Kingdom Hearts III

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts III
PlayStation 4 -version kansikuva
PlayStation 4 -version kansikuva
Kehittäjä Square Enix Business Division 3
Julkaisija Square Enix
Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Rie Nishi
Käsikirjoittaja Tetsuya Nomura
Taiteilija Tetsuya Nomura
Säveltäjä Yōko Shimomura
Pelisarja Kingdom Hearts
Pelimoottori Unreal Engine
Julkaistu
 • PlayStation 4, Xbox One
  • JP 25. tammikuuta 2019
  • WW 29. tammikuuta 2019
 • Windows
  • WW 30. maaliskuuta 2021
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta
Jakelumuoto Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts III on Square Enixin Kingdom Hearts -pelisarjaan kuuluva japanilainen toimintaroolipeli. Kesällä 2013 Square Enix julkaisi E3-lehdistötilaisuudessa lyhyen trailerin pelistä. Samalla mainostettiin myös Kingdom Hearts HD 1.5 Remixiä, joka ilmestyi Amerikkaan ja Eurooppaan syyskuussa 2013. Kyseessä on ensimmäinen Kingdom Hearts -peli, jossa esiintyy Pixar-elokuviin perustuvia maailmoja.

Peli julkaistiin Japanissa 25. tammikuuta 2019 ja muualla päin maailmaa 29. tammikuuta 2019.[1] 23. tammikuuta 2020 julkaistiin PlayStation 4:lle ja 25. helmikuuta Xbox Onelle ladattava lisäsisältö nimeltä Re Mind, joka sisältää uuden pelattavan osion ja ylimääräisiä välikohtausanimaatioita.[2][3] 30. maaliskuuta 2021 peli julkaistiin myös Microsoft Windowsille.[4]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä nähdään edellisten osien tapaan Disneyn ja sekä pelisarjaa varten keksittyjä maailmoja. Julkistusvideossa näytettiin Kohtalon saaret ja Twilight Town. Toisessa teaserissa näytettiin ensimmäinen Disney-maailma Olympus Coliseum. Vuoden 2015 E3-messuilla Square paljasti uuden trailerin, jossa näytettiin uusi Disney-maailma, mikä sijoittuu Kaksin karkuteillä -elokuvaan. Messun aikana oltiin myös kysytty Arendellin maailman olevan pelissä, joka sijoittuu elokuvaan Frozen – huurteinen seikkailu (2013), mutta vastausta ei saatu. Elokuvaan Big Hero 6 perustuva maailma vahvistettiin vuonna 2015 D23-tapahtumassa, jossa näytettiin konseptikuva, missä Sora ratsastaa Baymaxin kyydissä. Vuoden 2017 D23-tapahtumassa paljastettiin Toy Story -elokuvaan pohjautuva maailma, jota näytettiin uudessa trailerissa.

Tavalliset maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kohtalon saaret (engl. Destiny Islands) – Soran, Rikun ja Xehanortin kotimaailma. Ei ole pelattavana.
 • Radiant Garden – Ansem Viisaan valtakunta ja Kairin alkuperäinen kotimaailma. Ei ole pelattavana.
 • Twilight Town – Haynerin, Pencen ja Oletten kotimaailma.
 • Land of Departure – Maailma, jossa Eraqus opetti Terraa, Aquaa ja Ventusia. Eraqusin kuoleman jälkeen Aqua muutti sen Castle Oblivioniksi.
 • Keyblade Graveyard – Maailma, jossa kauan sitten käytiin Keyblade-sota.
 • Viimeinen maailma (engl. The Final World) – Limbon kaltainen maailma, jonne Sora päätyy väliaikaisesti pelin aikana.
 • Scala ad Caelum – Keybladen käyttäjien alkuperäinen päämaailma, jossa Eraqus ja Xehanort aikoinaan oppivat keybladen käyttäjiksi ja jossa sijaitsevat myös Daybreak Townin rauniot.

Disney-maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora, Aku Ankka ja Hessu ovat jälleen päähenkilöinä. Muina palaavina hahmoina ovat Riku, Kairi, kuningas Mikki, mestari Eraqus, Terra, Aqua, Ventus, Lea, Roxas, Xion, Ienzo, Hayne, Pence, Olette, Samu Sirkka, Tiku ja Taku, Yen Sid, Chirithy ja Ansem Viisas.

