Jason Alexander

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jason Alexander (2006)
Jason Alexander (seisten) ja Jerry Seinfeld 1992

Jason Alexander (s. 23. syyskuuta 1959) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän esitti Seinfeld-sarjassa Jerryn parasta ystävää Georgea. Jason Alexander syntyi juutalaiseen perheeseen ja kävi juutalaisen koulun.[1] Hän aloitti näyttelemisen jo lukioaikoina ja sai rooleja lähinnä pienistä televisiosarjoista. Samoihin aikoihin hän vaihtoi nimensä Greenspanista Alexanderiksi. Alexander oli hänen isänsä etunimi ja se myös auttoi näyttelemisessä. Koelukijoille soitettiin takaisin aakkosjärjestyksessä, jolloin A:lla alkavat saavat tietää heti, saivatko roolin.

Seinfeldiin siirtyminen oli Jasonille helppoa. Vuonna 1989 hän voitti Tony-palkinnon kertojan-roolistaan musikaalissa Jerome Robbins' Broadway, Tony-palkintoa voidaan kutsua teatterimaailman Oscariksi. Näin ollen hän etsi uusia haasteita ja Seinfeld tarjosi niitä. Seinfeldin aikana hän oli Emmy-ehdokas kahdeksan kertaa, mutta ei voittanut kertaakaan.

Seinfeldin jälkeen Jason on näytellyt kymmenissä elokuvissa, televisiosarjoissa ja antanut äänensä animaatiohahmoille. Hänellä onkin ollut eniten rooleja Seinfeldin näyttelijöistä. Jason on ollut naimisissa vuodesta 1982 Daena E. Titlen kanssa ja heillä on kaksi lasta.

  1. ‘Seinfeld’ Star Jason Alexander Talks Judaism, Show Biz jewishtimes.com. Arkistoitu 10.11.2017. Viitattu 10.11.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]