Kingdom Hearts: Birth by Sleep

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts: Birth by Sleep
Kingdom Hearts Birth by Sleep.jpg
Kehittäjä Square Enix Product Development Division 5
Julkaisija Square Enix
Jakelija Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tai Yasue
Tuottaja Patrick Chen
Yoichi Yoshimoto
Käsikirjoittaja Daisuke Watanabe
Masaru Oka
Taiteilija Takeshi Fujimoto
Säveltäjä Yoko Shimomura
Tsuyoshi Sekito
Takeharu Ishimoto
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu JP 9. tammikuuta 2010
NA 7. syyskuuta 2010
EU AU 10. syyskuuta 2010
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A
ESRB: E10+
PEGI: 12
Alusta PlayStation Portable
Jakelumuoto UMD (1)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts: Birth by Sleep on Square Enixin kehittämä ja julkaisema Kingdom Hearts -pelisarjaan kuuluva toimintaroolipeli. Peli julkaistiin PlayStation Portablelle vuonna 2010.

Birth by Sleep perustuu aikaan 10 vuotta ennen ensimmäistä Kingdom Hearts -peliä. Pelin päähenkilöt ovat Terra, Ventus ja Aqua, Mestari Eraqusin oppilaat. Peli kertoo myös osittain Xehanortin menneisyydestä.

Sora, Riku, Kairi, Aku ja Hessu nähdään pelissä vain vilaukselta. Mukana on kuitenkin Mikki, joka on tässä osassa vielä Yen Sidin oppilaana, ja monia muita Disney-hahmoja, niin uusia kuin vanhojakin. Final Fantasy -hahmoja nähdään vain kaksi, mikäli Mooglet lasketaan mukaan. Radiant Gardenissa tavataan myös monia Organisaatio XIII:n jäsenten ”ihmismuotoja”, kuten Braig, Dilan, Even, Aeleus, Ienzo, Isa ja Lea.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa, kun Land of Departuressa kaksi Mestari Eraqusin oppilasta, Terra ja Aqua, pääsevät suorittamaan Mestaruuden merkkiä (engl. Mark of Mastery), koetta, jonka läpäisijöistä tulee keyblade-mestareita. Mutta Terran sydämestä löytyy pimeyttä ja tämän vuoksi vain Aqua onnistuu läpäisemään kokeen. Sitten mestari Xehanort katoaa salaperäisesti ja Perehtymättömät (Unversed), negatiivisistä tunteista syntyneet olennot, jotka eivät ole perehtyneitä omaan olemassaoloonsa, uhkaavat Sydänten Prinsessoja. Terra ja Aqua lähetetään etsimään Xehanort ja tuhoamaan Perehtymättömät. Xehanortin oppilas, Vanitas, onnistuu houkuttelemaan Ventusin, Eraqusin nuorimman oppilaan, seuraamaan häntä vastoin Eraqusin käskyjä.

He kolme matkustavat läpi maailmojen, kunnes Xehanort löytyy ja käskee Terraa tuhoamaan Vanitasin, joka paljastuu Ventusin sydämen pimeän puolen ruumiillistumaksi ja Perehtymättömien luojaksi. Kolme ystävystä kohtaavat toisensa Radiant Gardenissa. Ventus kieltäytyy palaamasta kotiin ja Terra kieltäytyy Aquan avusta kuultuaan Eraqusin käskeneen tätä tarkkailla häntä.

Ventus kohtaa Xehanortin, joka kertoi erottaneensa Vanitasin hänestä, jotta he voisivat yhdistymällä luoda χ-bladen, keybaldeistä voimakkaimman. Kun Ventus palaa Eraqusin luokse, Eraqus päättää estää χ-miekan synnyn tuhoamalla Ventusin. Mutta Terra estää sen ja haavoittaa Eraqusta pahasti, kunnes tämä kuolee Xehanortin iskusta. Xehanort korruptoi Land of Departuren ja neuvoo Terraa tulemaan Keyblade Graveyardille. Ventus itse saa saman neuvon Vanitakselta ja Aqua Yen Sidiltä kuullessaan Eraqusin kuolemasta.