Xehanort palaa päävihollisena kaikissa viidessä muodossaan: mestari Xehanort, Xehanortin sydämetön ”Ansem, Pimeyden Etsijä”, Xehanortin Nobody Xemnas, nuori Xehanort ja Terra-Xehanort. Sivullisina vihollisina ovat Xigbar, Saïx, Vanitas, Marluxia, Larxene, Demyx, Luxord, Rikun kopio sekä Disney-hahmot Pahatar ja Musta Pekka.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mestari Xehanortin palattua Yen Sid alkaa koota ”seitsemää valon vartijaa” estääkseen Xehanortin suunnitelman luoda uusi χ-blade. Sora, josta Xehanort melkein onnistui aiemmin tekemään yhden ”kolmestatoista pimeydestä”, on menettänyt suuren osan voimistaan ja lähtee Akun ja Hessun kanssa matkustamaan muiden maailmojen halki löytääkseen uudelleen ”herättämisen voiman”, kyvyn tuoda menetetyt sydämet takaisin. Sillä välin Riku ja kuningas Mikki matkustavat pimeyden maailmaan etsimään Aquaa, kun taas Kairi ja Lea harjoittelevat omien keybladejensä käyttöä Merlinin opastamina ajattomassa tilassa.

Radiant Gardenissa Ienzo löytää Ansem Viisaan tutkimustiedot ja selville, että Soran sisällä ovat myös Roxasin, Ventusin ja Xionin sydämet. Riku päättelee uuden Organisaatio XIII:n jäsenten mielten päässeen nykyaikaan asettumalla Vexenin luomien ihmiskopioiden sisään, jolloin Sora päättää käyttää ihmiskopioita saadakseen Roxasille oman kehon. Sillä välin Sydämetön ”Ansem” matkustaa pimeyden maailmaan siepatakseen Ansem Viisaan ja turmellakseen Aquan sydämen pimeydellä. Vexen kuitenkin vapauttaa Ansemin ja toimittaa Ienzolle ylimääräisen ihmiskopion, josta valmistella keho Roxasille. Lisäksi paljastuu, että Organisaation jäsenet sekä Pahatar ja Musta Pekka etsivät useista eri maailmoista salaperäistä mustaa laatikkoa. Riku ja Mikki löytävät pimeyden valtaan joutuneen Aquan ja samaan aikaan Sora löytää Kohtalon saarilta (Destiny Islands) mestari Eraqusin keybladen ja onnistuu sen avulla pääsemään Aquan olinpaikkaan, karkottamaan pimeyden Aquan sydämestä ja tuomaan hänet takaisin valon maailmaan. Sora, Aku ja Hessu seuraavat Aquaa Castle Oblivioniin, jonka Aqua muuttaa takaisin Land of Departureksi. Organisaatioon liittynyt Vanitas hyökkää heidän kimppuunsa, mutta Sora löytää ”herättämisen voiman” ja onnistuu palauttamaan Ventusin sydämen ja herättäen tämän unestaan.

Sora, Riku, Kairi, Aku, Hessu, Mikki, Lea, Aqua ja Ventus selvittävät tiensä Keyblade Gravyardille, mutta pimeyden riivaama Terra ja lauma sydämettömiä lyövät heidät helposti. Sora herää limbomaailmassa nimeltä Viimeinen maailma (The Final World). Unensyöjä Chirithyn sekä Nimettömien Tähtien avulla Sora saa fyysisen muotonsa takaisin, mutta paikalle ilmestynyt nuori Xehanort varoittaa, että ”herättämisen voiman” liika käyttö johtaisi oman sydämen menettämiseen. Kairin avulla Sora palaa takaisin valon maailmaan ja ajassa takaisin hetkeen juuri ennen kukistumistaan. Ephemerin ja muiden entisen keybladen käyttäjien henget kukistavat sydämettömien lauman usuttamalla keybladet näiden kimppuun, minkä jälkeen ”valon vartijat” kukistavat suurimman osan Organisaation jäsenistä ja lähettävät nämä takaisin omiin aikoihinsa, Terran saadessa kehonsa takaisin itselleen ja oman kehon saaneen Roxasin vapauttaessa Xionin, josta oli tehty Organisaation kolmastoista jäsen.

