square paljasti uuden trailerin, jossa näytettiin uusi Disney-maailma, mikä sijoittuu Kaksin karkuteillä -elokuvaan. Messun aikana oltiin myös kysytty Arendellin maailman olevan pelissä, joka sijoittuu elokuvaan Frozen – huurteinen seikkailu (2013), mutta vastausta ei saatu. Elokuvaan Big Hero 6 perustuva maailma vahvistettiin vuonna 2015 D23-tapahtumassa, jossa näytettiin konseptikuva, missä Sora ratsastaa Baymaxin kyydissä. Vuoden 2017 D23-tapahtumassa paljastettiin Toy Story -elokuvaan pohjautuva maailma, jota näytettiin uudessa trailerissa.

Tavalliset maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pimeyden maailma (engl. Dark World) – Toinen osa todellisuutta valon maailman lisäksi. Pelattavana vain hetkellisesti.
 • Destiny Islands – Soran, Rikun ja Xehanortin kotimaailma. Ei ole pelattavana.
 • Radiant Garden – Ansem Viisaan valtakunta ja Kairin alkuperäinen kotimaailma. Ei ole pelattavana.
 • Twilight Town – Haynerin, Pencen ja Oletten kotimaailma.
 • Land of Departure – Maailma, jossa Eraqus opetti Terraa, Aquaa ja Ventusia. Eraqusin kuoleman jälkeen Aqua muutti sen Unohduksen linnaksi (engl. Castle Oblivion).
 • Keyblade Graveyard – Maailma, jossa kauan sitten käytiin Keyblade-sota.
 • Viimeinen maailma (engl. The Final World) – Limbon kaltainen maailma, jonne Sora päätyy väliaikaisesti pelin aikana.
 • Scala ad Caelum – Keybladen käyttäjien alkuperäinen päämaailma, jossa Eraqus ja Xehanort aikoinaan oppivat keybladen käyttäjiksi ja jossa sijaitsevat myös Daybreak Townin rauniot.

Disney-maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora, Aku Ankka ja Hessu ovat jälleen päähenkilöinä. Muina palaavina hahmoina ovat Riku, Kairi, kuningas Mikki, mestari Eraqus, Terra, Aqua, Ventus, Lea, Roxas, Xion, Ienzo, Hayne, Pence, Olette, Samu Sirkka, Tiku ja Taku, Yen Sid, Chirithy ja Ansem Viisas.

Xehanort palaa päävihollisena kaikissa viidessä muodossaan: mestari Xehanort, Xehanortin sydämetönAnsem, Pimeyden Etsijä”, Xehanortin ei-kukaan Xemnas, nuori Xehanort ja Terra-Xehanort. Sivullisina vihollisina ovat Xigbar, Saïx, Vanitas, Marluxia, Larxene, Demyx, Luxord, Rikun replika sekä Disney-hahmot Pahatar ja Musta Pekka.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mestari Xehanortin palattua Yen Sid alkaa koota ”seitsemää valon vartijaa” estääkseen Xehanortin suunnitelman luoda uusi χ-blade. Sora, josta Xehanort melkein onnistui aiemmin tekemään yhden ”kolmestatoista pimeydestä”, on menettänyt suuren osan voimistaan ja lähtee Akun ja Hessun kanssa matkustamaan muiden maailmojen halki löytääkseen uudelleen ”herättämisen voiman”, kyvyn tuoda menetetyt sydämet takaisin. Sillä välin Riku ja kuningas Mikki matkustavat pimeyden maailmaan etsimään Aquaa, kun taas Kairi ja Lea harjoittelevat omien keybladejensä käyttöä Merlinin opastamina ajattomassa tilassa.

