Luettelo Kingdom Hearts -pelisarjan hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Kingdom Hearts -pelisarjassa esiintyvistä kuvitteellisista hahmoista. Jotkut hahmoista ovat pelkästään tähän pelisarjaan luotuja, mutta mukana on myös joitain hahmoja sekä Disney-piirretyistä että Final Fantasy -pelisarjasta.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sora (Kingdom Hearts)

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Sora on koko sarjan pääprotagonisti ja useimmiten pelattavana ollut hahmo. Sorasta tuli keybladen valittu, sillä todellinen valittu ja Soran paras ystävä, Riku, vajosikin pimeyteen. Soran nimi tulee japanilaisesta "taivasta" tarkoittavasta sanasta. Soran englanninkielisenä äänenä pelisarjassa toimii Haley Joel Osment ja japaninkielisenä äänenä Miyu Irino.

Riku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Riku on Soran ja Kairin paras ystävä. Hän on Tetsuya Nomuran luoma hahmo. Rikun nimi tulee japanilaisesta ”maata” tarkoittavasta sanasta. Rikun englanninkielisenä äänenä on David Gallagher ja japaninkielisenä äänenä Mamoru Miyano.

Alkuperäisessä Kingdom Heartsissa Riku on 15-vuotias poika, joka elelee Destiny Islandsilla toivoen pääsevänsä muihin maailmoihin.[1] Kun sydämettömät hyökkäävät heidän maailmaansa, ystävykset eroavat. Riku päätyy Hollow Bastioniin, missä hän tapaa Pahattaren, joka väittää auttavansa Rikua löytämään Kairin. Hänen takiaan ”Ansem”, Xehanortin sydämetön, saa pian vallan Rikusta.

Chain of Memoriesissa esiintyy pelattavana hahmona Castle Oblivioniin alemmissa kerroksissa, jossa hän saa vastaansa ”Ansemin”, joka edelleen yrittää hallita häntä sekä Vexenin luoman kopion hänestä. Kuultuaan Soran vaipuneen uneen muistojensa korjausta varten, hän saa itsensä tasapainoon ja tuhoaa ”Ansemin”. Hän tapaa DiZ, jota hän auttaa muistojen korjaamisessa. 358/2 Daysissä hän löytää Roxasin, Soran ei-kenkään, ja voittakseen tämän, hän joutuu muuttamaan itsensä "Ansemin" näköiseksi. Kingdom Hearts II:n aikana Riku auttaa salaa Soraa tämän ja saa käyttöönsä keybladen nimeltä Way to the Dawn. Lopulta Riku saa Ansem Viisan laitteen avulla oikean ulkomuotonsa takaisin ja auttaa Soraa tuhoamaan Xemnasin, Xehanortin ei-kenkään. Birth by Sleepin mukaan hän alun perin sai kykynsä keybladen käyttöön Terralta.

Dream Drop Distancessa Riku ja Sora ottavat osaa "Mestaruuden merkin" (Mark of Mastery) kokeeseen tullakseen keyblade-mestareiksi ja voidakseen kohdata Xehanortin. Suorittaakseen kokeen he joutuvat vapauttamaan Nukkuvia maailmoja. Pelastettuaan Soran Xehanortilta ja korjattuaan hänen sydämensä, Riku julistetaan keyblade-mestariksi. Kingdom Hearts III:ssa hän ja Mikki suuntaavat pimeyden maailmaan etsimään Aquaa, jonka ”Ansem” korruptoi pimeydellä, kunnes Sora saapui avuksi ja pelasti heidät.

Kairi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Kairi on pelin päähenkilön, Soran, yksi parhaista ystävistä ja yksi Sydänten Prinsessoista (Princesses of Hearts). Kairin nimen alku tulee japanilaisesta ”merta” tarkoittavasta sanasta. Kairin englanninkielisen äänen teki Kingdom Heartsissa, Kingdom Hearts II:ssa ja Birth by Sleepissä Hayden Panettiere sekä Chain of Memoriesissa, 358/2 Daysissä, Kingdom Hearts III:ssa ja HD 2.8 Final Chapter Prologuen lisätarinassa Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage Alyson Stoner. Japaninkielisen äänen tekee Risa Uchida.

Kairi ilmestyi muutama vuosi Kingdom Heartsin alkua aikaisemmin Soran ja Rikun kotimaailmaan, Destiny Islandsiin. Sydämettömien tuhottua Saaret, hän vajoaa syvään uneen ja hänen sydämensä päätyy Soran haltuun. Saatuaan selville Kairin olevan yksi Sydänten Prinsessa, Sora uhraa oman sydämensä palauttaakseen Kairin sydämen. Kairi puolestaan palauttaa Soran sydämettömästä taas ihmiseksi. "Ansemin" tuhouduttua, Kairi palaa takaisin kotisaarelleen odottamaan Soran ja Rikun paluuta.

Chain of Memoriesissa hänen ei-kukaan, Naminé, oli muuntanut Soran muistoja asettamalla itsensä niihin Kairin tilalle saaden Kairin menettämään kaikki muistonsa Sorasta. Kingdom Hearts II:ssa Kairin muistot Sorasta alkavat palata. Mutta Axel yrittää kaapata hänet houkutellakseen Soran paikalle. Aluksi Kairi pakenee Axelilta, mutta Saïx kaappaa hänet uudelleen ja sulkee vankityrmään Maailmaan jota ei koskaan ollut (The World That Never Was). Naminén avulla Kairi kuitenkin pääsee karkuun ja hän saa Rikulta keybladen nimeltä Destiny's Embrace.

