Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
Kingdom Hearts Dream Drop Distance.jpg
Kehittäjä Square Enix 1st Production Department
Julkaisija Square Enix
Jakelija Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Säveltäjä Yoko Shimomura
Tsuyoshi Sekito
Takeharu Ishimoto
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu
  • JP 29. maaliskuuta 2012
  • EU 20. heinäkuuta 2012
  • AUS 26. heinäkuuta 2012
  • NA 31. heinäkuuta 2012
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 10+Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta Nintendo 3DS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance on Squaren kehittämä toimintaroolipeli. Pelin tapahtumat sijoittuvat Kingdom Hearts II:n jälkeiseen aikaan, ja johdattavat Kingdom Hearts III:n tapahtumiin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vaikka Xehanortin sydämetön (Heartless), ”Ansem”, ja Nobody, Xemnas, ovat tuhottu, heidän tuhonsa seurauksena Xehanortin todellinen minä, mestari Xehanort, tekee paluuta. Yen Sid on kutsunut Soran ja Rikun Salaperäiseen torniin (engl. Mysterious Tower) suoritettamaan Mestaruuden merkkiä (Mark of Mastery), jotta nämä saisivat keyblade-mestarin arvon ja osoittaisivat olevansa valmiita pysäyttämään Xehanortin.

Suorittaakseen kokeen, Soran ja Rikun on lähdettävä etsimään maailmat, jotka ”Ansemin” tuhon jälkeen olivat valoon palaamisen sijasta jääneet vangiksi uniin ja vapauttaa ne avaamalla seitsemän Unen avaimenreikää. Sydämettömät eivät voi päästä näihin maailmoihin, mutta sinne ruumiillistuneesta pimeydestä syntyneet Unensyöjät (Dream Eaters) voivat. Pahat Unensyöjät eli Painajaiset (Nightmares) syövät unia ja istuttavat painajaisia, kun taas hyvät Unensyöjät eli Henget (Spirits) syövät painajaisia. Mutta matka alkaa muuttua vaarallisemmaksi, kun salaperäisesti palanneet Xemnas ja "Ansem" ilmestyvät mestari Xehanortin nuorta versiota muistuttavan pojan ohella aiheuttamaan ongelmia.

Samaan aikaan Lea, Axelin ihmismuoto, herää Radiant Gardenissa, jossa heräävät myös neljä Ansem Viisaan oppilasta: Dilan, Even, Aeleus ja Ienzo. Mutta Xehanortista, Braigista sekä Lean ystävästä, Isasta, ei näy jälkeäkään. Lea lähtee etsimään heitä ja kohtaa lopulta Mikin, Akun ja Hessun lähtien heidän mukanaan Yen Sidin puheille.

Avattuaan kaikki Unen avaimenreiät Sora päätyykin Maailmaan jota ei koskaan ollut. Siellä hän saa kuulla Organisaation XIII todellisen tarkoituksen: heidän oli tarkoitus toimia kuorina mestari Xehanortin sydämen palasille ja tulla Xehanortin klooneiksi. Nuori Xehanort oli "Ansemin" opastamana kerännyt tulevia inkarnaatioitaan sekä muita Xehanortin sydämen kuorina toimineita henkilöitä eri aikakausilta muodostaakseen uuden Organisaation. Hän aikoi tehdä Sorasta viimeisen jäsenen ja vajotti tämä koomaan.

Riku päätyy lopulta itsekin kyseiseen maailmaan ja avuksi saapuneen Mikin ohella hän tapaa mestari Xehanortin, joka paljastaa Keyblade-sodassa kauan sitten tuhoutuneen χ-bladen suojelleen Valtakunnan Sydämiä (Kingdom Hearts) ja pitäneen maailmat siten yhtenäisinä. χ-blade oli tuhoutuessaan jakautunut seitsemäksi valoksi ja kolmeksitoista pimeydeksi. Hän oli ensin yrittänyt virheellisesti luoda uuden χ-bladen Ventusin ja Vanitasin sydämillä. Mutta yritti nyt todellista keinoa kohtaamalla "kolmellatoista pimeyden etsijällään" taistelussa "seitsemän valon vartijaa", joilla hän tarkoitti keybladen käyttäjiä. Kun Xehanort yritti tehdä Sorasta viimeistä klooniaan, Lea tuli paikalle ja esti sen. Akun ja Hessun saavuttua myös apuun, Xehanort ja hänen 11 klooniaan palaavat omiin aikoihinsa menettäen muistonsa, kunnes oli aika kokoontua jälleen.