Radiant Gardenissa Ienzo löytää Ansem Viisaan tutkimustiedot ja selville, että Soran sisällä ovat myös Roxasin, Ventusin ja Xionin sydämet. Riku päättelee uuden Organisaatio XIII:n jäsenten mielten päässeen nykyaikaan asettumalla Vexenin luomien replikoiden sisään, jolloin Sora päättää käyttää replikoita saadakseen Roxasille oman kehon. Sillä välin sydämetön ”Ansem” matkustaa pimeyden maailmaan siepatakseen Ansem Viisaan ja turmellakseen Aquan sydämen pimeydellä. Vexen kuitenkin vapauttaa Ansemin ja toimittaa Ienzolle ylimääräisen replikan, josta valmistella keho Roxasille. Lisäksi paljastuu, että Organisaation jäsenet sekä Pahatar ja Musta Pekka etsivät useista eri maailmoista salaperäistä mustaa laatikkoa. Riku ja Mikki löytävät pimeyden valtaan joutuneen Aquan ja samaan aikaan Sora löytää Destiny Islandsilta mestari Eraqusin keybladen ja onnistuu sen avulla pääsemään Aquan olinpaikkaan, karkottamaan pimeyden Aquan sydämestä ja tuomaan hänet takaisin valon maailmaan. Sora, Aku ja Hessu seuraavat Aquaa Unohduksen linnaan, jonka Aqua muuttaa takaisin Land of Departureksi. Organisaatioon liittynyt Vanitas hyökkää heidän kimppuunsa, mutta Sora löytää ”herättämisen voiman” ja onnistuu palauttamaan Ventusin sydämen, herättäen tämän unestaan.

Sora, Riku, Kairi, Aku, Hessu, Mikki, Lea, Aqua ja Ventus selvittävät tiensä Keyblade Gravyardille, mutta pimeyden riivaama Terra ja lauma sydämettömiä lyövät heidät helposti. Sora herää limbomaailmassa nimeltä Viimeinen maailma (The Final World). Unensyöjä Chirithyn sekä Nimettömien Tähtien avulla Sora saa fyysisen muotonsa takaisin, mutta paikalle ilmestynyt nuori Xehanort varoittaa, että Sora katoaisi, jos hän käyttäisi ”herättämisen voimaa” yli rajojen. Kairin avulla Sora ystävineen palaa takaisin valon maailmaan. Kun sydämettömät hyökkäävät uudestaan, Ephemerin ja muiden entisen keybladen käyttäjien henget kukistavat sydämettömien lauman usuttamalla keybladet näiden kimppuun, minkä jälkeen ”valon vartijat” kukistavat suurimman osan Organisaation jäsenistä ja lähettävät nämä takaisin omiin aikoihinsa, Terran saadessa kehonsa takaisin itselleen ja oman kehon saaneen Roxasin vapauttaessa Xionin, josta oli tehty Organisaation kolmastoista jäsen.

Xehanort oli luonut jokaisen "pimeyden etsijän" taistelusta vähintään yhden "valon vartijan" kanssa kopion omasta keybladestään. Ollessaan viimeinen jäljellä oleva Organisaation jäsen, hän yllyttää Soran, Rikun ja Mikin kimppuunsa tuhoamalla Kairin kehon, minkä jälkeen hän yhdistää kaikki keybladensä kopiot luodakseen näistä χ-bladen ja kutsuakseen Kingdom Hearts valon maailmaan. Mikin neuvosta Sora, Aku ja Hessu käyttävät Xehanortin kykyä matkata ajassa tätä vastaan ja siirtyvät Scala ad Caelumiin, maailmaan, jossa Xehanort ja Eraqus aikoinaan oppivat keybladensä käytön. Hävittyään taistelun Soraa, Akua ja Hessua vastaan Xehanort paljasti todellisen suunnitelmansa olleen käyttää Kingdom Heartsia vajottamaan maailmat pimeyteen vain luodakseen uuden maailman, jota hän hallitsisi ja jossa ei olisi lainkaan pimeyttä. Sora kuitenkin sanoo, että oikea hallitsija hyväksyy, ettei ihmisten kohtaloa voi määrätä näiden puolesta. Toisten keybladen käyttäjien tultua paikalle, Eraqusin sydän ilmestyy Terran sisältä ja suostuttelee Xehanortin luopumaan suunnitelmastaan sekä antamaan χ-bladen Soralle. Eraqusin ja kuolemaa tekevän Xehanortin sydämet yhtyvät Kingdom Heartsin kanssa, jättäen maallisen maailman taakseen, minkä jälkeen Sora ja hänen ystävänsä lukitsevat χ-bladellä Kingdom Hearts uudelleen ja palaavat Keyblade Graveyardille.