Kairin menneisyys oli hämärän peitossa, mutta Birth by Sleepin myötä ilmenee, että hän oli alun perin kotoisin Radiant Gardenista ja että hän vahingossa saanut Aqualta kyvyn käyttää keybladeä. Aqua oli kuitenkin tarkoituksella langettanut Kairiin loitsun, jonka vaikutuksesta Kairi siirtyi Destiny Islandsille, kun Sydämettömien hyökkäys muutti Radiant Gardenin Hollow Bastioniksi.

Dream Drop Distancen lopussa Riku tuo Kairin Yen Sidin torniin, jotta tämä voisi oppia lisää keybladen käytöstä ja ottaa osaa taisteluun Xehanortia vastaan. Kingdom Hearts III:ssa hän ja Lea harjoittelivat kykyjään ajan ja avaruuden ulkopuolelle suljetussa metsässä ja liittyivät lopulta taisteluun Keyblade Graveyardille Xehanortia vastaan. Provosoidakseen Soran hyökkäämään, Xehanort tuhoaa keybladellään Kairin kehon. Xehanortin kukistuttua, Sora lähtee etsimään Kairia ja tuo tämän takaisin ”herättämisen voimalla”. Palattuaan takaisin Sora ja Kairi viettävät vielä hetken aikaa yhdessä, kunnes herättämisen voiman liiallisen käytön seurauksena Sora katoaa.

Kuningas Mikki Hiiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Mikki Hiiri

Disney-linnan (Disney Castle) ja sitä ympäröivän Disney-kaupungin (Disney Town) kuningas. Englanninkielisenä äänenä hänellä oli Kingdom Heartsista 358/2 Daysiin asti Wayne Allwine ja myöhemmin Bret Iwan. Japaninkielisenä äänenä on Takashi Aoyagi.

Kingdom Heartsin alussa Mikki on lähtenyt pysäyttämään sydämettömien uhkaa, ja jättänyt Akulle ja Hessulle viestin, jossa heitä neuvotaan etsimään ja suojelemaan keybladen käyttäjää. Matkan aikana Mikki löytää Pimeyden maailmasta keybladen nimeltä Kingdom Key D, jolla hän auttaa Soraa sulkemaan oven Kingdom Heartsin luokse. Chain of Memoriesissa hän auttaa Rikua taistelussa tämän sydäntä uhkaavaa "Ansemia" vastaan. Kingdom Hearts II:ssa hän pyrki selvittämään Organisaatio XIII:n suunnitelmat, ennen kuin liittyi auttamaan Soraa. Pelissä on mahdollista käyttää Mikkiä pelihahmona, mikäli Soran energiamittari tyhjenee. Xemnasin kukistuttua, hän palaa omaan maailmaansa vain saadakseen Kingdom Hearts codedissa selville Terran, Aquan ja Ventusin kohtalot ja pyytääkseen Soraa auttamaan heitä. Mikki alun perin tunsi heidät Birth by Sleepin tapahtumien kautta, jolloin hän itse oli vielä Yen Sidin oppilas ja käytti keybladeä nimeltä Star Seeker.

Aku Ankka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aku Ankka

Aku Ankka on Kuningas Mikin hovitaikuri, jolla on voimakas temperamentti ja joka on toinen Soran kumppaneista pelisarjan tapahtumien aikana. Aluksi Aku vain teeskentelisi auttavansa Soraa tämän ystävien etsinnässä, koska piti kuninkaan löytymistä tärkeämpänä. Mutta alkaa pitää Soraa lopulta ystävänään. Chain of Memoriesin lopussa hänet vaivutetaan Soran ja Hessun mukana uneen vuodeksi. Herättyään Kingdom Hearts II:ssa he jatkavat taistelua sydämettömiä vastaan saaden vastaansa myös ei-keitään ja Organisaatio XIII:n. Akun englanninkielinen ääni on Tony Anselmo ja japaninkielinen ääni Kōichi Yamadera.

Hessu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hessu Hopo

Hessu on Kuningas Mikin ritarikomentaja ja toinen Soran kumppaneista pelisarjan tapahtumien aikana. Hessu inhoaa aseita ja käyttää niiden sijasta kilpeä. Hessulla on Disney-piirrettyjen versionsa tavoin kömpelö, mutta optimistinen luonne. Chain of Memoriesin lopussa hänet vaivutetaan Soran ja Hessun mukana uneen vuodeksi. Herättyään Kingdom Hearts II:ssa he jatkavat taistelua sydämettömiä vastaan saaden vastaansa myös ei-keitään ja Organisaatio XIII:n. Hessun englanninkielinen ääni on Bill Farmer ja japaninkielinen ääni Yū Shimaka.

Roxas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soran ei-kukaan, joka syntyi Soran muututtua väliaikaisesti sydämettömäksi Kingdom Heartsin aikana. Roxasin nimi on anagrammi Soran nimestä ja X-kirjaimesta. Hän on pelattava hahmo Kingdom Hearts II:n alussa, jossa hän elää muistinsa menettäneenä DiZin luomassa Twilight Townin virtuaalisessa kopiossa. Lopulta Roxas yhdistyy takaisin Soraan. Roxasin englanninkielinen ääni on Jesse McCartney ja japaninkielinen ääni Kōki Uchiyama.

