Organisaatio XIII

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Organisaatio XIII (engl. Organization XIII) on fiktiivinen ryhmä Square Enixin ja Disneyn luomassa Kingdom Hearts -pelisarjassa. Osa heidän hahmoistaan esiteltiin jo Kingdom Hearts: Chain of Memoriesissa ja loput pelissä Kingdom Hearts II.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmentoista ihmismäisen ulkonäön ja ajattelutavan säilyttäneen Nobodyn muodostama ryhmä. Se perustettiin, kun Ansem Viisaan oppilaat: Xehanort, Braig, Dilan, Even, Aeleus ja Ienzo jakaantuivat sydämettömiksi ja Nobodyiksi. Nobodeilla oli todellisten persooniensa muistot, mutta he koostuvat vain ruumiista ja sielusta. Sydämiä heillä ei ollut. Kukin jäsen on numeroitu liittymisjärjestyksensä mukaan. Ensimmäinen oli Xehanortin Nobody, Xemnas. Jäsenten nimet olivat heidän odellisten persooniensa nimien ja konsonantin X anagrammeja.

He olivat rakentaneet oman maailman nimeltä Maailma jota ei koskaan ollut (The World That Never Was) ja pyrkivät Soran kukistamien sydämettömien hallussa olevista sydämistä luomaan omat versionsa Kingdom Heartsista, kaikkien sydänten lähteestä.

Dream Drop Distancessa paljastui, että Nobodyt eivät ole ikuisesti vailla fyysistä sydäntä. Xemnas ja Xigbar olivat valehdelleet muille tehdäkseen heistä mestari Xehanortin sydämen palasilla Xehanortin klooneja ja käyttääkseen heitä uuden χ-miekan luomiseen.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xemnas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xehanortin Nobody ja jäsen I. Organisaation johtaja. Hallitsee tyhjyyden voimia, käyttää aseinaan Eteerisiä Teriä (Ethereal Blades) ja komentaa pääosin Noidiksi (Sorcerers) kutsuttuja Nobodyja. Sora ja Riku tuhosivat hänet viimeisenä organisaation jäsenistä Maailmassa jota ei koskaan ollut. Tämä johti Xehanortin sydämettömän, "Ansemin", tuhoutumisen ohella itse Xehanortin paluuseen.

Xemnasia ei kuitenkaan nähty viimeisen kerran, sillä Dream Drop Distancessa Mestari Xehanortin nuori versio oli tuonut hänet menneisyydestä nykyaikaan tehdäkseen hänestä muiden Xehanortin menneisyyden versioiden tavoin osan uutta Organisaatiota.

Englanninkielinen ääni on Paul St. Peter ja japaninkielinen ääni Norio Wakamoto.

Xigbar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Braigin Nobody ja jäsen II. Käyttää aseinaan Nuolipistooleja (Gunarrows), kykenee siirtymään paikasta toiseen ja komentaa pääosin Tarkka-ampujiksi (Snipers) kutsuttuja Nobodyja. Sora tuhosi hänet yhdeksäntenä Organisaation jäsenistä Maailmassa jota ei koskaan ollut. Xigbaria ei kuitenkaan nähty viimeisen kerran, sillä Dream Drop Distancessa Mestari Xehanortin nuori versio oli tuonut hänet menneisyydestä nykyaikaan tehdäkseen hänestä muiden Xehanortin menneisyyden versioiden tavoin osan uutta Organisaatiota.

Xigbarin englanninkielinen ääni on James Patrick Stuart ja japaninkielinen ääni Hōchū Ōtsuka.

Xaldin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dilanin Nobody ja jäsen III. Manipuoli tuulta, käyttää aseinaan kuutta Lindwormiksi kutsuttua keihästä ja Dragooneiksi kutsuttuja Nobodyja. Sora tuhosi hänet seitsemäntenä organisaation jäsenistä Hirviön linnassa (Beast's Castle). Tämä johti Dilanin paluuseen.

Xaldinin englanninkielinen ääni on David Dayan Fisher ja japaninkielinen ääni Yōsuke Akimoto.