Xionin kerrottua, ettei Kairi ollut kuollut, Sora päättää lähteä etsimään tätä käyttääkseen "herättämisen voimaa" tuomaan hänet takaisin. Mikin varoituksista huolimatta Sora vannoo vielä palaavansa. Mikki, Aku ja Hessu palaavat Disney-linnaan. Terra, Aqua ja Ventus palaavat Lähdön maahan ja jättävät Eraqusin keybladen linnan pihalle muistomerkiksi, Chirithyn itsekin tullessa sinne. Roxas, Xion, Lea ja heidän kanssaan sovinnon tehnyt Isa (Saïxin todellinen minä) asettuvat asumaan Twilight Towniin. Radiant Gardenissa Ansem Viisas, Ienzo ja Even (Vexenin todellinen minä) onnistuvat luomaan replikasta kehon Naminélle, jonka Riku vie myöhemmin tapaamaan Soraa ja tämän ystäviä Destiny Islandsille. Saarilla Sora ja Kairi viettävät vielä lyhyen hetken yhdessä ennen kuin Sora menettää sydämensä ja katoaa.

Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Xigbar (Braigin ei-kukaan) kerää talteen Xehanortin oikean keybladen, kaivaa Keyblade Graveyardilta esiin Organisaation ja Pahattaren etsimän mustan laatikon ja kutsuu paikalle neljä viidestä Ennustajasta (Foretellers): Iran, Acedin, Gulan ja Invin. Hän paljastaa olevansa oikeasti näiden entinen oppilastoveri Luxu, haudanneensa aikoinaan maahan kyseisen laatikon ja siirtäneensä vuosikymmenten ajan oman sydämensä kehosta toiseen. Luxu alkaa kertoa heille alkuperäisen Keyblade-sodan jälkeisistä tapahtumista, Pahattaren ja Mustan Pekan tarkkaillessa heitä salaa. Takaumakohtauksessa nuori Eraqus ja nuori Xehanort aloittavat uuden šakkipelin seitsemällä mustalla ja yhdellä valkoisella nappulalla, mikä ennustaa Soran palaavan ja tulevan kohtaamaan Luxun, Ennustajat ja Mestarien mestarin.

Re Mindin lisätarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

75 vuotta ennen pelin tapahtumia nuori Xehanort tapaa Keyblade Graveyardilla Mestarien mestarin, joka kannustaa nuorta Xehanortia tekemään mitä haluaa, jos näkee pimeyden käyttämisen tarpeellisena osana suunnitelmaa poistaa pimeys maailmasta. Mestarien mestari jopa paljastaa Xehanortille todellisen henkilöllisyytensä ennen kuin poistuu paikalta. Nykyhetkessä Xehanort itse kertoi tämän tarinan Xigbarille ja Saïxille. Saïx osoitti Luxordin ohella kiinnostusta siihen, että Xigbar antoi Xehanortin ja Xemnasin selän takana käskyn etsiä salaperäistä mustaa laatikkoa. Samalla he keskustelevat siitä miksi Demyx ja Vexen olivat pelkkiä todellisen Organisaatio XIII:n varajäseniä ja Xion varsinainen kolmastoista jäsen.

