Kingdom Hearts χ

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kingdom Hearts χ
Kehittäjä Square Enix
Success
Julkaisija Square Enix
Jakelija Google Play ja App Store
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Hiroyuki Itou
Tuottaja Hironori Okayama
Käsikirjoittaja Masaru Oka
Taiteilija Tatsuya Kando
Säveltäjä Yoko Shimomura
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu Verkkoselain
  • JP 18. heinäkuuta 2013
Android, iOS
  • JP 3. syyskuuta 2015
  • NA 7. huhtikuuta 2016
  • PAL 16. kesäkuuta 2016
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Alusta Verkkoselain, Android, iOS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Kingdom Hearts χ on Square Enixin Kingdom Hearts -pelisarjaan kuuluva japanilainen toimintaroolipeli. Se toimii muiden Kingdom Hearts -pelien esiosana ja kertoo Keyblade-sodan viimeisistä päivistä. Pelihahmona on keybladen käyttäjä, jonka on liityttävä yhteen muinaisten keyblade-mestareiden viidestä ryhmittymästä ja taisteltava maailmassa jäljellä olevan valon hallinnasta.

Peli julkaistiin alun perin vain Japanissa verkkoselaimille 18. heinäkuuta 2013. 3. syyskuuta 2015 pelistä julkaistiin Androidille ja iOS:lle versio nimeltä Kingdom Hearts Unchained χ ja se julkaistiin muualle maailmaan vuoden 2016 aikana. Huhtikuussa 2017 Unchained χ sai uuden nimen Kingdom Hearts Union χ[Cross]. Pelin tarinaan perustuva elokuva Kingdom Hearts χ Back Cover tammikuussa 2017 osana Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue -pelikokoelman sisältöä.

Kesäkuussa 2020 peli uudelleenbrändättiin jälleen nimellä Kingdom Hearts Union χ Dark Road ja siihen lisättiin samalla uusi tarina, joka sijoittuu vuosisatoja muun tarinan jälkeen ja kertoo Xehanortin alkuperätarinan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kingdom Hearts χ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin nimetön protagonisti on keybladen käyttäjä, jonka on liityttävä yhteen viidestä Unionista ja Chirithy-nimisen hengen opastamana tuhottava sydämettömiä kerätäkseen Luxia. Unionien johtajat, Ennustajat, ovat lukeneet Ennustusten kirjasta (Book of Prophecies) kuinka suuri taistelu tulee peittämään maailman pimeyteen, ja Luxia tarvittavaisiin maailmojen valon suojelemiseksi.

Protagonisti ystävystyy Ephemer-nimisen keybladen käyttäjän kanssa, joka kuuluu toiseen Unioniin. He yrittävät yhdessä ottaa Ennustajien voimista tarkemmin selvää, kunnes Ephemer katoaa. Protagonisti tapaa myös Skuldin, joka on samasta Unionista kuin Ephemer. He kohtaavat taistelussa yhden Ennustajista, Avan,[a] joka lopulta paljastaa värvänneensä Ephemerin keybladen käyttäjien muodostamaan ryhmään nimeltä Dandelionit, joiden tulisi pysyä ennustetun taistelun ulkopuolella. Ava värvää myös Skuldin, mutta protagonisti ei ole vielä varma haluaako liittyä. Jonkin ajan kuluttua, Unionit alkavat syyttää toisiaan Luxin varastamisesta ja Ennustajat epäilevät, että heidän joukossa on petturi.

Protagonisti, Skuld ja Chirithy tapaavat Ennustajan nimeltä Gula, joka etsii Ennustajien kadonnutta mestaria, Mestarien mestaria, uskoen tämän voivan estää sodan syntymisen. Ava löytää Mestarien mestarin kuudennen oppilaan, Luxun, joka oli piilotellut lähestyvältä sodalta mestarinsa käskystä, paljastaa totuuden petturista. Ava hyökkää hänen kimppuunsa, mikä johtaa sodan alkamiseen. Protagonisti osallistuu sotaan ja on sen ainut eloonjäänyt. Protagonistin tultua tajuihinsa, Chirithy uskottelee tälle sodan olleen pelkkää unta. Mutta heidän ja Dandelionien tietämättä, Pahatar oli matkustanut tulevaisuudesta, hävittyään taistelun Soraa vastaan.[b]

