Tony Anselmo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tony Anselmo
Syntymäaika Yhdysvaltain lippu Salt Lake City, Utah
Syntymäpaikka 18. helmikuuta 1960 (ikä 57)
Aktiivisena 1986–
Merkittävät roolit Aku Ankka
Aiheesta muualla
IMDb
Ehdokkuudet

Tony Anselmo (s. 18. helmikuuta 1960 Salt Lake City, Utah[1]) on yhdysvaltalainen animaattori ja ääninäyttelijä, joka tunnetaan Aku Ankan ääniroolista.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anselmo oli kiinnostunut jo nuorella iällä piirtämisestä ja 16-vuotiaana esitteli oman portfolionsa Ollie Johnstonille ja Jack Hannahille, jotka lähettivät hänet opiskelemaan California Institute of the Artsiin kolmeksi vuodeksi.[2] Tämän jälkeen Anselmo työskenteli aluksi harjoittelijana ja myöhemmin animaattorina Disneylla 1980-luvulla, jonka aikana hän ystävystyi alkuperäisen Aku Ankan ääninäyttelijän Clarence Nashin kanssa.

Animaattorina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaattorina Anselmo on ollut tekemisissä Disneyn tuottamien elokuvien parissa 1980-luvulta lähtien, kuten Basil Hiiri, mestarietsivä, Oliver ja kumppanit, Leijonakuningas, Mulan, sekä Nalle Puh ja möhköfantti. Hän oli myös 1990-luvulla mukana tekemässä Simpsoneihin hahmojen sommittelua. Saadessaan Akun roolin Anselmo on tehnyt vähemmän töitä piirtämisen parissa.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vietettyään usein aikaa Nashin kanssa työpaikalla Anselmo kysyi huvikseen miten Nash loi Akun äänen, joka opetti Anselmolle käyttämiään tekniikoita luodessaan Akun ääntä. Aluksi hän ei osannut yhtään imitoida Akun ääntä, mutta pitkän harjoittelun tuloksena Anselmo kykeni imitoimaan Akun ääntä.[2] Nashin joutuessa sairaalaan vuonna 1985 sairastaessaan leukemiaa, Anselmo vieraili hänen luonaan, jonka yhteydessä Nash kertoi haluavansa Anselmon jatkavan Akun roolissa.[2] Myöhemmin samana vuonna Nashin kuollessa Anselmo on toiminut Akun äänenä vuodesta 1986 lähtien muun muassa Ankronikassa, Mikin juhlashow:ssa, Hopon poppoossa, Nokkapokassa, Akun tehtaassa ja Mikin klubissa, sekä muutamissa videopeleissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tony Anselmo (Animation-Voice) Disney Legends Viitattu 24.1.2011 (englanniksi)
  2. a b c Määritä osoite! 6.12.2005. Viitattu 12.1.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.