Kaksi kunkkua

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaksi kunkkua
Pair of Kings
Tyyli fantasiasitcom
Kestoaika 22-24 minuuttia
Pääosissa Mitchel Musso
Doc Shaw
Kelsey Chow
Ryan Ochoa
Geno Segers
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Disney XD
Esitetty 10. syyskuuta 2010 – 18. helmikuuta 2013
Tuotantokausia 3
Jaksoja 67
Tunnuskappale "Top of the World"
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) It's a Laugh Productions (The Walt Disney Companyn osa)
Aiheesta muualla
IMDb

Kaksi kunkkua (engl. Pair of Kings) on yhdysvaltalainen Disney XD-kanavan fantasiallinen nuorten komediasarja. Tropiikkiin sijoittuvan sarjan tekijät ovat Dan Cross ja David Hoge. Pääosia näyttelevät Mitchel Musso ja Doc Shaw. Sarjan tuotanto alkoi 15. helmikuuta 2010 ja päättyi vuonna 2013. Suomessa sarjaa on esitetty Disney XD- ja Disney Channel -kanavilla. Vierailevia näyttelijöitä ovat olleet mm. Jennifer Stone, Davis Cleveland ja Martin Klebba.

Sarjan kolmannella tuotantokaudella poistuneen Mitchel Musson tilalle tuli kolmoisveli Bozia näyttelevä Adam Hicks.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan päähenkilöt ovat tätinsä ja enonsa kasvattamat normaalisti elävät chicagolaiset kaksosveljekset Brady (Mitchel Musso) ja Boomer (Doc Shaw). Heidän elämänsä muuttaa kuninkaallisen neuvonantajan Masonin (Geno Segers) ilmestyminen heidän kouluunsa. Brady ja Boomer saavat tietää olevansa Kinkow-saaren valtaistuimen perijöitä ja he muuttavat saarelle kaksoismonarkeiksi. Kinkow on Tyynellämerellä sijaitseva kuvitteellinen pieni saarivaltio, jonka asukkaat ovat oudosti taikauskoisia.

Kaksoset ovat huonokuntoisia, tumpeloita ja pelkureita, mutta jo alkumetreiltä lähtien he ovat ylittäneet itsensä pelastaessaan saaren esimerkiksi tulivuorelta tuomalla toisen saaren "sydämen" hajonneen tilalle. Saarella kaksosia auttaa Masonin viehättävä tytär ja Bradyn ihastuksen kohde Mikayla (Kelsey Chow) ja häiritsee heidän kavala serkkunsa Lanny (Ryan Ochoa), joka yrittää saada kruunun itselleen.

Kolmannella kaudella Brady kuulee Candisin juoruavan Mikaylalle, että tämän mielestä Brady on liian epäkypsä poikaystäväksi. Brady jättää saaren lopullisesti taakseen ja samalla kuningassormuksensa sekä kirjeen, jossa hän kertoo että tullakseen mieheksi hän ei voi olla enää kuningas, ja aikovansa aikuistua muualla. Samaan aikaan hirmumyrskyssä uponneen Mindu-saaren asukkaat ja kuningas Boz tulevat evakkoon Kinkow'lle. Selviää, että Boz on itse asiassa Boomerin ja Bradyn kolmoisveli; hän katosi vauvana myrskyssä ja kasvoi viidakossa apinoiden keskuudessa 10-vuotiaaksi asti. Myöhemmin Mindu-saaren kuningaspari löysi hänet ja kasvatti omana poikanaan. Veljesten ohdakkeisen alkutapaamisen jälkeen Boz tulee Boomerin rinnalle johtamaan Kinkow'ta ja ottaa Bradyn paikan toisena kuninkaana.

Heimot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarantulat on vihollisheimo. Heidän tuntomerkkinsä ovat tummanharmaa tarantulamaski ja outo puhe. He eivät siis puhu kunnon kieltä, vaan outoa Ukahaba -tyylistä kieltä. Tarantuloiden valtias on muumio.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Mitchel Musso  Brady (kaudet 1–2)  
 Doc Shaw  Boomer  
 Adam Hicks  Boz (kausi 3)  
 Kelsey Chow  Mikayla Makoola  
 Ryan Ochoa  Lanny  
 Geno Segers  Mason Makoola  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.