Sora (Kingdom Hearts)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sora
Pelisarja Kingdom Hearts
Ääninäyttelijä
(englanti)
Haley Joel Osment, Luke Manriquez
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Sora on fiktiivinen Square Enixin ja Disneyn luoman Kingdom Hearts -pelisarjan päähenkilö. Hänen äänenään peleissä on Haley Joel Osment. Pelissä Birth by Sleep hänen nuoren versionsa äänenä on Luke Manriquez.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kingdom Hearts alkaa, kun Kohtalon saarilla (Destiny Islands) asuvat 14-vuotias Sora ja hänen parhaat ystävänsä, Kairi ja Riku, unelmoivat toisiin maailmoihin pääsemisestä. Sitten saarille hyökkäävät sydämettömät (the Heartless), joiden aiheuttaman myrskyn aikana Sora saa käsiinsä keybladen ja päätyy Traverse Towniin. Siellä hän tapaa Aku Ankan ja Hessu Hopon. He matkaavat Gummi-aluksellaan eri Disney-maailmoihin etsimään kuningas Mikki Hiirtä sekä Rikua ja Kairia. Sinetöiden samalla maailmojen avaimenreikiä, estääkseen sydämettömiä tuhoamasta niitä. Pahattaren johdolla joukko Disney-vihollisia etsii seitsemää Sydänten Prinsessaa ja niiden avulla pääsemään käsiksi kaikkien maailmojen sydämeen, Valtakunnan Sydämiin (Kingdom Hearts). Pahatar onnistuu huijaamaan Rikun uskomaan Soran hylänneen hänet ja saamaan hänet puolelleen. Soran saavuttua Hollow Bastionia ja voitettua Pahatar, hän huomaa Rikun olevan Ansem-nimisen miehen riivaama. Sora saa myös tietää saaneensa haltuunsa Kairin sydämen. Hän lävistää itsensä Ansemin keybladellä ja palauttaa siten Kairin sydämen. Samalla Sora itse muuttuu sydämettömäksi kunnes Kairi palauttaa hänet ennalleen. Vietyään Kairin turvaan, hän kohtaa Ansemin ja voittaa tämän Valtakunnan Sydänten luokse johdattavan oven luona. Sitten Mikki sulkee Soran kanssa oven jääden Rikun kanssa oven toiselle puolelle. Sora, Aku ja Hessu päättävät jatkaa heidän etsimistään.

Chain of Memoriesissa Sora, Aku ja Hessu päätyvät Unholan linnaan (Castle Oblivion). Astuttuaan sinne Soran muistoja alkaa manipuloida tyttö nimeltä Naminé, joka on Organisaatio XIII:n vankina ja on pakotettu korvaamaan Kairin paikka Soran muistoissa. Oltuaan linnassa jonkin aikaa Sora tapaa Naminén ja saa tietää totuuden. Linnassa olevien Organisaation jäsenten kukistuttua, Naminé päättää auttaa Soraa, Akua ja Hessua saamaan muistonsa korjattua. Tämä kuitenkin vaatii sen, että he nukkuvat kunnes Naminé on tehnyt työnsä.

Kingdom Hearts II:ssa Soran Nobody, Roxas, herättää kokonaisen vuoden ajan unessa olleen Soran yhdistymällä häneen. Sora, Aku ja Hessu vierailevat Mikin opettajan, Yen Sidin, luona ja kuulevat kaiken Nobodyista ja Organisaatio XIII:sta. He lähtevät taas kiertämään maailmoja ja kohtaavat sekä kostonhimoisen Pahattaren että myös Organisaation elossa olevat jäsenet. Sora kuulee aiemmin kohtaamansa Ansemin olleen huijari ja oikean Ansemin oppipojan, Xehanortin, Sydämetön. Organisaatio XIII:n johtaja Xemnas paljastui Xehanortin Nobodyksi ja selviää, että Kairi on heidän vankinaan. Pitkän etsinnän jälkeen, Sora löytää tien Maailmaan Jota Ei Koskaan Ollut (The World That Never Was). Sieltä hän löytää sekä Kairin että Rikun ja jatkaa taistelua Organisaatiota vastaan. Hän joutuu Rikun kanssa erilleen Mikistä, Akusta, Hessusta ja Kairista, ja kohtaa vielä kerran Xemnaksen. Sora ja Riku tuhoavat lopulta Xemnaksen ja päädyttyään ensin hetkeksi Pimeyden maailmaan he pääsevät takaisin kotisaarilleen.

Kingdom Hearts: 358/2 Daysissä Sora nähdään vain unessa Naminén korjatessa hänen muistojaan. Kingdom Hearts codedissa Sora esiintyy vain lopussa saatuaan Mikin kirjeen. Pelin aiemmissa vaiheissa esiintyvä Sora on vain digitaalinen kopio, joka yrittää selvittää Samu Sirkan päiväkirjasta löytyvää salaperäistä viestiä. Nuori Sora ja nuori Riku esiintyvät Kingdom Hearts: Birth by Sleepissä Kohtalon Saarilla 10 vuotta ennen ensimmäisen Kingdom Heartsin tapahtumia. Ventuksen sydän päätyi Soran haltuun pian sen jälkeen, kun Ventus oli kukistanut pimeän puoliskonsa Vanitaksen.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distancessa Sora ottaa Rikun ohella Mestaruuden merkin kokeen varautuakseen Xehanortin paluuseen. Heidät lähetetään Unen maailmaan vapauttamaan maailmat, jotka olivat "Ansemin" kukistuttua jääneet vangeiksi uniin. Mutta kun kokeen olisi pitänyt päättyä, Sora päätyikin Maailmaan Jota Ei Koskaan Ollut. Menneisyydestä tulleet Xemnas ja nuori Xehanort altistivat hänen sydämensä pimeydelle vaivuttaen hänet koomaan. He aikoivat tehdä Sorasta Xehanortin kolmannentoista kloonin. Riku ja kumppanit kuitenkin estävät sen ja tuovat Soran takaisin Yen Sidin torniin. Riku menee Soran uniin, korjaa hänen sydämensä ja herättää hänet. Tämän vuoksi Riku on ainut, jonka katsotaan tulleen keyblade-mestariksi. Soraa epäonnistuminen ei haittaa. Hän onnittelee Rikua ja lähtee hetkeksi Traverse Towniin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]