Xehanort oli luonut jokaisen "pimeyden etsijän" taistelusta vähintään yhden "valon vartijan" kanssa kopion omasta keybladestään. Ollessaan viimeinen jäljellä oleva Organisaation jäsen, hän yllyttää Soran, Rikun ja Mikin kimppuunsa tuhoamalla Kairin kehon, minkä jälkeen hän yhdistää kaikki keybladensä kopiot luodakseen näistä χ-bladen ja kutsuakseen Valtakunnan Sydämet valon maailmaan. Mikin neuvosta Sora, Aku ja Hessu käyttävät Xehanortin kykyä matkata ajassa tätä vastaan ja siirtyvät Scala ad Caelumiin, maailmaan, jossa Xehanort ja Eraqus aikoinaan oppivat keybladensä käytön. Hävittyään taistelun Soraa, Akua ja Hessua vastaan Xehanort paljasti todellisen suunnitelmansa olleen käyttää Valtakunnan Sydämiä vajottamaan maailmat pimeyteen vain luodakseen uuden maailman, jota hän hallitsisi ja jossa ei olisi lainkaan pimeyttä. Sora kuitenkin sanoo, että oikea hallitsija hyväksyy, ettei ihmisten kohtaloa voi määrätä näiden puolesta. Toisten keybladen käyttäjien tultua paikalle, Eraqusin sydän ilmestyy Terran sisältä ja suostuttelee Xehanortin luopumaan suunnitelmastaan sekä antamaan χ-miekan Soralle. Eraqusin ja kuolemaa tekevän Xehanortin sydämet yhtyvät Valtakunnan Sydänten kanssa, jättäen maallisen maailman taakseen, minkä jälkeen Sora ja hänen ystävänsä lukitsevat χ-miekalla Valtakunnan Sydämet uudelleen ja palaavat Keyblade Graveyardille.

Xionin kerrottua, ettei Kairi ollut kuollut, Sora päättää lähteä etsimään tätä käyttääkseen "herättämisen voimaa" tuomaan hänet takaisin. Mikin varoituksista huolimatta Sora vannoo vielä palaavansa. Mikki, Aku ja Hessu palaavat Disney-linnaan. Terra, Aqua ja Ventus palaavat Lähdön maahan ja jättävät Eraqusin keybladen linnan pihalle muistomerkiksi, Chirithyn itsekin tullessa sinne. Roxas, Xion, Lea ja heidän kanssaan sovinnon tehnyt Isa (Saïxin todellinen minä) asettuvat asumaan Twilight Towniin. Radiant Gardenissa Ansem Viisas, Ienzo ja Even (Vexenin todellinen minä) onnistuvat luomaan ihmiskopiosta kehon Naminélle, jonka Riku vie myöhemmin tapaamaan Soraa ja tämän ystäviä Kohtalon saarille. Saarilla Sora ja Kairi viettävät vielä lyhyen hetken yhdessä ennen kuin Sora menettää sydämensä ja katoaa.

Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Xigbar (Braigin Nobody) kerää talteen Xehanortin oikean keybladen, kaivaa Keyblade Graveyardilta esiin Organisaation ja Pahattaren etsimän mustan laatikon ja kutsuu paikalle neljä viidestä Ennustajasta (Foretellers): Iran, Acedin, Gulan ja Invin. Hän paljastaa olevansa oikeasti näiden entinen oppilastoveri Luxu, haudanneensa aikoinaan maahan kyseisen laatikon ja siirtäneensä vuosikymmenten ajan oman sydämensä kehosta toiseen. Luxu alkaa kertoa heille alkuperäisen Keyblade-sodan jälkeisistä tapahtumista, Pahattaren ja Mustan Pekan tarkkaillessa heitä salaa. Takaumakohtauksessa nuori Eraqus ja nuori Xehanort aloittavat uuden šakkipelin seitsemällä mustalla ja yhdellä valkoisella nappulalla, mikä ennustaa Soran palaavan ja tulevan kohtaamaan Luxun, Ennustajat ja Mestareiden mestarin.

Re Mindin lisätarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

75 vuotta ennen pelin tapahtumia nuori Xehanort tapaa Keyblade Graveyardilla Mestareiden mestarin, joka kannustaa nuorta Xehanortia tekemään mitä haluaa, jos näkee pimeyden käyttämisen tarpeellisena osana suunnitelmaa poistaa pimeys maailmasta. Mestareiden mestari jopa paljastaa Xehanortille todellisen henkilöllisyytensä ennen kuin poistuu paikalta. Nykyhetkessä Xehanort itse kertoi tämän tarinan Xigbarille ja Saïxille. Saïx osoitti Luxordin ohella kiinnostusta siihen, että Xigbar antoi Xehanortin ja Xemnasin selän takana käskyn etsiä salaperäistä mustaa laatikkoa. Samalla he keskustelevat siitä miksi Demyx ja Vexen olivat pelkkiä todellisen Organisaatio XIII:n varajäseniä ja Xion varsinainen kolmastoista jäsen.