Terra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Terra on myös yksi Birth by Sleepin kolmesta päähenkilöstä. Hän käyttää pääosin keybladeä Earthshaker. Hänen nimensä tulee latinalaisesta "maata" tarkoittavasta sanasta. Terra on Aquan ja Ventusin ohella yksi mestari Eraqusin oppilaista. Hänen sydämessään elää kuitenkin vahvaa pimeyttä ja siksi hän ei läpäissyt Mestaruuden merkkiä. Xehanort manipuloi häntä ja houkuttelee hänet käyttämään pimeyttä. Lopulta Terrasta tulee Xehanortille uusi ruumis ja siten syntyi Xehanortin inkarnaatio, josta tuli Ansem Viisaan oppilas.

Terran englanninkielinen ääni on Jason Dohring ja japaninkielinen ääni Ryōtarō Okiyau.

Ventus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Ventus, ystävien kesken, Ven, on myös yksi Birth by Sleepin kolmesta päähenkilöstä. Hän käyttää pääosin keybladeä Wayward Wind. Hänen nimensä tulee latinalaisesta "tuulta" tarkoittavasta sanasta. Hän on ulkonäöltään aivan Roxasin näköinen. Xehanort poisti hänestä pimeyden ja lähetti hänet Eraqusin oppilaaksi, jotta häntä voisi myöhemmin käyttää χ-bladen luomiseen. Hän uhraa oman sydämensä estääkseen χ-bladen valmistumisen ja vaipuu uneen. Aqua jättää hänen ruumiinsa Land of Departureen ja muuttaa sen Castle Oblivioniksi. Ventusin sydän puolestaan piiloutuu Soran sisään.

Ventusin englanninkielinen ääni on Jesse McCartney ja japaninkielinen ääni Kōki Uchiyama.

Aqua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Aqua on myös yksi alkuperäisistä sarjaan luoduista hahmoista ja yksi Birth by Sleepin kolmesta päähenkilöstä. Hän käyttää pääosin keybladeä nimeltä Rainfell. Hänen nimensä tulee latinalaisesta "vettä" tarkoittavasta sanasta. Hän on Birth by Sleepin pääprotagonisteista ainut, joka on tullut keyblade-mestariksi. Eraqus antoi hänelle tehtäväkseen pitää Terraa silmällä ja palauttaa Ventus takaisin kotiin. Hän päätyi lopulta vangiksi Pimeyden maailmaan.

Aquan englanninkielinen ääni on Willa Holland ja japaninkielinen ääni Megumi Toyoguchi.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xehanort[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista ja Kingdom Hearts -pelisarjan ensimmäisen saagan, Pimeyden etsijän (Dark Seeker), päävihollinen. päävihollinen. Xehanortin nimi on anargrammi kirjaimesta X sekä sanoista "No Heart" ja "Another".

Mestari Xehanort on iäkäs keyblade-mestari, joka opetteli keybladen käyttöä samaan aikaan Eraqusin kanssa Scala ad Caelumissa ja käyttää keybladeä nimeltä No Name, joka on peräisin muinaisen Keyblade-sodan ajoilta. Tultuaan mestariksi, hän alkoi matkustella ja hänelle tuli pakkomielle selvittää Keyblade-sodan salaisuudet sekä uudelleenluoda χ-blade kutsumaan takaisin Kingdom Heartsin ja hallitakseen niitä mielensä mukaan. Hän otti alun perin Ventusin oppilaakseen, jotta voisi pidentää omaa elämäänsä. Mutta Ventusin kyvyttömyys käyttää pimeyttä, pakotti hänet eristämään pimeyden pojasta sekä luomaan Vanitasin. Xehanort valitsi uudeksi pelinappulaksi suunnitelmaansa Terran. Birth by Sleepissä Xehanort pani toimeen useat juonensa. Hän yritti saada Ventusin ja Vanitasin yhdistymään takaisin toisiinsa luodakseen χ-bladen, antoi Pahattarelle tehtävän kerätä kaikki seitsemän Sydänten Prinsessaa sekä avasi Terran sydämen pimeydelle ja siirsi sydämensä tämän ruumiiseen saadakseen uuden kehon. Dream Drop Distancessa Ansemin ja Xemnasin tuhon johdosta mestari Xehanort palautuu entiselleen. Epäonnistuttuaan tekemään Sorasta kolmannentoista kuorensa, hän vetäytyy valmistelemaan χ-bladen luomista. Kingdom Hearts III:ssa Xehanort saa vihdoin käsiinsä χ-bladen ja kutsuu Kingdom Heartsin, kun kaikki muut uuden Organisaation ovat lyöty. Hävittyään Soralle, Xehanort tunnustaa halunneensa vain luoda uuden maailman, jossa pimeyttä ei lainkaan olisi, mutta Eraqusin sydämen taivuttelemana hän myöntää lopulta tappionsa. Xehanort antaa χ-bladen Soralle, minkä jälkeen hän ja Eraqus yhdistyvät osaksi Kingdom Heartsia ja jättävät maallisen elämän lopullisesti taakseen. Mestari Xehanortin englanninkielinen ääni Birth by Sleepistä Dream Drop Distanceen asti oli Leonard Nimoy japaninkielinen ääni Chikao Ōtsuka. Kingdom Hearts III:ssa Xehanortin englanninkielinen ääni on Rutger Hauer ja japaninkielinen ääni Akio Ōtsuka.