Kingdom Hearts Union χ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen Keyblade-sodan alkamista, Mestarien mestari antaa Avalle luettelon viidestä keybladen käyttäjästä, joista tulisi Unionien uudet johtajat Ennustajien jälkeen. Mutta vastoin mestarinsa käskyä, Ava antaa Ennustusten kirjan yhdelle heistä, Brainille. Toinen muista johtajista, Strelitzia, yrittää suostutella protagonistin liittymään Dandelioneihin, mutta tuntematon henkilö hyökkää hänen kimppuunsa, ja Strelitzian oletetaan kuolleen. Mestarien mestari antaa oman keybladensä, No Namen, Luxulle, joka piilottaa salaperäisen mustan laatikon, jota hän ei saisi koskaan avata, osana tulevaisuudessa koittavaa suurempaa sotaa Todellisen pimeyden kolmeatoista ruumiillistumaa vastaan. Tämän jälkeen Mestari matkustaa kuvitteelliseen maailmaan ja sen kautta tulevaisuuteen.

Sodan jälkeen, Dandelionit olivat eläneet Daybreak Townin digitaalisessa simulaatiossa. Unionien uudet johtajat olivat ainoat, jotka muistivat Keyblade-sodan tapahtumat. Uuden sodan estämiseksi johtajat – Ephemer, Skuld, Ventus, Brain ja Strelitzian isoveli Lauriam – pitävät totuuden sodasta salassa muilta ja yhdistyvät yhdeksi Unioniksi nimeltä Union Cross. Sillä välin Pahatar kohtaa Todellisuden pimeyden ja kertoo tuuden virtuaalisesta maailmasta.

Lauriam tutkii Strelitzian katoamista toisen keybladen käyttäjän, Elrenan, kanssa. Pahatar päihittää Lauriamin ja pakenee yhdellä pakokapseleista todelliseen maailmaan. Sitten digitaalisen Daybreak Townin ohjelmointivirhe näyttää kuvajaisia Keyblade-sodan tapahtumista. Etsiessään ratkaisua Ennustusten kirjasta, Brain löytää Mestarien mestarin luettelon, jonka mukaan Ventuksen ei pitäisi olla Unionien johtajien joukossa. Myöhemmin paljastuu, että Ventus oli Todellisen pimeyden riivaamana hyökännyt Strelitzian kimppuun ja korvannut tämän, ajaakseen johtajat eripuraan keskenään.

Digitaalinen Daybreak Town paljastui osaksi keinoa vangita Todellinen pimeys sisäänsä, mutta Pahattaren paon vuoksi digitaalisen kaupungin sammumisprosessi oli jo käynnistynyt. Ventus imee kokonaan Pimeyden itseensä, estääkseen sitä hyökkäämästä. Brain, Lauriam, Ventus ja Elrena pakenevat viimeisillä pakokapseleilla oikeaan maailmaan, mutta Ephemer, Skuld ja protagonisti jäävät jälkeen suojelemaan Dandelioneja. Neljä Todellisen pimeyden ruumiillistumista hyökkäävät heidän kimppuunsa ja yksi niistä riivaa protagonistin, jonka Ephemer ja Skuld jättävät jälkeen sinetöidäkseen Todellisen pimeyden ruumiillistumat pois.

Todellisessa maailmassa, yksi muista ruumiillistumista kohtaa Luxun, joka lähettää valkokaapuisen hahmon pelastuskapselissa tulevaisuuteen. Muut keybladen käyttäjät pakenevat tulevaisuuteen, mutta Brain jää jälkeen ja kohtaa Luxun. Myöhemmin Brainin näköinen hahmo nähdään Luxun mustassa kaavussa, kantamassa Mestarien mestarin keybladeä ja piilottamassa musta laatikko Keyblade Graveyardille. Daybreak Town tuhoutuu ja eloonjääneiden Dandelionien Chirithyt muutuvat unensyöjiksi suojellakseen ystäviään. Protagonistin sydän siirtyy uuteen ruumiiseen, jossa hän toimii Xehanortin kasvattajana Destiny Islandsilla kuolemaansa asti. Brain puolestaan herää Scala ad Caelumissa, kaupungissa, jonka Ephemer oli perustanut Daybreak Townin raunioille.

Kingdom Hearts Dark Road[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xehanort kyllästyy elämäänsä Destiny Islandsilla, jolloin sydämetön Ansem matkustaa tulevaisuudesta tapaamaan häntä ja avaa tälle portaalin Scala ad Caelumiin. Kaksi vuotta myöhemmin, Xehanortista oli tullut yksi keyblade-mestari Odinin oppilaista. Hänen opiskelutovereitaan olivat Eraqus, Urd, Bragi, Vor ja Hermod. Seitsemän ylempien luokkien oppilasta olivat kadonneet juuri ennen Mestaruuden merkki (engl. Mark of Mastery) -koettaan. Oppilas nimeltä Baldr puolestaan oli lähtenyt etsimään yhtä heistä, Hoderia, joka oli hänen siskonsa. Odin lähettää Xehanortin ja tämän ystävät muihin maailmoihin etsimään heitä, mutta kehottaa olemaan sekaantumatta maailmojen asioihin.