Vexen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Evenin Nobody ja jäsen IV. Manipuloi jäätä ja käyttää aseenaan "Jäätyneeksi ylpeydeksi" (Frozen Pride) kutsuttua kilpeä. Hän oli Organisaation jäsenistä se, joka loi Rikun kopion sekä Xionin. Tuhoutui Organisaation jäsenistä ensimmäisenä, kun Axel tuhosi hänet saadakseen Marluxian luottamuksen. Tämä johti Evenin paluuseen.

Vexenin englanninkielinen ääni on Derek Stephen Prince ja japaninkielinen ääni Nachi Nozawa.

Lexaeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aeleusin Nobody ja jäsen V. Manipuloi maata ja käyttää aseenaan kirvestä nimeltä Taivaanpuolittaja (Skysplitter). Hän pyrki Zexionin kanssa sabotoimaan Marluxian suunnitelmat Unholan linnassa ja yritti herättää pimeyden Rikun sisällä. Riku tuhosi hänet kolmentena Organisaation jäsenistä. Tämä johti Aeleusin paluuseen.

Lexaeusin englanninkielinen ääni on Dave Boat ja japaninkielinen ääni Fumihiko Tachiki.

Zexion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ienzon Nobody ja jäsen VI. Käyttää aseenaan illuusion voimaa sekä Rangaistuksen kirjaa (Book of Retribution). Hän pyrki Lexaeusin kanssa sabotoimaan Marluxian suunnitelmat Unholan linnassa. Rikun kopio tuhosi hänet viidentenä Organisaation jäsenistä. Tämä johti Ienzon paluuseen.

Zexionin englanninkielinen ääni on Vince Corazza ja japaninkielinen ääni Akira Ishida.

Saïx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isan Nobody ja jäsen VII. Käyttää aseenaan lyomämiekkaa nimeltä Lunatic, kykenee siirtymään ns. berserkkitilaan kuunvalon vaikutuksesta ja komentaa pääosin Berserkeiksi (Berserkers) kutsuttuja Nobodyja. Hän nousi Xemnaksen oikeaksi kädeksi ja hyväksyi olemuksensa Nobodyna täysin, koska tunsi itsensä petetyksi Axelin ystävystyttyä Roxasin kanssa. Sora tuhosi hänet yhdentenätoista Organisaation jäsenistä Maailmassa jota ei koskaan ollut. Saïxia ei kuitenkaan nähty viimeisen kerran, sillä Dream Drop Distancessa Mestari Xehanortin nuori versio oli tuonut hänet menneisyydestä nykyaikaan tehdäkseen hänestä muiden Xehanortin menneisyyden versioiden tavoin osan uutta Organisaatiota.

Sora päihittää Saixin uudestaan ja tämän seurauksena Isa palasi takaisin.

Saïxin englanninkielinen ääni on Kirk Thornton ja japaninkielinen ääni Ginpei Sato.

Axel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lean Nobody ja jäsen VIII. Hallitsee tulta, käyttää aseinaan Ikusiksi liekeiksi (Eternal Flames) kutsumiaan chakrameja ja komentaa pääosin Salamurhaajiksi (Assasins) kutsuttuja Nobodyja. Lähetettiin Unholaan linnaan kaksoisagentiksi Marluxian ja Larxenen tuhoamiseksi. Roxasin petettyä Organisaatio, hän alkaa toimia omillaan. Tuhoutuu Organisaation jäsenistä kahdeksantena, kun hän uhraa itsensä auttaakseen Soraa pääsemään Maailmaan jota ei koskaan ollut. Tämä johti Lean paluuseen.

Axelin englanninkielinen ääni on Quinton Flynn ja japaninkielinen ääni Keiji Fujiwara.

Demyx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsen IX. Luonteeltaan varsin laiska, eikä pidä taistelemisesta. Manipuloi vettä, käyttää aseenaan Arpeggioksi kutsumaansa sitaria ja komentaa Tanssijoiksi (Dancers) kutsuttuja Nobodyja. Sora tuhosi hänet kuudentena Organisaation jäsenistä Hollow Bastionissa. Hänen todellisen minänsä henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Demyxin englanninkielinen ääni on Ryan O’Donohue ja japaninkielinen ääni Kenichi Suzumura.