Xehanortin kukistuttua Sora palaa Viimeiseen maailmaan pyytämään Chirithyn apua pelastaakseen Kairin. Chirithyn mukaan herättämisen voimaa on tarkoitus käyttää vain nukkuvien sydänten pelastamiseen, ei kadonneiden sydänten. Sora katoaisi voimansa liiallisen väärinkäytön seurauksena maailmasta ja menettäisi herättämisen voiman, eikä voisi ilman sitä palata takaisin. Sora ei kuitenkaan luovu aikeistaan, vaan on valmis uhraamaan itsensä Kairin pelastamiseksi. Chirithyn mukaan Soran on palattava menneisyyteen ja hänellä on aikaa vaikuttaa asioihin muuttamatta menneisyyttä merkittävästi siihen hetkeen asti, josta matkusti menneisyyteen. Seuratessaan uudelleen Keyblade Graveyardin tapahtumia hän tutkii Ventuksen, Aquan, Terran ja Roxasin sydämiä sekä menneisyyden minänsä sydäntä, mutta epäonnistuu estämään Kairin kohtalon, kunnes saa tietää, että Xehanortilla oli hallussa kristallisia palasia Kairin sydämestä, Sora löytää palaset Scala ad Caelumin taistelusta sekä tutkimalla Rikun ja Mikin sydämiä, minkä jälkeen hän ja entiselleen palautunut Kairi taistelevat yhdessä Xehanortin kopioita vastaan ja suostuttelevat Chirithyn tulemaan heidän mukanaan Valon maailmaan palaamaan muistonsa Chirithystä menettäneen Ventuksen luokse.

Vuoden kuluttua Soran ystävät yrittävät etsiä häntä. Terra, Aqua ja Ventus etsivät häntä pimeyden maailmasta, Kairi antaa itsensä vaipua koomaan, jotta Ansem Viisas voisi tutkia hänen muistojaan, kun taas Riku pyytää apua Squall ”Leon” Lionheartilta, Cid Highwindiltä ja muilta. He löytävät digitaalisen simulaation Sorasta ja Organisaatiosta, mutta analyysi ei auta lainkaan Soran olinpaikan selvittämisessä. Hyvä haltijatar saapuu paikalle Yen Sidin pyynnöstä ja toteaa, että Rikun, Kairin sekä Nimettömän Tähden näkemät unet voisivat olla avain.