Xehanortin kukistuttua Sora palaa Viimeiseen maailmaan pyytämään Chirithyn apua pelastaakseen Kairin. Chirithyn mukaan herättämisen voimaa on tarkoitus käyttää vain nukkuvien sydänten pelastamiseen, ei kadonneiden sydänten. Sora katoaisi voimansa liiallisen väärinkäytön seurauksena maailmasta ja menettäisi herättämisen voiman, eikä voisi ilman sitä palata takaisin. Sora ei kuitenkaan luovu aikeistaan, vaan on valmis uhraamaan itsensä Kairin pelastamiseksi. Chirithyn mukaan Soran on palattava menneisyyteen ja hänellä on aikaa vaikuttaa asioihin muuttamatta menneisyyttä merkittävästi siihen hetkeen asti, josta matkusti menneisyyteen. Seuratessaan uudelleen Keyblade Graveyardin tapahtumia hän tutkii Ventuksen, Aquan, Terran ja Roxasin sydämiä sekä menneisyyden minänsä sydäntä, mutta epäonnistuu estämään Kairin kohtalon, kunnes saa tietää, että Xehanortilla oli hallussa kristallisia palasia Kairin sydämestä, Sora löytää palaset Scala ad Caelumin taistelusta sekä tutkimalla Rikun ja Mikin sydämiä, minkä jälkeen hän ja entiselleen palautunut Kairi taistelevat yhdessä Xehanortin kopioita vastaan ja suostuttelevat Chirithyn tulemaan heidän mukanaan Valon maailmaan palaamaan muistonsa Chirithystä menettäneen Ventuksen luokse.

Vuoden kuluttua Soran ystävät yrittävät etsiä häntä. Terra, Aqua ja Ventus etsivät häntä pimeyden maailmasta, Kairi antaa itsensä vaipua koomaan, jotta Ansem Viisas voisi tutkia hänen muistojaan, kun taas Riku pyytää apua Squall ”Leon” Lionheartilta, Cid Highwindiltä ja muilta. He löytävät digitaalisen simulaation Sorasta ja Organisaatiosta, mutta analyysi ei auta lainkaan Soran olinpaikan selvittämisessä. Hyvä haltijatar saapuu paikalle Yen Sidin pyynnöstä ja toteaa, että Rikun, Kairin sekä Nimettömän Tähden näkemät unet voisivat olla avain.

