Viiden tähden merielämää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viiden tähden merielämää
The Suite Life on Deck
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 23-24 minuuttia
Luoja(t) Danny Kallis
Jim Geoghan
Pääosissa Cole Sprouse
Dylan Sprouse
Brenda Song
Debby Ryan
Doc Shaw (Kaudet 2-3)
Phill Lewis
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Disney Channel, Disney XD
Esitetty 19. syyskuuta 2008 (Amerikassa 26. syyskuuta 2008) – jatkuu edelleen (Amerikassa 31. toukokuuta 2011)
Jaksoja Jaksoja on tehty 71.
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Irene Dreayer
Pamela Eells
Jim Geoghan
Danny Kallis
Ohjaaja(t) Richard Correll
Shelley Jensen
Ellen Gittelsohn
Lex Passaris
Jim Drake
Tuotantoyhtiö(t) Danny Kallis Productions
It's a Laugh Productions
Walt Disney Television
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Viiden tähden merielämää (The Suite Life on Deck) on Disney Channelin komediasarja, jonka ensimmäinen jakso esitettiin 19. syyskuuta 2008 ja Suomessa 16. tammikuuta 2009. Sarja on spin-off sarjalle Zackin ja Codyn viiden tähden elämää, josta ovat peräisin sarjan päähenkilöt Zack, Cody, London ja Moseby. Uutena päähenkilönä on Bailey, sekä sivuhahmoina Woody ja neiti Tutweiller. Toisella kaudella uutena päähenkilönä aloitti Marcus.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat S.S. Tipton -risteilyalukselle, jossa Zack, Cody, London ja Bailey osallistuvat Seven Seas High -koulun opetukseen. Laivalla olemisen lisäksi koulun oppilaat pääsevät tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja kulttuureihin laivan vieraillessa satamissa ympäri maailmaa. Sarjaan perustuvan televisioelokuvan The Suite Life Movie ensi-ilta oli maaliskuussa 2011.

Sarjan teko päättyi kolmannen kauden jaksoon, jossa oppilaat valmistuvat koulusta ja laivan omistaja, London Tiptonin isä Wilfred Tipton, myy S.S. Tiptonin romutettavaksi.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zack ja Cody Martin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zachary "Zack" Martin ja Codester "Cody" Martin ovat kaksospojat, jotka ovat asuneet Bostonin Tipton-hotellissa äitinsä kanssa. Heidän vanhempansa, hotellilaulaja Carey Martin ja rockyhtyeessä esiintyvä Kurt Martin, ovat eronneet. Careyn hotellihuonetyösuhde-edun lisäksi saama palkka on pieni, silti työntekijäalennuksen avulla hänen on mahdollista kustantaa poikien opiskelu Seven Seas High:ssa.

Zack on huolettomampi ja tyttöjen kanssa sulavammin käyttäytyvä kaksonen, mutta hän on myös pinnallisempi, laiskempi ja epäsiistimpi. Koulussa hän saa joitain poikkeuksia lukuun ottamatta huonoja arvosanoja. Hän on joskus ilkeä veljelleen kuten sisarusten hänen mukaansa kuuluu toisilleen joskus olla, vaikka pohjimmiltaan hän rakastaa veljeään ja hyväksyy hänet sellaisena kuin hän on. Ajattelemattomuuttaan Zack kuluttaa omansa ja Codyn koko lukukaudeksi tarkoitetut rahakortit tyhjiksi, minkä vuoksi Zack joutuu työskentelemään laivan pirtelöbaarissa ja Cody pyyhepoikana ansaitakseen rahat ruokaan. Zack on Codya 10 minuuttia vanhempi.

Cody on veljeään älykkäämpi ja viisaampi, eikä unohda muistuttaa veljeään siitä. Hän on kiltti, tunnollinen ja auktoriteetteja kunnioittava, mutta joustaa usein näistä osallistuessaan veljensä juoniin. Koulussa Cody saa vain parhaita arvosanoja ja on Seven Seas High:ssa laatinut jopa tuntisuunnitelman opettajan puolesta. Etevyydessä hän kilpailee jatkuvasti Baileyn kanssa. Cody ja Bailey alkoivat seurustella ensimmäisen kauden lopussa ja välittivät toisistaan hyvin paljon. Heidän ollessa Pariisissa vuosipäivänään, heille tuli riita ja he päättivät erota, mutta viimeisen kauden lopussa he päätyvät takaisin yhteen, koska eivät koskaan lopettaneet rakastamasta toisiansa.

London Tipton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

London on hotelliketju Tiptonin omistajan tytär ja perijä. Aiemmin Bostonin Tipton-hotellissa asunut London on ollut jatkuvasti luvatta pois koulusta, minkä takia hänen isänsä on ilmoittanut hänet Seven Seas High -kouluun. Tällöin London ei voisi, laivalle eristettynä, koulutyön sijasta karata tekemään ostoksia tai lounaalle Pariisiin. Tästä huolimatta hän onnistuu lahjomaan helikopterin ohjaajan viemään hänet Parrot Islandille, jonka kautta S.S. Tipton kiertää hakemassa hänet takaisin laivalle.

Ihmisenä London ei ole älykäs tai viisas, ja lisäksi hän on myös itsekäs ja itserakas. Ihmiset pitävätkin häntä lähinnä aivottomana perijättärenä, joka omaksi onnekseen on rikas. Ilkeä hän on usein vain ajattelemattomuuttaan, ja omatunnon kolkuttaessa hän yrittää korvata pahat tekonsa. Hahmona London on parodia Paris Hiltonista.

Bailey Pickett[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bailey on Kansasin osavaltiossa sijaitsevasta Kettlecornin kaupungista kotoisin oleva maalaistyttö. Vaikka hän rakastaakin kotikaupunkiaan, perhettään ja maatilan eläimiä, on Kettlecorn liian pieni Baileylle, joka haluaa nähdä maailmaa. Hän on luonteeltaan iloinen, mukava, eikä omien sanojensa mukaan halua valehdella. Mutta hän ei toisaalta osaa pitää puoliaan varsinkaan huonekaveriaan Londonia vastaan. Londonilla on tapana pilkata Baileytä tämän maalaisuudesta sekä vaatetuksesta myös Jee Minä!'Buu sinä!' -webcast-lähetyksessään.

Marcus Little[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marcus on entinen lapsitähti ja Grammy-voittaja Lil' Little, jonka levy-yhtiö hylkäsi äänenmurroksen takia ja koska hän kasvoi isoksi. Uransa jälkeen hän alkaa käydä Seven Seas High -koulua. Marcus joutuu jakamaan huoneen yksityishuoneestaan pitävän Zackin kanssa, mistä kumpikaan ei aluksi pidä. Hän ei kerro muille menneisyydestään, koska hän on kyllästynyt ihmisten jatkuviin pyyntöihin eikä ole saanut elää tavallisen nuoren elämää. Muut selvittävät kuitenkin nopeasti, että hän on kuuluisa laulaja. Hän oli hyvin ihastunut Londoniin.

Marion Moseby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moseby on siirtynyt Bostonin Tipton hotellista S.S. Tiptonin hotellipuolen johtajaksi kolme kuukautta ennen Zackin ja Codyn saapumista laivalle. Hotellinjohtajan roolin lisäksi Moseby on yhdessä neiti Tutweillerin kanssa vastuussa koulun oppilaista. Zack ja Cody (Useammin Zack) saavat Mosebyn raivoamaan.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Cole Sprouse: Cody Martin
  • Dylan Sprouse: Zack Martin
  • Debby Ryan: Bailey Pickett
  • Brenda Song: London Tipton
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.