Viimeiseen maailmaan katoamisensa jälkeen vangiksi jäänyt Sora kohtaa eräänä päivänä Yozoran, jota Sora itse piti fiktiivisenä Verum Rex -videopelin päähenkilönä ja josta Nimetön Tähti myös kertoi hänelle. Yozora itse sanoi saaneensa tehtäväksi pelastaa Soran, mutta Sora näyttää erilaiselta kuin mitä hänelle oli kerrottu ja he molemmat siityvät Shibuyaan taistelemaan toisiaan vastaan. Jos Yozora voittaa, Sora muuttuu kristalliksi ja Yozora sanoo aikovansa palata pelastamaan hänet jonain päivänä. Jos Sora voittaa, Yozora katoaa ja Sora palaa Viimeiseen maailmaan. Molemmissa tapauksissa Yozora herää myöhemmin autosta, jonka kuljettaja kutsuu häntä ”komentajaksi”.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Yozora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös salainen loppu Yozora, jos pelaaja läpäisee pelin vaikeimmalla vaikeusasteella. Sora herää keskellä Shibuyaa, sellaisena kuin se esiintyy Verum Rexissä. Riku puolestaan herää Shinjukussa, joka on toinen Verum Rexin tapahtumapaikoista. Shinjukussa Yozora tarkkailee katolta Rikua, kun taas Shibuyassa katolla seisova Mestareiden mestari asettaa kätensä kuun eteen, jolloin niistä muodostuu sydän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Miyu Irino  … Sora, Vanitas  
 Mamoru Miyano  … Riku  
 Risa Uchida  … Kairi, Xion  
 Kōichi Yamadera  … Aku Ankka  
 Yū Shimaka  … Hessu  
 Takashi Aoyagi  … kuningas Mikki Hiiri  
 Keiji Fujiwara  … Lea  
 Kōki Uchiyama  … Roxas, Ventus  
 Megumi Toyoguchi  … Aqua  
 Ryōtarō Okiayu  … Terra  
 Iku Nakahara  … Naminé  
 Makoto Sutō  … Hayner  
 Hayato Taya  … Pence  
 Yuna Watanabe  … Olette  
 Akira Ishida  … Ienzo  
 Takashi Inagaki  … Yen Sid  
 Roko Takikawa  … Tiku  
 Minoru Inaba  … Taku, Buzz Lightyear  
 Yohei Tanado  … Samu Sirkka  
 Atsushi Gotō  … Merlin  
 Genzō Wakayama  … Ansem Viisas, Zeus  
 Makio Inoue  … mestari Eraqus  
 Daisuke Namikawa  … nuori Eraqus  
 Akio Ōtsuka  … mestari Xehanort, Terra-Xehanort/”Ansem”  
 Takanori Okuda  … nuori Xehanort  
 Norio Wakamoto  … Xemnas  
 Hōchū Ōtsuka  … Xigbar, Davy Jones  
 Ginpei Satō  … Isa/Saïx  
 Shigeru Chiba  … Vexen  
 Shūichi Ikeda  … Marluxia  
 Yūko Miyamura  … Larxene  
 Kenichi Suzumura  … Demyx  
 Jōji Nakata  … Luxord  
 Toshiko Sawada  … Pahatar  
 Katsuhiro Kitagawa  … Musta Pekka  
 Yasunori Matsumoto  … Herkules  
 Rica Matsumoto  … Megara  
 Kyūsaku Shimada  … Hades  
 Mitsuru Ogata  … Roope Ankka, Nasu  
 Kōji Tsujitani  … Woody  
 Shunsuke Sakuya  … Röh  
 Yūji Mitsuya  … Rex  
 Hiroshi Hatanaka  … Flynn Rider  
 Shoko Nakagawa  … Tähkäpää  
 Miyuki Tsurugi  … Gothel  
 Hidehiko Ishizuka  … Tarmo ”Tare” Karvanen  
 Yūji Tanaka  … Matias ”Masi” Pallopää  
 Airi Inoue  … Buu  
 Yutaka Aoyama  … Räähkä Poks  
 Sayaka Kanda  … Anna  
 Takako Matsu  … Elsa  
 Shinichiro Hara  … Kristoff  
 Pierre Taki  … Olaf  
 Hiroaki Hirata  … Jack Sparrow  
 Daisuke Hirakawa  … Will Turner  
 Saori Yumiba  … Elizabeth Turner  
 Shin Aomori  … Joshamee Gibbs  
 Urara Takano  … Tia Dalma  
 Wataru Yokojima  … Cutler Beckett  
 Yūtarō Honjō  … Hiro Hamada  
 Tokuyoshi Kawashima  … Baymax  
 Masumi Asano  … GoGo Tomago  
 Kōji Takeda  … Wasabi  
 Mai Yamane  … Honey Lemon  
 Hideto Nitta  … Fred  
 Mitsuaki Kanuka  … Nalle Puh  
 Tesshō Genda  … Tiikeri  
 Naoki Tatsuta  … Kani  
 Kunihiro Kawamoto  … Myyrä  
 Kosei Kimura  … Ruu  
 Hiroto Tanaka  … Fantti  
 Tomoko Kaneda  … Chirithy  
 Risa Shimizu  … Nimetön Tähti  
 Yūto Uemura  … Ephemer  
 Yūichirō Umehara  … Ira  
 Subaru Kimura  … Aced  
 Kaito Ishikawa  … Gula  
 Kana Hanazawa  … Invi  