Keyblade Graveyardilla Xehanort paljastaa tarvitsevansa χ-bladeä päästäkseen käsiksi Valtakunnan Sydämiin (Kingdom Hearts) ja aloittaakseen uudelleen Keyblade-sodan, joka melkein tuhosi maailman kauan sitten. Taistelussa Xehanort siirtää sydämensä Terran ruumiiseen saadakseen nuoremman ruumiin ja lisää elinaikaa. Terran sielu kuitenkin jää haarniskaan, joka käyttää nimeä Lingering Will, ja estää Xehanortin aikeet. Samaan aikaan Vanitas onnistuu yhdistymään Ventusin kanssa ja luomaan χ-miekan. Mutta joutuu taisteluun Aquaa sekä Mikkiä, Yen Sidin oppilasta, vastaan samalla aikaa, kun itse käy Ventusin kanssa taistelua metafyysisesti. Lopulta Aqua tuhoaa χ-miekan ja Ventus tuhoaa Vanitasin menettäen samalla itsekin sydämensä ja vaivuttaen ruumiinsa syvään uneen.

Aqua vie nukkuvan Ventusin Land of Departureen, jonka hän muuttaa Eraqusin keybladellä Castle Oblivioniksi suojellakseen sen salaisuuksia. Radiant Gardenissa hän kohtaa vielä Terran ruumiissa olevan Xehanortin. Xehanort yrittää poistaa Terran sydämen, mutta on itse vähällä vajota Pimeyden maailmaan. Aqua pelastaa hänet antaen itsensä päätyä sinne hänen sijastaan. Xehanort menettää kaikki muut muistonsa paitsi nimensä. Radiant Gardenin hallitsija, Ansem Viisas (Ansem the Wise) löytää Xehanortin ja tekee hänestä oppilaansa. Ventusin sydän yhtenäistyy neljävuotiaan Soran kanssa ja jää lepäämään hänen sisäänsä.

Kingdom Hearts II:n tapahtumien jälkeen Aqua kohtaa pimeyteen vangiksi joutuneen Ansem Viisaan ja kuulee tältä kaiken Sorasta, joka voisi pelastaa kaikki ihmiset, joihin on yhtenäinen, mukaan lukien Terran, Ventusin ja itse Aquan. Sora, luettuaan Mikin kirjeen, päättää Rikun kanssa lähteä pelastamaan heidät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavalliset maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Land of Departure – maailma, jossa mestari Eraqus opetti oppilaitaan
  • Keyblade Graveyard – maailma, jossa kauan sitten käytiin Keyblade-sota.

Disney-maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhat maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tavalliset maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Radiant Garden – Ansem Viisaan (Ansem the Wise) valtakunta
  • Kohtalon saaret (Destiny Islands) – Soran ja Rikun (ennen myös Ventusin ja Xehanortin) kotisaari

Disney-maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mikä-mikä-maa (Neverland) – Peter Pan, 1953
  • Olympuksen kolosseumi (Olympus Coliseum) – Herkules, 1997
  • Puolen hehtaarin metsä (100 Acre Wood) – Nalle Puh -elokuvista

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listassa on vain osa hahmoista.
 Jason Dohring  … Terra, Lingering Will  
 Jesse McCartney  … Ventus, Roxas  
 Willa Holland  … Aqua  
 Bret Iwan  … Mikki Hiiri  
 Mark Hamill  … mestari Eraqus  
 Haley Joel Osment  … Vanitas, Sora  
 Leonard Nimoy  … mestari Xehanort  
 Richard Epcar  … Terra-Xehanort  
 James Patrick Stuart  … Braig  
 Corey Burton  … Yen Sid, Ansem Viisas  
 David Gallagher  … Riku, nuori Xehanort  
 Hayden Panettiere  … Kairi, Xion  
 Luke Manriquez  … nuori Sora  
 Ty Panitz  … nuori Riku  
 Ariel Winter  … nuori Kairi  
 Tony Anselmo  … Aku Ankka  
 Bill Farmer  … Hessu