Kingdom Hearts (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts
Kingdom Hearts.jpg
Kehittäjä Square
Julkaisija JP Square Product Development Division 1
NA Square Electronic Arts
Disney Interactive Studios
Square Enix
EU SCE Europe
Jakelija Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Shinji Hashimoto
Yoshinori Kitase
Suunnittelija Tetsuya Nomura
Yuichi Kanemori
Käsikirjoittaja Jun Akiyama
Daisuke Watanabe
Kazushige Nojima
Taiteilija Takayuki Odachi
Säveltäjä Yoko Shimomura
Ohjelmoija Hiroshi Harata
Kentarou Yasui
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu
  • JP 28. maaliskuuta 2002
  • NA 17. syyskuuta 2002
  • EU 15. marraskuuta 2002
  • AUS 22. marraskuuta 2002
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ELSPA: 11
ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 7
Alusta PlayStation 2
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts (jap. キングダムハーツ, Kingudamu Hātsu) on japanilainen vuonna 2002 julkaistu toimintaroolipeli. Pelin kehitti ja julkaisi Square (nykyisin Square Enix) yhteistyössä Disneyn kanssa. Pelin asetelma yhdistelee lukuisia Hahmoja Disneyn julkaisemista elokuvista ja Squaren kehittämästä Final Fantasy -pelisarjasta. Pelissä Sora-niminen nuori poika joutuu keskelle pimeyden ja valon taistelua yhdessä Aku Ankan ja Hessu Hopon kanssa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eräänä päivänä Kohtalon saarilla (Destiny Islands) Sora ja hänen ystävänsä, Riku ja Kairi, unelmoivat pääsevänsä muihin maailmoihin. Mutta eräänä yönä Sora kuulee oudon äänen, joka sanoo syöksevänsä kaiken pimeyteen. Riku ja Kairi katoavat ja tilalle ilmestyy keyblade.

Samaan aikaan Disney-linnassa (Disney Castle) hovitaikuri Aku Ankka huomaa kuningas Mikki Hiiren kadonneen ja jättäneen jälkeensä kirjeen, jossa hän käskee Akua ja kapteeni Hessu Hopoa etsimään keybladen haltijan.

Sora, Aku ja Hessu tapaavat toisensa Traverse Townissa, jossa he tapaavat Squall ”Leon” Lionheartin, joka kertoo heille Ansemista, tutkijasta ja Hollow Bastionin kuninkaasta, joka aikoinaan tutki sydämien toimintaa. Näiden tutkimusten sivuvaikutuksena maailmoihin oli tunkeutunut sydämettömiä (the Heartless), jotka veivät ihmisten sydämiä. Yhdeksän viime vuoden ajan Pahatar ja joukko muiden Disney-maailmojen roistoja olivat pyrkineet käyttämään niitä avatakseen Oven Pimeyteen. Sora saa tietää olevansa keybladen valittu, jonka pitää tuhota sydämettömät ja lähtee Akun ja Hessun avustuksella vapauttamaan maailmoja sydämettömistä sulkemalla niiden avaimenreikiä.

Samaan aikaan Pahatar valehtelee Rikulle Soran hylänneen hänet ja Kairin, ja saa tämän siten puolelleen. Kairi löytyy, mutta hän oli vaipunut uneen, koska oli menettänyt sydämensä. Hän ei kuitenkaan voinut muuttua sydämettömäksi, koska hän oli yksi seitsemästä Sydänten Prinsessasta, joiden sydämet olivat puhdasta valoa.

Vapautettuaan useita maailmoja, Sora, Aku ja Hessu kohtaavat Rikun Hollow Bastionissa, jossa hän onnistuu lyömään Rikun. Sitten sama salaperäinen hahmo, jonka äänen Sora aiemmin kuuli, houkuttelee Rikun avaamaan itsensä täysin pimeydelle. Pimeyden riivaama Riku luo Prinsessojen sydämistä oman keybladen, jolla hän poistaa Pahattaren sydämen ja muuttaa tämän lohikäärmeeksi. Soran tuhottua Pahatar, Rikun riivaaja sanoo olevansa itse Ansem. Sora huomasi Kairin sydämen päätyneen hänelle ja palauttaakseen sen ja muiden Prinsessojen sydämet, hän käytti Ansemin keybladeä itseensä, mutta menetti samalla oman sydämensä ja muuttui sydämettömäksi. Paetessaan Akun ja Hessun kanssa, Kairi löysi Soran ja palautti hänet entiselleen, koska heidän sydäntensä välillä oli yhteys.