Luxord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsen X. Hän puhuu kuin kaikki hänen kokemansa olisivat vain peliä. Manipuloi aikaa, käyttää aseinaan Reiluksi Peliksi (Fair Game) kutsuttua maagista korttipakkaa ja komentaa Uhkapelureiksi (Gamblers) kutsuttuja Nobodyja. Sora tuhosi hänet kymmenentenä Organisaation jäsenistä Maailmassa jota ei koskaan ollut. Hänen todellisen minänsä henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Luxordin englanninkielinen ääni on Robin Atkin Downes ja japaninkielinen ääni Jouji Nakata.

Marluxia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauriamin Nobody ja jäsen XI. Komensi Unholan Linnan lähetettyjen Organisaation jäseniä. Hallitsee kukkia ja käyttää aseenaan viikatetta nimeltä Graceful Dahlia. Houkutteli Soran Unholan linnaan vallatakseen Organisaation. Määräsi Axelin salamurhaamaan Vexenin. Larxenen kuoltua, hän sai tietää Axelin olevan kaksoisagentti ja Axelin paettua, hän taisteli Soraa vastaan ensin harhakuvana ja myöhemmin omana itsenään. Tuhoutui Organisaation jäsenistä neljäntenä. Kingdom Hearts χ -pelin mobiiliversiossa Kingdom Hearts Union χ paljastui, että Marluxian todellinen minä Lauriam kuului Voikukiksi (engl. Dandelions) kutsuttujen keybladen käyttäjien ryhmään Keyblade-sodan jälkeisenä aikana. Englanninkielinen ääni on Keith Ferguson ja japaninkielinen ääni Shūichi Ikeda.

Larxene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elrenan Nobody ja jäsen XII. Hallitsee sähköä ja käyttää aseinaan Foudreksi kutsumiaan veitsejä. Oli avuksi Marluxian apuri, mutta petti hänet huomattuaan Axelin petoksen ja yritti tappaa Soran. Tuhoutui Organisaation jäsenistä toisena. Kingdom Hearts χ -pelin mobiiliversiossa Kingdom Hearts Union χ paljastui, että Larxenen todellinen minä Elrena kuului Unicornis-nimiseen keybladen käyttäjien ryhmään Keyblade-sodan jälkeisenä aikana. Englanninkielinen ääni on Shanelle Workman ja japaninkielinen ääni Yuko Miyamura.

Roxas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soran Nobody, jäsen XIII ja keybladen käyttäjä. Roxasin englanninkielinen ääni on Jesse McCartney ja japaninkielinen ääni Kōki Uchiyama.

Hän on erilainen kuin muut Nobodyt, koska hänellä ei ole todellisen minänsä muistoja. Xemnas teki hänestä Organisaation jäsenen XIII ja antoi tämän käskyläisiksi Samuraiksi kutsutut Nobodyt. 358/2 Daysin tapahtumien aikana hänet laitettiin jäsenen VIII, Axelin, vastuulle, josta tuli Roxasin hyvä ystävä. Axelin lähdettyä Unholan linnaan, Roxasin parina toimi Xion, toinen keybladen käyttäjä, joka kuitenkin epäili Organisaation motiiveja. Xionin tuhottua itsensä hän motivoi Roxasia kääntymään Organisaatiota vastaan. Roxas häviää taistelun Rikua vastaan, menettää muistonsa ja joutuu Ansem Viisaan tekemään virtuaaliseen versioon Twilight Townista. Kingdom Hearts II:ssa Roxas tapaa Naminén, joka kertoo Roxasille totuuden siitä, että hän on vain Soran puolikas. Lopulta Roxas löytää nukkuvan Soran ja yhdistyy takaisin häneen.

Roxas käytti alun perin aseenaan Kingdom Keytä, mutta Xionin uhrattua itsensä, Roxas sai kyvyn käyttää toista keybladeä. Nämä keybladet muuttuivat ja ottivat nimet Oathkeeper ja Oblivion. Sora itse sai Roxasin yhdistymisen jälkeen, myös kyvyn käyttää kahta keybladeä.

Xion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nobody, joka luotiin Soran muistoista. Hänen nimensä on anagrammi kirjaimesta X ja "No.i":stä, jossa 'i' tarkoittaa imaginääriyksikköä. Xionin englanninkielinen ääni 358/2 Daysissä on Alyson Stoner ja myöhemmissä peleissä Hayden Panettiere. Japaninkielinen ääni on Risa Uchida.

