Sean Marquette

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sean Marquette
Henkilötiedot
Koko nimi Sean Anthony Edward Rodriguez
Syntynyt30. kesäkuuta 1988 (ikä 32)
Yhdysvallat Dallas, Texas
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit Mac
(Foster's Home for Imaginary Friends)
Hämähäkkimies
(Ultimate Spider-Man)
Aiheesta muualla
IMDb

Sean Marquette (oik. Sean Anthony Edward Rodriguez, s. 30. kesäkuuta 1988 Dallas, Texas) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsinäyttelijänä uransa aloittanut Sean Marquette syntyi Dallasissa, Texasissa Jorge Luis Rodriguezille ja Patricia Helen Marketille. Hänellä on myös kaksi vanhempaa veljeä, Chris ja Eric Marquette.

Marquette esiintyi ensi kerran televisiosarjassa All My Children muutaman jakson verran, jonka aikana hän sai YoungStar-ehdokkuuden vuonna 1998. Sarjan jälkeen Marquette teki useita muutaman jakson vierailevia rooleja televisiosarjoissa, kuten Tohtori Becker, Amyn lailla, Enkelin kosketus, Veljemme on nero ja Titus. 2000-luvulla hän ryhtyi tekemään näytelmäroolien lisäksi äänirooleja, joista ensimmäinen oli animaatiosarjassa Batman of the Future. Myöhemmin vuonna 2004 Marquette sai ensimmäisen pääroolinsa animaatiosarjasta Foster’s Home for Imaginary Friends. Vuotta myöhemmin häntä kuultiin Hämähäkkimiehenä videopelissä Ultimate Spider-Man. Hän on myös näytellyt nuorta Matt Flamhaffia elokuvassa 13 ja risat.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.