Kairin jäädessä turvaan Traverse Towniin, Sora, Aku ja Hessu lähtivät Ansemin perään ja löysivät hänet Soran kotisaarelta, josta hän vajotti maailmoja yhteen muodostaen oman maailman, Maailmanlopun (End of the World). Ansem uskoi maailmojen alkaneen pimeydestä ja aikoi palauttaa ne kaikki sinne Valtakunnan Sydämien (Kingdom Hearts), kaikkien maailmojen sydämen avulla. Mutta Valtakunnan Sydämet osoittautuukin äärimmäisen pimeyden sijasta, äärimmäiseksi valoksi, jonka voima tuhoaa Ansemin.

Lopuksi Sora, Aku ja Hessu yhdessä Rikun ja Kuningas Mikin avulla sulkevat oven, josta Sydämettömät uhkaavat maailmaa. Riku ja Mikki jäävät oven taakse, mutta uskovat pääsevänsä ennen pitkää pois. Maailmat alkavat palautua ennalleen, mutta Kairi joutuu erilleen Sorasta ja palaa kotisaarelleen. Sora, Aku ja Hessu taas lähtevät etsimään Rikua ja Mikkiä.

Maailmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut maailmat:

  • Kohtalon saaret (Destiny Islands), Soran, Rikun ja Kairin kotimaailma.
  • Traverse Town, paikka jonne omat maailmansa menettäneet ovat paenneet.
  • Hollow Bastion, Ansemin kotimaailma ja Pahattaren tukikohta.
  • Maailmanloppu (End of the World), sydämettömien tuhoamista maailmoista syntynyt maailma.

Disney-maailmat:

Another Side, Another Story[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös salainen loppu Another Side, Another Story, jos pelaaja läpäisee pelin vaikeimmalla vaikeusasteella. Hupulliseen mustaan kaapuun pukeutuneen hahmo (Roxas) jää seisomaan ilmestyneiden Sydämettömien keskelle. Riku, jonka silmät ovat sidottu, saapuu paikalle, ja avaa siteensä. Roxas kysyy missä Sora on. Lopuksi vuoden vanhempi Kairi nähdään seisomassa Kohtalon saarten hiekkarannalla ja näkee kirkkaalla taivaalla tähdenlennon.

Final Mixissä, kun pelaaja suorittaa Proud-moodin nähdään salaisen lopun pidempi versio Another Side, Another Store [deep dive]. Sora seisoo keskellä öistä ruohikkoa. Pimeyden maailman hiekkarannalla lepää pullo, jossa on paperiin kääritty viesti. Hupulliseen mustaan kaapuun pukeutunut keltasilmäinen hahmo (Xemnas) saapuu paikalle. Näkymä siirtyy sateiseen kaupunkiin, jossa Roxas taistelee ensin sydämettömiä ja myöhemmin Rikua vastaan kahdella keybladellä, Mikin ilmestyessä lopussa myös paikalle. Samalla näkyy laskuri, joka satunnaisesti joko roomalaisilla numeroilla tai arabialaisilla numeroilla laskee kolmestatoista kahteen. Samalla Riku näkee mielessään muistoja Sorasta ja Kairista. Lopuksi Roxas tapaa Xemnaksen pimeyden maailmassa, Roxasin sanoessa tälle alkavansa saada muistonsa takaisin. Salainen loppu oli viittaus Kingdom Hearts II:een.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huom. listassa on vain tärkeimmät hahmot

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Miyu Irino  … Sora  
 Mamoru Miyano  … Riku  
 Risa Uchida  … Kairi  
 Kōichi Yamadera  … Aku Ankka  
 Yū Shimaka  … Hessu  
 Akio Ōtsuka  … Ansem  
 Toshiko Sawada  … Pahatar  
 Hideo Ishikawa  … Squall ”Leon” Lionheart  
 Takashi Aoyagi  … kuningas Mikki Hiiri  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Haley Joel Osment  … Sora  
 David Gallagher  … Riku  
 Hayden Panettiere  … Kairi  
 Tony Anselmo  … Aku Ankka  
 Bill Farmer  … Hessu  
 Billy Zane  … Ansem  
 Susanne Blakeslee  … Pahatar  
 David Boreanaz  … Squall ”Leon” Lionheart  
 Wayne Allwine  … kuningas Mikki Hiiri  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]