Liv ja Maddie

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Liv ja Maddie
Liv and Maddie
Tyyli teinisitcom
Kestoaika 22-24 minuuttia
Tekijä John D. Beck
Ron Hart
Pääosissa Dove Cameron
Joey Bragg
Tenzing Norgay Trainor
Kali Rocha
Alkuperämaa Yhdysvallat
Verkko Disney Channel
Esitetty 19. heinäkuuta 2013 –
Tuotantokausia 2
Jaksoja 31
Tunnuskappale "Better in Stereo"
Tuotanto
Tuotantoyhtiö It's a Laugh Productions
Aiheesta muualla
IMDb

Liv ja Maddie (engl. Liv and Maddie) on yhdysvaltalainen Disney Channel -kaapelikanavalla esitettävä tilannekomediasarja. Sen pilottijakso esitettiin 19. heinäkuuta 2013. Toinen kausi alkoi 21. syyskuuta 2014.

Sarjan pääosassa on Dove Cameron, joka näyttelee kaksoisroolissa luonteeltaan kovasti toisistaan poikkeavia identtisiä kaksosia, Liv ja Maddie Rooneya. Sarjan alussa Liv palaa Hollywoodista kotiinsa Stevens Pointin pikkukaupunkiin Wisconsiniin esiinnyttyään neljä vuotta (kuvitteellisessa) suositussa televisiosarjassa Sing It Loud! Livin vanhemmat, veljet ja kaksoissisko ottavat hänet lämpimästi vastaan. Tytöt ovat erossa olon aikana kasvaneet erilleen ja kokonaan omiin persoonallisuuksiinsa. Livin kaksoissisar Maddie on urheilullinen poikatyttö, joka pelaa Ridgewood High Schoolin koripallojoukkueen kapteenina. Liv on tyttömäinen ja viehättävä nuori nainen, joka vielä kotiin palattuaankin pääsee luomaan uraa filmitähtenä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olivia "Liv" Rooney on tyttömäinen ja sosiaalinen näyttelijä-laulajalahjakkuus, joka palasi kotiin Hollywoodista suositun Sing It Loud! -televisiosarjan päätyttyä. Hän käy toista vuotta Ridgewood High Schoolissa. Livin ja Maddien 16-vuotissyntymäpäivänä heidän äitinsä paljastaa, että tytöt ovat oikeastaan syntyneet eri päivinä: kuusi minuuttia vanhempi Liv syntyi neljä minuuttia ennen keskiyötä, ja Maddie kaksi minuuttia sen jälkeen. Hollywoodissa ollessaan Liv kuvasi tv-sarjan ohessa myös yhden elokuvan, jossa hän näytteli. Hänellä on yleensä kiharretut vaaleat hiukset. Liv on läheinen ystävä Oceanin kanssa.

Madison "Maddie" Rooney on kaksostytöistä nuorempi, urheilullinen ja poikatyttömäinen. Hän on Ridgewood High Schoolin koripallojoukkueen kapteeni. Maddie käyttää silmälaseja ja pitää vaaleita hiuksiaan yleensä ponnarilla. Siskosten 16-vuotissyntymäpäivänä paljastuu Maddien olevan kuusi minuuttia Liviä nuorempi, ja että hän syntyi kello 00:02, mutta eri päivänä kuin Liv. Maddien paras ystävä on Willow. Hän on myös romanttisesti kiinnostunut Diggiestä, joka on poikien koripallojoukkueen kapteeni.

Joseph "Joey" Rooney on Livin ja Maddien vuotta nuorempi veli, joka käy ensimmäistä vuotta Ridgewood High Schoolissa. Hän on tyypillinen omituinen ja hieman epäkypsä teini, sekä jokseenkin todella fiksu. Isosiskoihinsa verrattuna Joeylla on vielä kasvamisen varaa, mutta hän tykkää olla mukana pikkuveljensä koomisissa kepposissa.

Parker Rooney on Rooneyn perheen kuopus, Livin, Maddien ja Joeyn viidettä luokkaa käyvä, älykäs ja nokkela pikkuveli. Hän ei ole hankala lapsi, mutta sitäkin parempi petkuttaja sekä jokseenkin hyvä manipuloimaan muita ja keksimään kepposia. Parker harrastaa karatea ja pyörii mielellään leikkipihoilla.

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Dove Cameron  … Liv ja Maddie Rooney  
 Joey Bragg  … Joey Rooney  
 Tenzing Norgay Trainor  … Parker Rooney  
 Kali Rocha  … Karen Rooney  
 Benjamin King  … Pete Rooney  
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.