Kun Axel lähetettiin viiden muun Organisaation jäsenen kanssa Unholan Linnaan, Xion määrättiin häen tilalleen Roxasin pariksi. Xionista tuli Roxasin hyvä ystävä ja myöhemmin myös Axelin. Mutta tavattuaan Rikun, hän alkoi epäillä Organisaation motiivia. Ja saa lopulta tietää olevansa Kairiin liittyvistä Soran muistoista luotu kopio. Xion päättää karata huomatessaan tekevänsä Roxasin vain heikommaksi. Mutta Xemnaksen pakottamana Axel kaappaa hänet ja hänet ohjataan tuhoamaan Roxas, jotta tästä tulisi täydellinen kopio. Mutta Xion siirtääkin itsensä takaisin Soraan ja sen seurauksena vain Roxas enää muistaa hänet.

Todellinen Organisaatio XIII[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatio XIII:n jäsenten oli alun perin tarkoitus toimia kuorina Mestari Xehanortin sydämen palasille ja toimia χ-miekan luomiseen tarvittavana kolmenatoista pimeytenä, kun Pahatarta hyväksi käyttäen kerättyjen Sydänten Prinsessojen oli tarkoitus toimia seitsemänä valona. Mutta kumpikin suunnitelma epäonnistui. Menneisyydestä tullut nuori Xehanort oli kuitenkin ”Ansemin” antaman aikamatkustuskyvyn avulla koonnut Dream Drop Distancessa muiden aikojen versioitaan sekä sydämensä palasia kantaneita henkilöitä. Näiden kolmentoista ”pimeyden etsijän” tulisi taistella seitsemää ”valon vartijaa” eli keybladen käyttäjää vastaan ja näin luoda χ-blade. Rikun vastustettua pimeyttä ja Roxasin palattua osaksi Soraa, Xehanort kaavaili Sorasta viimeistä jäsentä, mutta epäonnistui ja joutui perääntymään odottamaan oikeaa hetkeä.

Todelliseen Organisaatioon kuuluvat:

 • mestari Xehanort: Xehanortin nykyinen inkarnaatio ja muiden inkarnaatioidensa suunnitelmien todellinen herra.
 • nuori Xehanort: Xehanortin nuorin inkarnaatio, joka ”Ansemin” avulla keräsi muut jäsenet eri aikakausilta.
 • Terra-Xehanort: Inkarnaatio, joka syntyi kun mestari Xehanort siirsi sydämensä Terran ruumiiseen ja josta tuli yksi Ansem Viisaan oppilaista.
 • ”Ansem”: Terra-Xehanortin Sydämetön.
 • Xemnas: Terra-Xehanortin Nobody ja alkuperäisen Organisaation johtaja.
 • Xigbar: Braigin Nobody ja lkuperäisen Organisaation jäsen II.
 • Saïx: Isan Nobody ja alkuperäisen Organisaation jäsen VII.
 • Vanitas: Ventusin sydämestä irrotetun pimeyden ruumiillistuma.
 • Marluxia: Lauriamin Nobody ja alkuperäisen Organisaation jäsen XI. Yritti alun perin syrjäyttää Xemnasin.
 • Larxene: Elrenan Nobody ja alkuperäisen Organisaation jäsen XII. Yritti alun perin auttaa Marluxiaa syrjäyttämään Xemnasin.
 • Luxord: Alkuperäisen Organisaation jäsen X.
 • Kopio-Riku (Replica Riku): Vexenin luoma Rikun kopio, joka edusti Rikua ajalta, jolloin ”Ansem” oli riivannut hänet.
 • Xion: Alkuperäisen Organisaation epävirallinen jäsen XIV. Tuotiin takaisin uuden Organisaation jäsenenä XIII, koska Soran liittäminen Organisaatioon epäonnistui.

Alkuperäisen Organisaation jäsen IV ja Evenin Nobody, Vexen, tuotiin takaisin jatkamaan työtään kopioiden (Replicas) parissa. Alkuperäisen Organisaation jäsen IX, Demyx, tuotiin takaisin varajäseneksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]