Terra-Xehanort on Xehanortin inkarnaatio, joka syntyi mestari Xehanortin siirtäessä sydämensä Terran ruumiiseen. Hän kantaa mestari Xehanortin keybladeä ja hänellä on apunaan symbiootti nimeltä Vartija (Guardian), jota hänen oma sydämettömänsä käytti myös. Terra-Xehanort hävisi Terran sielun ohjaamalle haarniskalle, mutta kohtasi myöhemmin Radiant Gardenissa Aquan. Sitten Ansem Viisas ja Braig löytävät hänet muistinsa menettäneenä. Ennen Kingdom Heartsin ja Kingdom Hearts II:n tapahtumia "Xehanortista" tulee Ansemin ylin oppipoika ja hänellä oli palava halu saada selville tietoa sydämistä ja löytää kadonneet muistonsa. Lopulta hän varastaa opettajansa nimen ja irrottaa oman sydämensä jakautuakseen sydämettömäksi nimeltä "Ansem" ja ei-keneksikään nimeltä Xemnas. Vaikka Ansemin ja Xemnasin tuho johtivat mestari Xehanortin paluuseen, Terra-Xehanortin kohtalo oli jäänyt epäselväksi.

Xehanortin nuorempi versio (ajalta, jolloin hän ei vielä kyennyt matkustamaan maailmojen välillä) oli saanut menneisyyteen matkustaneelta "Ansemilta" kyvyn matkustaa ajasta toiseen ja sai tehtäväkseen koota tulevaisuuden minänsä muista inkarnaatioista Todellisen Organisaatio XIII:n (Kolmetoista pimeyden etsijää). Nuori Xehanort käyttää aseinaan omia versioitaan Xemnasin eteerisistä teristä (Ethereal Blades). Dream Drop Distancessa Sora ja Riku kohtaavat nuoren Xehanortin useaan otteeseen Unen maailmassa. Kun yritys tehdä Rikusta hänen "viimeinen" kuorensa epäonnistui tämän pimeyttä vastaan muodostuneen vastustuskyvyn johdosta, nuori Xehanort houkuttelee Soran unimaiseen versioon Maailmasta jota ei koskaan ollut käyttääkseen hyväksi Soran kokemattomuuta pimeydelle altistumisen suhteen. Vaikka yritys epäonnistuu ja kaikki Xehanortin inkarnaatiot vetäytyivät kukin omiin aikoihinsa menettäen muistonsa tapahtumista Nukkuvissa maailmoissa, nuori Xehanort oli varmistanut tulevaisuutensa: varttumisen mestari Xehanortiksi.

Terra-Xehanortin englanninkielinen ääni on Richard Epcar ja japaninkielinen ääni on Akio Ōtsuka. Birth by Sleepissä nuoren Xehanortin englanninkielinen ääni on David Gallagher ja japaninkielinen ääni Mamoru Miyano. Dream Drop Distancessa ja Kingdom Hearts III:ssa nuoren Xehanortin englanninkielinen ääni on Ben Diskin ja japaninkielinen ääni Takanori Okuda.

Ansem[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Ansem, Pimeyden Etsijä” (tai lyhyesti ”Ansem”) on Xehanortin sydämetön, joka oli varastanut oman opettajansa etunimen. Hän hallitsee todellisen minänsä tavoin Vartijaksi kutsuttua symbioottia. ”Ansem” on alkuperäisen Kingdom Heartsin sekä Chain of Memoriesin ”Reverse/Rebirth” -tarinan päävihollinen. ”Ansemin” englanninkielinen ääni Kingdom Heartsissa ja Chain of Memoriesin alkuperäisversiossa Billy Zane ja myöhemmissä peleissä Richard Epcar. Japaninkielinen ääni on Akio Ōtsuka.

Kingdom Heartsissa ”Ansem” seurasi vierestä, kun Pahatar keräsi Sydänten Prinsessoja. Pahattaren tehtyä tehtävänsä, hän ottaa valtaansa Rikun ruumiin ja taistelee Soraa vastaan Maailmanlopuksi (End of the World) kutsutussa paikassa, joka koostui sydämettömien tuhoamista maailmoista. ”Ansem” yritti päästä käsiksi Kingdom Heartsiin, mutta sitten niiden valo tuhosi hänet ja palautti tuhoutuneet maailmat entiselleen. Chain of Memoriesissa paljastuu että hän elää yhä yrittäen jälleen vallata Rikun ruumiin. Riku kuitenkin lopulta tuhoaa hänet.

Dream Drop Distancessa nuori Xehanort oli tuonut ”Ansemin” menneisyydestä osaksi uutta Organisaatiota ja taistelemaan Nukkuvissa maailmoissa Rikua vastaan. Lisäksi paljastui, että ”Ansem” pyrki alun perin käyttämään Sydänten Prinsessoja χ-bladen luomiseen tarvittavana seitsemänä valona.

Xemnas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xemnas on Xehanortin ei-kukaan ja Organisaatio XIII:n johtaja. Hän on Kingdom Hearts II:n sekä 358/2 Daysin päävihollinen. Hänen nimensä on angrammi nimestä Ansem ja kirjaimesta X. Hän hallitsee pääosin Sorcerereiksi kutsuttuja ei-keitään, käyttää aseinaan tyhjyyden voimia tekä valonsäteistä koostuvia eteerisiä teriä. Xemnasin englanninkielinen ääni on Paul St. Peter ja japaninkielinen ääni Norio Wakamoto.

