Poika tulevaisuudesta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poika tulevaisuudesta
Phil of the Future
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Tim Maile
Douglas Tuber
Pääosissa Ricky Ullman
Amy Bruckner
Craig Anton
Lise Simms
Alyson Michalka
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Disney Channel
Suomi Disney Channel
Esitetty 24. kesäkuuta 2004 – 19. elokuuta 2006
Jaksoja 43
Tuotanto
Ohjaaja(t) Fred Savage
Neal Israel
Sean McNamara
Tim O'Donnell
Tuotantoyhtiö(t) Brookwell-McNamara Entertainment
Kid Brother Productions LLC
Palkinnot
Ehdokkuudet DGA Award (2007)
WGA Award (2007)
Young Artist Award (2005, 2006)
Aiheesta muualla
IMDb

Poika tulevaisuudesta (Phil of the Future) on yhdysvaltalainen televisiosarja. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa kesäkuussa 2004, ja sarja jatkui kahden tuotantokauden verran elokuuhun 2006 saakka. Sarjan tuotti 2121 Productions. Suomessa sarjaa esitettiin Disney Channelilla.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Diffyn perhe viettää tavallista vuonna 2121 elävän perheen elämää kotitalousrobotteineen ja pukeutumisrenkaineen. Aikamatkailu on ajalle tyypillinen lomailumuoto ja niinpä Diffynkin perhe seikkailee usein niin viikinkien valtakaudella kuin Romeon ja Julian maailmanensi-illassakin. Aikapyörteen heittämänä perhe eksyy lopulta vuoteen 2003 ja perheen isä Lloyd tulee vahingossa ostaneeksi omakotitalon vuonna 2121 jo jätteeksi luokiteltavilla timanteilla. Talon on tarkoitus olla pelkkä loma-asunto, mutta aikakoneen hajotessa Diffyn perheelle valkenee, että he joutuvat viettämään 2000-luvun sivistymättömien ihmisten keskuudessa pidemmänkin ajan.

Perhe joutuu opettelemaan kantapään kautta elämää ilman suihkeruokaa, kotityöt hoitavaa robottia ja tulevaisuuden lääketiedettä. Ehdottoman tärkeää on pitää omana tietonaan salaisuus Diffyn perheen alkuperästä, ettei vahingossa tule sotkeneeksi aikajatkumoa ja mahdollisesti kadottaneeksi itseään. Kaikkein tiukimmin salaisuutta on varjeltava Philin ja Pimin koulun vararehtori Hackettilta, jonka lempipuuhaa on tutkia toisten ihmisten asioita ja haaveilla tulevaisuudesta ufojen nappaajana. Ainoa, joka tietää on Philin luokkatoveri ja paras ystävä Keeley Teslow, johon Phil on salaa ihastunut. Keeleylle on annettu aitiopaikka tutustua tulevaisuuden teknologiaan; liitokajakkiin, virtuaalishoppailuun ja velhottimeen (moleekyylimuunnin ja tulevaisuuden viestintälaite).

Samaan aikaan kun Phil kamppailee omine ongelmineen ja ihastuksineen, Lloyd yrittää korjata aikakonetta ja perheenäiti Barbara valmistaa ruokaa "entisajan" tapaan epäonnistuen siinä pahanpäiväisesti. Pim taas yrittää keksiä keinon, jolla hän voisi hallita koko maailmaa. Tavoitetta tosin hidastavat "muotizombit", koulun inhottavimmat tytöt, joille pitää ennen maailmanvalloitusta antaa kunnon opetus. Oman lusikkansa perheen soppaan laittaa vielä Curtis, kivikaudelta vahingossa mukaan napattu luolamies, jolle vuosi 2003 on muinaisuuden sijaan ihmeellistä tulevaisuutta.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Philip "Phil" Diffy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Phil on 2107 syntynyt teini-ikäinen poika. Phil on itse tulevaisuudesta, ja hän on tottunut tulevaisuuden teknologiaan kuten omaan "velhottimeensa". Hänen on ollut alussa vaikeata tottua 2000-lukuun ja sen aikaisiin tavaroihin. Hänen paras ystävänsä on Keely Teslow.

Pim Diffy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pim on 2109 syntynyt teini-ikäinen tyttö. Pimkin on tottunut 2100-luvun kehitykseen ja teknologiaan. Hän vihaa omalta luokaltaan tyttöryhmää, josta hän käyttää nimikettä "muotizombit". Pim on luonteeltaan hieman itserakas yläasteella oleva tyttö, joka rakastaa omaisuutta ja valtaa. Pimin tavoituksena on valloittaa maailma.

Keely Teslow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keely on 1989 syntynyt teini-ikäinen tyttö. Keely on tottunut elämään 2000-lukua ja hän ihmetelee ystävänsä Philin tavaroista kuten velhotinta. Phil ja Keely kokivat yhdessä tulevaisuuden virtuaalisesti ja virtuaalisessa tulevaisuudessa häneen ihastui tulevaisuuden robottiin.

Lloyd Diffy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lloyd on Philin ja Pimin isä. Hän yrittää korjata perheen aikakonetta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Barbara (Barb) Diffy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barbara on Philin ja Pimin äiti. Hän yrittää valmistaa ruokaa onnistumatta, koska 2000-luvulla suihkeruokaa ei oltu keksitty.

Deppie Teslow (sivuhahmo)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deppie on erittäin positiivinen ja todella iloinen tyttö, joka käy samaa koulua Pim Diffyn ja Phil Diffyn kanssa 2003 luvulla. Pimiä ärsyttää tämän iloinen luonne ja eniten Pimiä ärsyttää Deppien luulot heidän kaveruudestaan.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ricky Ullman   Phil Diffy  
 Amy Bruckner   Pim Diffy  
 Alyson Michalka   Keeley Teslow  
 Craig Anton   Lloyd Diffy  
 Lise Simms   Barbara Diffy  
 J. P. Manoux   Mr. Hacket, Curtis