Viimeiseen maailmaan katoamisensa jälkeen vangiksi jäänyt Sora kohtaa eräänä päivänä Yozoran, jota Sora itse piti fiktiivisenä Verum Rex -videopelin päähenkilönä ja josta Nimetön Tähti myös kertoi hänelle. Yozora itse sanoi saaneensa tehtäväksi pelastaa Soran, mutta Sora näyttää erilaiselta kuin mitä hänelle oli kerrottu ja he molemmat siirtyvät Shibuyaan taistelemaan toisiaan vastaan. Jos Yozora voittaa, Sora muuttuu kristalliksi ja Yozora sanoo aikovansa palata pelastamaan hänet jonain päivänä. Jos Sora voittaa, Yozora katoaa ja Sora palaa Viimeiseen maailmaan. Molemmissa tapauksissa Yozora herää myöhemmin autosta, jonka kuljettaja kutsuu häntä ”komentajaksi”.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Yozora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös salainen loppu Yozora, jos pelaaja läpäisee pelin vaikeimmalla vaikeusasteella. Sora herää keskellä Shibuyaa muistuttavaa kaupunkia, sellaisena kuin se esiintyy Verum Rexissä. Riku puolestaan herää Shinjukua muistuttavassa kaupungissa, joka on toinen Verum Rexin tapahtumapaikoista. Shinjukussa Yozora tarkkailee katolta Rikua, kun taas Shibuyassa katolla seisova Mestarien mestari asettaa kätensä kuun eteen, jolloin niistä muodostuu sydän. Salainen loppu oli viittaus Kingdom Hearts IV:ään.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Miyu Irino  Sora, Vanitas  
 Mamoru Miyano  Riku  
 Risa Uchida  Kairi, Xion  
 Kōichi Yamadera  Aku Ankka  
 Yū Shimaka  Hessu  
 Takashi Aoyagi  kuningas Mikki Hiiri  
 Keiji Fujiwara  Lea  
 Kōki Uchiyama  Roxas, Ventus  
 Megumi Toyoguchi  Aqua  
 Ryōtarō Okiayu  Terra  
 Iku Nakahara  Naminé  
 Makoto Sutō  Hayner  
 Hayato Taya  Pence  
 Yuna Watanabe  Olette  
 Akira Ishida  Ienzo  
 Takashi Inagaki  Yen Sid  
 Roko Takikawa  Tiku  
 Minoru Inaba  Taku, Buzz Lightyear  
 Yohei Tanado  Samu Sirkka  
 Atsushi Gotō  Merlin  
 Genzō Wakayama  Ansem Viisas, Zeus  
 Makio Inoue  mestari Eraqus  
 Daisuke Namikawa  nuori Eraqus  
 Akio Ōtsuka  mestari Xehanort, Terra-Xehanort/”Ansem”  
 Takanori Okuda  nuori Xehanort  
 Norio Wakamoto  Xemnas  
 Hōchū Ōtsuka  Xigbar, Davy Jones  
 Ginpei Satō  Isa/Saïx  
 Shigeru Chiba  Vexen  
 Shūichi Ikeda  Marluxia  
 Yūko Miyamura  Larxene  
 Kenichi Suzumura  Demyx  
 Jōji Nakata  Luxord  
 Toshiko Sawada  Pahatar  
 Katsuhiro Kitagawa  Musta Pekka  
 Yasunori Matsumoto  Herkules  
 Rica Matsumoto  Megara  
 Kyūsaku Shimada  Hades  
 Mitsuru Ogata  Roope Ankka, Nasu  
 Kōji Tsujitani  Woody  
 Shunsuke Sakuya  Röh  
 Yūji Mitsuya  Rex  
 Hiroshi Hatanaka  Flynn Rider  
 Shoko Nakagawa  Tähkäpää  
 Miyuki Tsurugi  Gothel  
 Hidehiko Ishizuka  Tarmo ”Tare” Karvanen  
 Yūji Tanaka  Matias ”Masi” Pallopää  
 Airi Inoue  Buu  
 Yutaka Aoyama  Räähkä Poks  
 Sayaka Kanda  Anna  
 Takako Matsu  Elsa  
 Shinichiro Hara  Kristoff  
 Pierre Taki  Olaf  
 Hiroaki Hirata  Jack Sparrow  
 Daisuke Hirakawa  Will Turner  
 Saori Yumiba  Elizabeth Turner  
 Shin Aomori  Joshamee Gibbs  
 Urara Takano  Tia Dalma  
 Wataru Yokojima  Cutler Beckett  
 Yūtarō Honjō  Hiro Hamada  
 Tokuyoshi Kawashima  Baymax  
 Masumi Asano  GoGo Tomago  
 Kōji Takeda  Wasabi  
 Mai Yamane  Honey Lemon  
 Hideto Nitta  Fred  
 Mitsuaki Kanuka  Nalle Puh  
 Tesshō Genda  Tiikeri  
 Naoki Tatsuta  Kani  
 Kunihiro Kawamoto  Myyrä  
 Kosei Kimura  Ruu  
 Hiroto Tanaka  Fantti  
 Tomoko Kaneda  Chirithy  
 Risa Shimizu  Nimetön Tähti  
 Yūto Uemura  Ephemer  
 Yūichirō Umehara  Ira  
 Subaru Kimura  Aced  