Xemnas pyrki luomaan omat versionsa Kingdom Heartsista käyttämällä Soran tuhoamien sydämettömien jälkeensä jättämiä sydämiä. Sora ja Riku kuitenkin tuhoavat muut Organisaation jäsenet ja Ansem Viisas yrittää muuttaa keinotekoiset Kingdom Hearts dataksi, mutta koneensa ylikuormittumisen seurauksena ne vain vaurioituvat ja Ansem joutuu uudelleen vangiksi Pimeyden Maailmaan. Xemnas imee jäljelle jääneiden sydänten voimat ja taistelee useasti Soraa ja kumppaneita vastaan. Lopulta muista erilleen joutuneet Sora ja Riku tuhoavat hänet.

Dream Drop Distancessa nuori Xehanort oli tuonut Xemnasin menneisyydestä osaksi uutta Organisaatiota ja taistelemaan Nukkuvissa maailmoissa Soraa vastaan. Lisäksi paljastui, että Xemnas pyrki alun perin käyttämään Organisaatio XIII:n jäseniä χ-bladen luomiseen tarvittavana kolmenatoista pimeytenä.

Pahatar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paha haltiatar Prinsessa Ruususesta. Hän oli alun perin kotoisin Enchanted Dominionista. Birth by Sleepin aikoihin mestari Xehanort kertoi hänelle keybladestä ja Sydänten Prinsessoista. Kingdom Heartsissa hän keräsi muiden Disney-maailmojen vihollisia yhteen ja yritti saada haltuunsa Kingdom Heartsin voimat. Hän kukistui, kun Xehanortin sydämettömän, ”Ansemin”, riivaama Riku avasi hänen sydämensä muuttaen hänet lohikäärmeeksi, jonka Sora voitti. Kingdom Hearts II:ssa hän palaa ja yrittää Pekan avulla jatkaa pieleen menneitä suunnitelmiaan ja kostaa Soralle. Mutta yritykset epäonnistuivat joko Soran tai Xehanortin toimesta. Pahattaren englanninkielinen ääni on Susanne Blakeslee ja japaninkielinen ääni Toshiko Sawada.

Musta Pekka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Musta Pekka

Pahattaren oikea käsi. Ennen Birth by Sleepin tapahtumia hän oli höyrylaivan kapteeni Disney-kaupungissa. Mutta hän alkoi aiheuttaa ongelmia ja siksi kuningatar Minni karkotti hänet toiseen ulottuvuuteen. Mutta Pahatar vapautti Pekan sillä ehdolla, että tämä auttaisi häntä suunnitelmissaan. Kingdom Hearts II:ssa Pekka matkusti Disney-maailmoissa joko pyytämässä paikallisia vihollisia Pahattaren puolelle tai muuttamassa heitä sydämettömiksi. Pekan englanninkielinen ääni on Jim Cummings ja japaninkielinen ääni Tōru Ōhira.

Organisaatio XIII[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Organisaatio XIII

Kolmentoista ihmismäisen ulkonäön ja ajattelutavan säilyttäneen ei-keidenkään muodostama ryhmä. Sen perustivat Ansem Viisaan oppilaiden ei-ketkään. Heidän tukikohtansa on Maailma jota ei koskaan ollut (The World That Never Was). Heidän jäsenensä saivat numeronsa liittymisjärjestyksensä mukaan. Jäsen I on Xehanortin ei-kukaan, Xemnas.

Osa Organisaation jäsenistä teki esiintymisen jo pelissä Chain of Memories. Loput tekivät esiintymisensä Kingdom Hearts II:ssa, jossa paljastui myös heidän suunnitelmansa. Käyttää keybladellä tuhottujen sydämettömien keräämiä sydämiä luodakseen omat versionsa Kingdom Heartsista ja saada niiden kautta omat sydämet.

Vanitas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ventusin sydämen pimeän puolen ruumiillistuma, jonka mestari Xehanort loi. Käyttää pääosin keybladeä nimeltä Void Gear ja on myös Unversedin lähde. Hänen nimensä tulee latinalaisesta sanasta vanity, joka tarkoittaa ”tyhjyyttä”. Vanitasin englanninkielinen ääni on Haley Joel Osment ja japaninkielinen ääni Miyu Irino.

Birth by Sleepissä Vanitasin tarkoitus oli taistella Ventusta vastaan, jotta heidän valonsa ja pimeytensä yhdistyminen synnyttäisi χ-bladen. Hän houkutteli ensin Ventusin lähtemään Terran perään ja taistelemaan Unervsedia vastaan. Hän yhdistyy Keyblade Graveyardilla Ventusin kanssa, mutta χ-blade ei tullut aivan täysin valmiiksi. Vanitas joutuu fyysiseen taisteluun Aquan ja Mikin kanssa ja metafyysiseen taisteluun Ventusin kanssa. Lopulta Vanitas ja χ-blade tuhoutuvat ja samalla Unversed lakkaavat olemasta. Dream Drop Distancessa Vanitas esiintyy kuvajaisena, kun Sora kohtaa nuoren Xehanortin La Cité des Clochesissa.

Luxu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luxu, joka tunnettiin aiemmin nimellä Braig, on mestari Xehanortin kätyri sekä Terra-Xehanortin ohella toinen Ansem Viisaan oppilaista, jotka juonittelivat opettajansa selän takana, kunnes paljastui lopulta muinaisina aikoina eläneeksi Mestareiden mestarin oppilaisiin kuuluneeksi keybladen käyttäjäksi, joka oli siirtänyt sydämensä kehosta toiseen. Hänen ei-kukaan, Xigbar, oli Organisaatio XIII:n jäsen II. Käyttää aseinaan ei-kenkään tavoin aseenaan nuolipistooleja (Gunarrows). Braigin englanninkielinen ääni on James Patrick Stuart ja japaninkielinen ääni Hōchū Ōtsuka. Luxun englanninkielinen ääni on Max Mittelman ja japaninkielinen ääni Kenjirō Tsuda.

