J. P. Manoux

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. P. Manoux
Henkilötiedot
Koko nimi Jean-Paul Christophe Manoux
Syntynyt8. kesäkuuta 1969 (ikä 55)
Yhdysvallat Fresno, Kalifornia
Näyttelijä
Taiteilijanimet Jean-Paul Manoux
Aktiivisena 1994–
Merkittävät roolit Neil Hackett
(Poika tulevaisuudesta)
Keisari Kuzco
(Keisarin uusi koulu)
Aiheesta muualla
www.jpmanoux.com
IMDb

Jean-Paul Christophe Manoux eli J. P. Manoux (s. 8. kesäkuuta 1969 Fresno, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten televisiosarjoista Poika tulevaisuudesta ja Keisarin uusi koulu.

Manoux syntyi Fresnossa ja vietti lapsuutensa Santa Barbarassa. Hän on seitsenlapsisen perheen esikoinen. Manoux opiskeli näyttelemistä muun muassa The Thacher Schoolissa Ojaissa, Kaliforniassa.

Manoux teki ensiesiintymisensä televisiossa elokuvassa Pumpkinhead II: Blood Wings vuonna 1994, jonka jälkeen hän vieraili usein televisiosarjoissa, kuten Kolmas kivi auringosta, Siskoni on noita, Angel, Smallville ja Tuho-osasto. Manoux esiintyi myös vuonna 1996 Teho-osastossa ja palasi kymmenen vuotta myöhemmin sarjaan tohtori Dustin Crenshawin rooliin. Parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan televisiosarjasta Poika tulevaisuudesta, jossa hän näytteli koulun vara-rehtoria Neil Hackettiä ja luolamies Curtista. Manoux on tehnyt urallaan myös useita pieniä rooleja elokuvissa, kuten Ocean's Eleven ja Transformers. Hän näyttelee myös sarjassa Aaron Stone androidi STANia, joka on opettajana Charlien koulussa. Sitten hän on ollut sivuroolissa leffassa nimeltä Eurotrip.

Lisäksi Manoux on tehnyt muutamia äänirooleja animaatioihin ja videopeleihin, joista hänen merkittävin äänirooli on ollut keisari Kuzco animaatiosarjassa Keisarin uusi koulu. Alun perin hahmon äänenä toimi David Spade elokuvassa Keisarin uudet kuviot.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.