Nukkuva Sora tuodaan takaisin Salaperäiseen torniin. Riku menee Soran uniin ja vapauttaa Soran sydämen Painajaisen valtaaman Ventusin haarniskan vallasta kohdaten sen jälkeen Kohtalon saarten digitaalisessa versiossa Ansem Viisaan digitaalisen kopion. Ansem kertoo Painajaisen tuhon herättäneen Soran ja antaa Rikulle Soran sydämeen tallenetut tutkimustietonsa. Rikun palatessa Valon maailmaan, hänet julistetaan keyblade-mestariksi, koska uskalsi astua Nukkuviin maailmaan kahdesti. Soraa ei ole epäonnistumisestaan masentunut, vaan hän palaa Nukkuviin maailmoihin tapaamaan kaikkia niitä Henkiä, jotka oli matkansa aikana kohdannut. Lea paljastui tulleensa keybladen käyttäjäksi ja lupaa olla mukana Xehanortin kohtaamisessa.

Pelin salaisessa lopussa Mikki ja Yen Sid päättävät koota seitsemän keybladen käyttäjää estääkseen Xehanortia käyttämästä χ-miekan luomiseen Sydänten Prinsessoja, joiden tuho vajottaisi maailmat pimeyteen. Riku palaa torniin tuoden mukanaan Kairin, jotta tämä voisi harjoitella Kingdom Hearts II:ssa saamansa keybladen käyttöä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distancessa esiintyy ensimmäistä kertaa muitakin kuin Final Fantasy- tai Disney-hahmoja, kuten hahmoja pelistä The World Ends with You.[1] Lisäksi pelissä kaikki pelattavat Disney-maailmat ovat uusia, lukuun ottamatta Mysterious Tower. Prankster’s Paradise on Pinocchion todellinen kotimaailma.

Tavalliset maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kohtalon saaret (engl. Destiny Islands) – Soran ja Rikun kotisaari sillä hetkellä kun se vajosi pimeyteen (pelattavana vain yhden taistelun ajan)
  • Traverse Town – maailmansa menettäneiden kaupunki, jonka toinen puolikas on vajonnut Unen Maailmaan.
  • Maailma Jota Ei Koskaan Ollut (engl. The World That Never Was) – Organisaatio XIII:n entinen kotimaailma.

Disney-maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Haley Joel Osment  … Sora, Vanitas  
 David Gallagher  … Riku  
 Bret Iwan  … Kuningas Mikki Hiiri  
 Quinton Flynn  … Lea/Axel  
 Corey Burton  … Yen Sid, Ansem Viisas, tuomari Frollo  
 Tony Anselmo  … Aku Ankka  
 Bill Farmer  … Hessu  
 Ben Diskin  … nuori Xehanort  
 Richard Epcar  … "Ansem"/Terra-Xehanort  
 Paul St. Peter  … Xemnas  
 Leonard Nimoy  … mestari Xehanort  
 James Patrick Stuart  … Braig/Xigbar  
 Dave Boat  … Aeleus  
 Vince Corazza  … Ienzo  
 Jesse McCartney  … Roxas, Ventus  
 Hayden Panettiere  … Xion  
 Jesse David Corti  … Neku Sakuraba  
 Heather Hogan  … Shiki  
 Aaron Spann  … Joshua  
 Crawford Wilson  … Beat  
 Ashley Rose  … Rhyme  
 Susanne Blakeslee  … Pahatar  
 Jim Cummings  … Pekka  
 Ari Rubin  … Quasimodo  
 Renee Faia  … Esmeralda  
 Phil LaMarr  … Phoebus  
 Charles Kimbrough  … Victor  
 Jason Alexander  … Hugo  
 Patricia Lentz  … Laverne  
 Fred Tatasciore  … Kevin Flynn, Clu  
 Ross Thomas  … Sam Flynn  
 Erin Cottrell  … Quorra  
 Kevin Michael Richardson  … Mustan kaartin sotilas  
 Brian Bloom  … Mustan kaartin stoilas  
 Kari Wahlgren  … Matriisin ääni  
 Nick Carson  … Pinocchio  
 Phil Snyder  … Samu Sirkka  
 Rosalyn Landor  … Sininen haltiatar  
 Jeff Bennett  … Geppetto, Karhukoplan jäsen  
 Maurice LaMarche  … Karhukoplan jäsen  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]