 Tomokazu Sugita  … Mestareiden mestari (Re Mind)  
 Hideo Ishikawa  … Leon (Re Mind)  
 Maaya Sakamoto  … Aerith (Re Mind)  
 Yumi Kakazu  … Yuffie (Re Mind)  
 Hisako Kyoda  … Hyvä haltijatar (Re Mind)  
 Kazuhiro Yamaji  … Cid (Re Mind)  
 Tasuku Hatanaka  … Yozora (Re Mind)  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Haley Joel Osment  … Sora, Vanitas  
 David Gallagher  … Riku  
 Alyson Stoner  … Kairi, Xion  
 Tony Anselmo  … Aku Ankka  
 Bill Farmer  … Hessu  
 Bret Iwan  … kuningas Mikki Hiiri  
 Quinton Flynn  … Lea  
 Jesse McCartney  … Roxas, Ventus  
 Willa Holland  … Aqua  
 Jason Dohring  … Terra  
 Meaghan Jette Martin  … Naminé  
 Zachary Gordon  … Hayner  
 Tristan Chase  … Pence  
 Ashley Boettcher  … Olette  
 Vince Corazza  … Ienzo  
 Corey Burton  … Yen Sid, Taku, Ansem Viisas, Zeus  
 Tress MacNeille  … Tiku  
 Joe Ochman  … Samu Sirkka  
 Jeff Bennett  … Merlin  
 Mark Hamill  … mestari Eraqus  
 Drake Bell  … nuori Eraqus  
 Rutger Hauer  … mestari Xehanort (alkuperäinen)  
 Christopher Lloyd  … mestari Xehanort (Re Mind)  
 Ben Diskin  … nuori Xehanort  
 Richard Epcar  … Terra-Xehanort/”Ansem”  
 Paul St. Peter  … Xemnas  
 James Patrick Stuart  … Xigbar  
 Kirk Thornton  … Isa/Saïx  
 Derek Stephen Prince  … Even/Vexen  
 Keith Ferguson  … Marluxia  
 Shanelle Gray  … Larxene  
 Ryan O’Donohue  … Demyx  
 Robin Atkin Downes  … Luxord, Davy Jones  
 Susanne Blakeslee  … Pahatar  
 Jim Cummings  … Musta Pekka, Nalle Puh, Tiikeri  
 Tate Donovan  … Herkules  
 Susan Egan  … Megara  
 James Woods  … Hades  
 Enn Reitel  … Roope Ankka  
 Jim Hanks  … Woody  
 Mike MacRae  … Buzz Lightyear  
 John Ratzenberger  … Röh  
 Wallace Shawn  … Rex  
 Zachary Levi  … Flynn Rider  
 Kelsey Lansdowne  … Tähkäpää  
 Donna Murphy  … Gothel  
 Christopher Swindle  … Tarmo ”Tare” Karvanen  
 Carlos Alazraqui  … Matias ”Masi” Pallopää  
 Mary Gibbs  … Buu  
 J. P. Manoux  … Räähkä Poks  
 Kristen Bell  … Anna  
 Idina Menzel  … Elsa  
 Jonathan Groff  … Kristoff  
 Josh Gad  … Olaf  
 Jared Butler  … Jack Sparrow  
 Crispin Freeman  … Will Turner  
 Eliza Jane Schneider  … Elizabeth Turner  
 Kevin McNally  … Joshamee Gibbs  
 Brian George  … Hector Barbossa  
 Leslie L. Miller  … Tia Dalma  
 Mick Wingert  … Cutler Beckett  
 Ryan Potter  … Hiro Hamada  
 Scott Adsit  … Baymax  
 Jamie Chung  … GoGo Tomago  
 Khary Payton  … Wasabi  
 Génesis Rodríguez  … Honey Lemon  
 T. J. Miller  … Fred  
 Travis Oates  … Nasu  
 Tom Kenny  … Kani  
 Michael Gough  … Myyrä  
 Aidan McGraw  … Ruu  
 Amelia Stanger  … Fantti  
 Lara Jill Miller  … Chirithy  
 Madison Davenport  … Nimetön Tähti  
 Michael Johnston  … Ephemer  
 Matthew Mercer  … Ira  
 Travis Willingham  … Aced  
 Kevin Quinn  … Gula  
 Karissa Lee Staples  … Invi  
 Ray Chase  … Mestareiden mestari (Re Mind)  
 Doug Erholtz  … Squall ”Leon” Lionheart (Re Mind)  
 Andrea Bowen  … Aerith (Re Mind)  
 Mae Whitman  … Yuffie (Re Mind)  
 Chris Edgerly  … Cid (Re Mind)  
 Barbara Dirikson  … Hyvä haltijatar (Re Mind)  
 Dylan Sprouse  … Yozora (Re Mind)  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. V2.fi | E3-trailereita: Watch Dogs, Kingdom Hearts 3, Final Fantasy XV
 2. Kingdom Hearts III - E3 2019 ReMind DLC Trailer - PS4 YouTube. 10.6.2019. Square Enix. Viitattu 22.1.2020.
 3. Romano, Sal: Kingdom Hearts III DLC ‘ReMIND’ launches January 23, 2020 for PS4, February 25 for Xbox One Gematsu. Viitattu 22.1.2020. (englanniksi)
 4. Kim, Matt T.M.: Kingdom hearts Is Coming to PC In March IGN. 12.2.2021. Viitattu 6.4.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.