Birth by Sleepissä Braig havitteli itselleen omaa keybladeä. Hän lavasti mestari Xehanortin kaappauksen ja menetti taistelussa Terraa vastaan toisen silmänsä. Hänen silmänsä oli muututtua keltaiseksi ja korvien suipoiksi hän kohtasi Ventusin ja Aquan Keyblade Graveyardilla. Paettuaan sieltä hän ja Ansem Viisas löysivät Terran ruumiiseen asettuneen ja muistinsa menettäneen Xehanortin, josta myös tuli Ansem Viisaan oppilas. Vuosi tämän jälkeen Xehanort poisti keybladellään Braigin ja muiden Ansemin oppilaiden sydämet muuttaen heidät sydämettömiksi ja luoden heidän ei-ketkään. Kingdom Hearts HD 2.5 Remixin salaisessa lopetuksessa hän oli palautunut entiselleen Xigbarin tuhoutumisen johdosta. Hän huomasi Terra-Xehanortin olevan poissa ja otti tajuttoman Isan mukaansa omaa suunnitelmaansa varten. Kun Dream Drop Distancessa Sora kohtasi osaksi mestari Xehanortin uutta Organisaatiota toiselta aikakaudelta tuodun Xigbarin, Xigbar selitti Soralle todellisen minänsä olleensa ”puoli-Xehanort” jo ennen ei-keneksikään tuloa.

Pelissä Kingdom Hearts χ Braigin todellinen minä, Luxu, oli yksi Mestareiden mestarin oppilaista. Hän sai mestariltaan tehtäväksi tarkkailla Keyblade-sodan toteutumista, suojella salaperäistä mustaa laatikkoa ja varmistaa, että keyblade nimeltä No Name periytyy keybladen käyttäjältä toiselle, kunnes sen saisi käsiinsä joku, joka aloittaisi toisen Keyblade-sodan. Luxu varmisti, että hänen entiset oppilastoverinsa, Ennustajat (Foretellers), ajautuisivat eripuraan ja sitä kautta ensimmäiseen Keyblade-sotaan, yhden Ennustajista, Avan, yrittäessä päästä käsiksi ”kadonneeseen sivuun”, joka kuvaili tarkasti ennustuksen tulevista tapahtumista.

Kingdom Hearts III:n lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa, Xehanortin ja uuden Organisaation kukistuttua, Luxu kerää keybladensä takaisin, kaivaa maahan hautaamansa mustan laatikon Keyblade Graveyardilta ja kutsuu Ennustajat, Avaa lukuun ottamatta, takaisin paljastaen näille henkilöllisyytensä ja kertoen näille mitä viime vuosina oli tapahtunut.

Isa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isa oli alun perin Lean ystävä ja hänen ei-kukaan, Saïx, oli Organisaatio XIII:n jäsen VII. Birth by Sleepissä hän oli käytökseltään kypsempi kuin Lea, mutta piti heidän ystävyyttään tärkeämpänä kuin mitään muuta. Tämä ystävyys joutui koetukselle Lean ei-kenenkään, Axelin, ystävystyessä Roxasin kanssa. Isa oli tuntemattomalla hetkellä tullut Braigin tavoin myös ”puoli-Xehanortiksi” ja Dream Drop Distancessa kun Lea kohtasi yhden mestari Xehanortin uuden Organisaation jäsenistä, tämä paljastui toiselta aikakaudelta tuoduksi Saïxiksi. Kingdom Hearts III:ssa, kun Lea lopulta kukisti Saïxin, tämä tunnusti kadehtineensa Lean ystävyyttä Roxasin ja Xionin kanssa ja pelänneen tämän hylänneen päämääränsä pelastaa Ansem Viisaan koekappaleena olleen tuntemattoman tytön, jota kutsuttiin Koekappale X:ksi. Xehanortin kukistuttua, ennalleen palautunut Isa ystävystyy itsekin Roxasin ja Xionin kanssa ja muuttaa näiden ja Lean kanssa Twilight Towniin. Isan englanninkielinen ääni on Kirk Thornton ja japaninkielinen ääni Ginpei Satō.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samu Sirkka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Samu Sirkka

Samu Sirkka matkusti Kingdom Heartsin tapahtumista Kingdom hearts II:n tapahtumiin asti Soran, Akun ja Hessun mukana ja kirjasi ylös kaiken tiedon heidän kohtaamistaan henkilöistä sekä maailmoista, joissa he olivat käyneet. Hän oli alun perin kotoisin samasta maailmasta kuin Pinocchio ja Geppetto, jossa hän toimi Pinocchion omatuntona. Hän esiintyy peleissä vain harvoin, mutta Chain of Memoriesissa ja Kingdom Hearts codedissa hänellä on merkittävämpi rooli. Samun englanninkielinen ääni Re:Chain of Memoriesiin asti oli Eddie Carroll ja siitä eteenpäin Phil Snyder. Japaninkielinen ääni on Kaneta Kimotsuki.

Naminé[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kairin ei-kukaan, joka syntyi Kingdom Heartsin aikaan Kairin menetettyä sydämensä. Hänellä on kyky manipuolida Soran ja kaikkien häneen yhteydessä olevien henkilöiden muistoja. Siksi sanotaan "noidaksi". Naminén englanninkielinen ääni Kingdom Hearts II:ssa on Brittany Snow ja muissa peleissä Meaghan Jette Martin. Japaninkielinen ääni on Iku Nakahara.

