Chris Edgerly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Edgerly
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher Edgerly
Syntynyt6. elokuuta 1969 (ikä 54)
Yhdysvallat Silver Spring, Maryland
Näyttelijä
Aktiivisena 1999–
Merkittävät roolit Potamus
(Harvey Birdman, Attorney at Law)
Pathfinder
(Apex Legends)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Christopher Edgerly (s. 6. elokuuta 1969 Silver Spring, Maryland, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edgerly syntyi Silver Springissä, Marylandissa, josta hän muutti kaksivuotiaana äitinsä ja kahden veljensä kanssa Savannahiin, Georgiaan. Edgerly kävi Benedictine Military High Schoolia, jonka jälkeen hän jatkoi opiskeluaan Georgian yliopistossa, jossa hän opiskeli journalismia.[1] Tuona aikana Edgerly pelasi yhden lukuvuoden rugbya ja kokeili stand up -komiikkaa huonetovereittensa suostuttelun myötä. Lopulta hän teki kiertueita pitkin Yhdysvaltoja kymmenen vuotta, jonka aikana Edgerly esiintyi myös televisiossa. Tuona aikana hän asui Orlandossa, josta Edgerly muutti vuonna 1997 Los Angelesiin. Muuton myötä hän ryhtyi ääninäyttelijäksi ja teki aluksi useita rooleja videopeleihin. Myöhemmin Edgerly tuli tunnetuksi ääninäyttelijänä roolistaan Potamusina animaatiosarjassa Harvey Birdman, Attorney at Law.

Hän on toiminut Hämähäkkimiehen ja J. Jonah Jamesonin ääninä vuonna 1999 Universal Studiosin avaamassa huvipuistolaitteessa The Amazing Adventures of Spider-Man. 2006 Edgerly oli Salaman äänenä Justice League Heroes -videopelissä.

Edgerlystä on 2010-luvulla tullut yksi animaatiosarja Simpsonien vakituisista ääninäyttelijöistä, mutta hän esittää sarjassa vain pieniä sivurooleja, samaan tapaan kuin näyttelijä Karl Wiedergott ennen häntä. 2019 Edgerly ääninäytteli Pathfinderia Apex Legends -videopelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. imdb finnish.imdb.com. Viitattu 4.10.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.