Xehanort ystävineen löytää kolme kadonneista oppilaista, Cidarin, Valan ja Valin, jotka olivat kuulleet Odinilta Todellisen pimeyden kolmestatoista ruumiillistumasta ja varastaneet maailmojen välistä tasapainoa ylläpitäviä esineitä, löytääkseen seitsemän puhdasta valoa ja kutsuakseen niillä Kingdom Heartsin valon maailmaan. Vor kääntyy heidän puolelleen, mutta muut vastustavat. Bladr näyttäytyy ja paljastaa Hoderin kuolleen. He löytävät Hadeksen Manalasta Hoderin sekä kolmen muun oppilaan, Heimdallin, Helgin ja Sigrunin, sielut. Hadeksen yrittäessä vangita heidät, vain Xehanort ja Eraqus löytävät tiensä takaisin Odinin luokse.

Baldr joutuu Hoderin kuolemasta vastuussa olevan Todellisen pimeyden ruumiillistuman riivaamaksi, ja hyökkää Scala ad Caelumiin. Baldr itse oli riivattuna tappanut muut ylempien luokkien oppilaat huijatakseen muut oppilaat kutsumaan Kingdom Hearts ja vajottaakseen maailmat pimeyteen. Hän oli lopulta tappanut myös Urdin, Bragin ja Hermodin osana uhreiksi rituaalia varten. Bladr tappaa Vidarin, Valan, Valin ja Vorin, kunnes kohtaa Xehanortin ja Eraquksen. Odinin ja Hoderin hengen avustamina, Xehanort tappaa Baldrin ja tuhoaa samalla tämän riivanneen Todellisen pimeyden ruumiillistumaan. Odin vetäytyy keyblade-mestarin asemasta ja nimittää Xehanortin ja Eraquksen seuraajikseen. Bragi, joka oli salaa Luxun senhetkinen ruumis, oli selvinnyt salaa hengissä ja pitää Xehanortia silmällä.

Vuosi myöhemmin, omaan Mestaruuden merkkiinsä valmistautuva Xehanort tapaa Mestarien mestarin.[c] Xehanort uskoo tekemiensä havaintojen perusteella, että pimeyttä on kaikkien sydämessä, ja että se on saatava takaisin tasapainoon valon kanssa maailmojen suojelemiseksi. Eraqus kuitenkin uskoi vain puhtaaseen valoon, jolloin Xehanort päättää lähteä pois. Hän opiskelee pimeyttä seuraavat 60 vuotta ja tapaa Eraquksen uudelleen jättäessään Ventuksen hänen huostaansa, irrotettuaan aiemmin Todellisen pimeyden ruumiillistuman Ventuksesta Vanitaksen muodossa.[d]

Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtaukssa paljastuu, että Xehanort oli Ephemerin jälkeläinen. Uskoen Xehanortin olevan ”kohtalon lapsi”, joka pelastaisi maailmat, Union χ:n protagonisti oli kasvattanut hänet Destiny Islandsilla, poissa Scala ad Caelumista, estääkseen Todellista pimeyttä löytämästä häntä.

Back Coverin ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kenjirō Tsuda  Luxu  
 Kana Hanazawa  Invi  
 Yūichirō Umehara  Ira  
 Subaru Kimura  Aced  
 Yume Miyamoto  Ava  
 Kaito Ishikawa  Gula  
 Yūto Uemura  Ephemer  
 Tomoko Kaneda  Chirithy  
 Tomokazu Sugita  Mestarien mestari  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Max Mittelman  Luxu  
 Karissa Lee Staples  Invi  
 Matthew Mercer  Ira  
 Travis Willingham  Aced  
 Isabela Moner  Ava  
 Kevin Quinn  Gula  
 Michael Johnston  Ephemer  
 Lara Jill Miller  Chirithy  
 Ray Chase  Mestarien mestari  

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jos pelaaja valitsee Avan oman Unionin, Vulpes Unionin, Ava taistelee naamioituneena Iraksi. Muussa tapauksessa hän naamioituu protagonistin valitseman Unionin johtajaksi.
  2. Kuvailtu videopelissä Kingdom Hearts (2002).
  3. Kuvailtu videopelin Kingdom Hearts III (2019) ladattavassa lisäsisällössä Re Mind.
  4. Kuvailtu videopelissä Kingdom Hearts: Birth by Sleep (2010).