Naminé esiintyi ensin Chain of Memoriesissa, jossa hän oli korvannut Kairin aseman Soran muistoissa. Kun Axel vapauttaa hänet, hän kertoo Soralle totuuden. Marluxian tuhouduttua, hän vaivuttaa Soran, Akun ja Hessun vuoden ajaksi uneen korjatakseen heidän muistonsa. Hän myös "Reverse/Rebirthissä" pelastaa Rikun Zexionilta ja auttaa tätä saamaan valonsa ja pimeytensä tasapainoon. Kingdom Hearts II:ssa hän vierailee simuloidussa Twilight Townissa auttamassa Roxasia saamaan selville totuuden itsestään. DiZ määrää tämän jälkeen Rikua tuhoamaan Naminén, mutta Riku jättääkin Naminén Organisaation pettäneen Axelin käsiin. Kairin ollessa Organisaation tyrmissä, Naminé vapauttaa hänet. Myöhemmin hän tapaa Soran kautta jälleen Roxasin avaten protaalin, jonka kautta Sora ja hänen ystävänsä pääsisivät jälleen kotiin. Sen jälkeen hän yhdistyy lopullisesti takaisin Kairiin. Kingdom Hearts codedissa hänen digitaalinen kopionsa kertoo Mikille Soran yhteyksistä mm. Terraan, Ventukseen ja Aquaan.

Ansem Viisas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ansem Viisas (Ansem the Wise) on Radiant Gardenin kunnioitettu tietäjä ja hallitsija. Hän teki tutkimusta liittyen sydänten toimintaan. Mutta huomattuaan sen lisänneen sydämettömien määrää, hän päätti lopettaa tutkimukset, vastoin Xehanortin tahtoa. Xehanortin johdolla hänen oppilaansa pettivät hänet ja karkottivat hänet Tyhjyyden maailmaan, josta Ansem pääsi ennen pitkää Pimeyden maailmaan. Hän otti käyttöön vale-asun, jossa hän kutsui itseään nimellä DiZ (Darkness in Zero). Ansemin englanninkielinen ääni Kingdom Hearts II:ssa ja 358/2 Daysissä on Christopher Lee ja muissa peleissä Corey Burton. Japaninkielinen ääni on Genzō Wakayama.

Chain of Memoriesissa DiZ tapaa Rikun Castle Oblivionissa ja pyydettyään Rikun avukseen, hän pyytää Naminéa siirtämään uneen vaivutetut Sora, Aku ja Hessu Twilight Towniin, jossa he olisivat turvassa muistojensa palautumiseen asti. 358/2 Daysissä hänet nähdään seuraamassa Naminén työtä. Kun palautus jää paikoilleen, DiZ pyytää Rikua etsimään Roxasin ja vangita tämä virtuaaliseen Twilight Towniin. Kingdom Hearts II:ssa kun Naminé alkaa toimia omillaan ja Riku kieltäytyy auttamasta DiZin kostoaikeita Organisaatiota kohtaan, DiZ menettää kostonhalunsa ja alkaa katua tekojaan. Jonkin aikaa Soran heräämisen jälkeen, hän saapuu lopulta Maailmaan jota ei koskaan ollut, jossa hän paljastaa todellisen itsensä Mikille. Hän yrittää sulkea Organisaation luomat Kingdom Hearts laitteensa sisään datan muodossa, mutta epäonnistuu. Laite räjähtää ja Ansem katoaa salaperäisesti. Birth by Sleepin salainen lopetus paljastaa laitteen räjähdyksen lähettäneen Ansemin toistamiseen Pimeyden maailmaan. Siellä hän tapaa Aquan ja kertoo tälle kaiken teoistaan sekä Sorasta. Dream Drop Distancessa Riku tapasi Soran unissa Ansemin digitaalisen kopion, joka kertoi kätkeneensä tutkimuksissaan käyttämänsä datan Soran sisään auttaakseen tätä pelastamaan ne, joihin tämän sydän on yhteydessä.

Yen Sid[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yen Sid on velho, joka asuu Salaperäisessä tornissa (Mysterious Tower) ja on Mikin entinen opettaja. Hänellä on paljon tietoa keybladeistä ja niiden kyvyistä. Hän oli ennen mestari Eraqusin ja mestari Xehanortin ystävä. Vaikka hän ei ole enää keybladen käyttäjä, hänen viisautensa on toiminut arvokkaana tietona Terralle, Aqualle, Ventukselle, Soralle, Akulle ja Hessulle. Hän ilmoitti Birth by Sleepissä Eraqukselle Unversedin ilmestymisestä ja Kingdom Hearts II:ssa Soralle sydämettömistä, ei-keistäkään ja Organisaatio XIII:sta. "Ansemin" ja Xemnasin tuhouduttua hän huomaa mestari Xehanortin tekevän paluuta ja pyytää Mikkiä kutsumaan Soran ja Rikun suorittamaan Mestaruuden merkkiä. Yen Sidin englanninkielinen ääni on Corey Burton ja japaninkielinen ääni Takashi Inagaki.