 Kaito Ishikawa  Gula  
 Kana Hanazawa  Invi  
 Tomokazu Sugita  Mestarien mestari (Re Mind)  
 Hideo Ishikawa  Leon (Re Mind)  
 Maaya Sakamoto  Aerith (Re Mind)  
 Yumi Kakazu  Yuffie (Re Mind)  
 Hisako Kyoda  Hyvä haltijatar (Re Mind)  
 Kazuhiro Yamaji  Cid (Re Mind)  
 Tasuku Hatanaka  Yozora (Re Mind)  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Haley Joel Osment  Sora, Vanitas  
 David Gallagher  Riku  
 Alyson Stoner  Kairi, Xion  
 Tony Anselmo  Aku Ankka  
 Bill Farmer  Hessu  
 Bret Iwan  kuningas Mikki Hiiri  
 Quinton Flynn  Lea  
 Jesse McCartney  Roxas, Ventus  
 Willa Holland  Aqua  
 Jason Dohring  Terra  
 Meaghan Jette Martin  Naminé  
 Zachary Gordon  Hayner  
 Tristan Chase  Pence  
 Ashley Boettcher  Olette  
 Vince Corazza  Ienzo  
 Corey Burton  Yen Sid, Taku, Ansem Viisas, Zeus  
 Tress MacNeille  Tiku  
 Joe Ochman  Samu Sirkka  
 Jeff Bennett  Merlin  
 Mark Hamill  mestari Eraqus  
 Drake Bell  nuori Eraqus  
 Rutger Hauer  mestari Xehanort (alkuperäinen)  
 Christopher Lloyd  mestari Xehanort (Re Mind)  
 Ben Diskin  nuori Xehanort  
 Richard Epcar  Terra-Xehanort/”Ansem”  
 Paul St. Peter  Xemnas  
 James Patrick Stuart  Xigbar  
 Kirk Thornton  Isa/Saïx  
 Derek Stephen Prince  Even/Vexen  
 Keith Ferguson  Marluxia  
 Shanelle Gray  Larxene  
 Ryan O’Donohue  Demyx  
 Robin Atkin Downes  Luxord, Davy Jones  
 Susanne Blakeslee  Pahatar  
 Jim Cummings  Musta Pekka, Nalle Puh, Tiikeri  
 Tate Donovan  Herkules  
 Susan Egan  Megara  
 James Woods  Hades  
 Enn Reitel  Roope Ankka  
 Jim Hanks  Woody  
 Mike MacRae  Buzz Lightyear  
 John Ratzenberger  Röh  
 Wallace Shawn  Rex  
 Zachary Levi  Flynn Rider  
 Kelsey Lansdowne  Tähkäpää  
 Donna Murphy  Gothel  
 Christopher Swindle  Tarmo ”Tare” Karvanen  
 Carlos Alazraqui  Matias ”Masi” Pallopää  
 Mary Gibbs  Buu  
 J. P. Manoux  Räähkä Poks  
 Kristen Bell  Anna  
 Idina Menzel  Elsa  
 Jonathan Groff  Kristoff  
 Josh Gad  Olaf  
 Jared Butler  Jack Sparrow  
 Crispin Freeman  Will Turner  
 Eliza Jane Schneider  Elizabeth Turner  
 Kevin McNally  Joshamee Gibbs  
 Brian George  Hector Barbossa  
 Leslie L. Miller  Tia Dalma  
 Mick Wingert  Cutler Beckett  
 Ryan Potter  Hiro Hamada  
 Scott Adsit  Baymax  
 Jamie Chung  GoGo Tomago  
 Khary Payton  Wasabi  
 Génesis Rodríguez  Honey Lemon  
 T. J. Miller  Fred  
 Travis Oates  Nasu  
 Tom Kenny  Kani  
 Michael Gough  Myyrä  
 Aidan McGraw  Ruu  
 Amelia Stanger  Fantti  
 Lara Jill Miller  Chirithy  
 Madison Davenport  Nimetön Tähti  
 Michael Johnston  Ephemer  
 Matthew Mercer  Ira  
 Travis Willingham  Aced  
 Kevin Quinn  Gula  
 Karissa Lee Staples  Invi  
 Ray Chase  Mestarien mestari (Re Mind)  
 Doug Erholtz  Squall ”Leon” Lionheart (Re Mind)  
 Andrea Bowen  Aerith (Re Mind)  
 Mae Whitman  Yuffie (Re Mind)  
 Chris Edgerly  Cid (Re Mind)  
 Barbara Dirikson  Hyvä haltijatar (Re Mind)  
 Dylan Sprouse  Yozora (Re Mind)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. V2.fi | E3-trailereita: Watch Dogs, Kingdom Hearts 3, Final Fantasy XV
 2. Kingdom Hearts III - E3 2019 ReMind DLC Trailer - PS4 YouTube. 10.6.2019. Square Enix. Viitattu 22.1.2020.
 3. Romano, Sal: Kingdom Hearts III DLC ‘ReMIND’ launches January 23, 2020 for PS4, February 25 for Xbox One Gematsu. Viitattu 22.1.2020. (englanniksi)
 4. Kim, Matt T.M.: Kingdom hearts Is Coming to PC In March IGN. 12.2.2021. Viitattu 6.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]