Xion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Replika ja ei-kukaan, joka luotiin Soran muistoista. Hänen nimensä on anagrammi kirjaimesta X ja "No.i":stä, jossa 'i' tarkoittaa imaginääriyksikköä. Ystävystyi Roxasin ja Axelin kanssa. Mutta saatuaan tietää kantavansa osaa Soralle kuuluvista muistoista, hän tuhosi itsensä ja vähitellen häntä koskevat muistot katosivat kaikkien paitsi Roxasin mielestä. Xionin englanninkielinen ääni 358/2 Daysissä ja Kingdom Hearts III:ssa on Alyson Stoner ja Dream Drop Disatancessa Hayden Panettiere. Japaninkielinen ääni on Risa Uchida.

Mestari Eraqus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Tetsuya Nomuran pelisarjaa varten luoduista hahmoista. Hänen nimensä on anagrammi sanasta "Square", joka on osa Square Enixin nimeä. Hän esiintyi Birth by Sleepissä yhtenä harvoissa vielä elävistä keyblade-mestareista. Hän opiskeli keybladen käyttäjäksi kauan sitten mestari Xehanortin ohella Odinin alaisuudessa. Hän tarkkailee valoa Land of Departuresta käsin ja toimii sekä opettajana että isähahmona Terralle, Aqualle ja Ventukselle. Eraqusin englanninkielinen ääni on Mark Hamill ja japaninkielinen ääni Makio Inoue.

Eraquksella on vahva usko siitä, että pimeys on hävitettävä maailmoista täydellisesti ja siksi ei suostunut toteamaan Terraa Mestaruuden merkin läpäisijäksi tämän sydämessä olevan pimeyden takia. Hän myös kielsi Ventusta poistumasta Land of Departuresta, peläten Xehanortin käyttävän häntä χ-bladen luomiseen. Hän lähetti Terran ja Aquan tuhoamaan Unversed ja etsimään kadonnut Mestari Xehanort. Hän käski Aquaa myös hakemaan kotiin Ventusin, joka oli karanut kotoa. Kun Ventus palaa kotiin, Eraqus huomaa pelkonsa osoittautuneen aiheelliseksi ja päättää estää Xehanortin aikeet tappamalla Ventusin. Mutta Terra saapuu paikalle ja estää sen. Eraqus haavoittuu taistelussa ja kuolee, kun Xehanort antaa hänelle viimeisen iskun. Hän jätti taakseen vain keybladensä, Master Keeperin. Pelin salainen loppu kuitenkin paljastaa Eraqusin piilottaneen sydämensä Terran sisään antaakseen hänelle voimaa vastustaa Xehanortia tämän otettua Terran ruumis valtaansa. Kingdom Hearts III:ssa Xehanortin hävittyä taistelun Soraa vastaan, Eraqusin sydän ilmestyy Terran sisältä ja taivuttelee Xehanortin myöntämään tappionsa sekä antamaan χ-bladen Soralle ennen kuin Eraqusin ja Xehanortin sydämet yhtenäistyvät Kingdom Heartsin kanssa ja jättävät maallisen maailman lopullisesti taakseen.

Lea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lea on Organisaatio XIII:n jäsenen VIII, Axelin, todellinen minä. Birth by Sleepissä hän ja Isa tapasivat Ventusin Radiant Gardenissa. Varmistakseen olevansa kuolematon ihmisten mielissä, Lealla on tapana kysyä esittäytymisensä jälkeen: "Joko muistat?" ("Got it memorized?"). Hänen ei-kukaan Axel käytti samaa hokemaa. Dream Drop Distancessa Lea palautui ihmiseksi Kingdom Hearts II:ssa tapahtuneen Axelin kuoleman johdosta. Hänestä tulee Soran liittolainen ja pelastaa tämän tulemasta osaksi mestari Xehanortin uutta Organisaatiota. Pelin lopussa Lea paljastuu tulleensa keybladen käyttäjäksi.

Lean englanninkielinen ääni on Quinton Flynn ja japaninkielinen ääni Keiji Fujiwara.

Dilan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dilan on Organisaatio XIII:n jäsenen III, Xaldinin, todellinen minä. Birth by Sleepissä hän oli toinen Ansem Viisaan palatsin vartijoista. Hän palautui Dream Drop Distancessa entiselleen Xaldinin tuhoutumisen johdosta. Dilanin englanninkielinen ääni on David Dayan Fisher ja japaninkielinen ääni Yōsuke Akimoto.

Even[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Even on Organisaatio XIII:n jäsenen IV, Vexenin, todellinen minä. Birth by Sleepissä hän oli yksi Ansem Viisaan tiedemiehistä. Hän palautui Dream Drop Distancessa entiselleen Vexenin tuhoutumisen johdosta. Evenin englanninkielinen ääni on Derek Stephen Prince ja japaninkielinen ääni Nachi Nozawa.

Aeleus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aeleus on Organisaatio XIII:n jäsenen V, Lexaeusin, todellinen minä. Birth by Sleepissä hän oli toinen Ansem Viisaan palatsin vartijoista. Hän palautui Dream Drop Distancessa entiselleen Lexaeusin tuhoutumisen johdosta. Aeleusin englanninkielinen ääni on Dave Boat ja japaninkielinen ääni Fumihiko Tachiki.

Ienzo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ienzo on Organisaatio XIII:n jäsenen VI, Zexionin, todellinen minä. Birth by Sleepin aikaan hän oli hiljainen poika, jonka Ansem Viisas oli adoptoinut tämän vanhempien kuoltua. Hän palautui Dream Drop Distancessa aikuiseksi kasvaneena entiselleen Zexionin tuhoutumisen johdosta. Ienzon englanninkielinen ääni on Vince Corazza ja japaninkielinen ääni Akira Ishida.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Square Co. (2002) Kingdom Hearts Instruction Booklet (englanniksi)