The Legend of Spyro: A New Beginning

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Legend of Spyro: A New Beginning
Spyro a new beginning.jpg
Kehittäjä Krome Studios (PS2, Xbox, GC)
Amaze Entertainment (DS)
Julkaisija Sierra Entertainment
Tuottaja John G. Welsh
Chris A. Wilson
Käsikirjoittaja Patrick Hegarty
Säveltäjä Rebecca Kneubuhl
Gabriel Mann
Pelisarja The Legend of Spyro
Pelimoottori Merkury Engine
Julkaistu Game Boy Advance, GameCube, PlayStation 2, Xbox
  • NA 10. lokakuuta 2006
  • EU 27. lokakuuta 2006
  • AUS 2. marraskuuta 2006
Nintendo DS
  • NA 17. lokakuuta 2006
  • EU 27. lokakuuta 2006
  • AUS 2. marraskuuta 2006
Mobiili
  • EU 27. lokakuuta 2006
Lajityyppi toiminta
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7
ESRB: E10+Virheellinen ESRB-arvo / E (GBA, DS)
Alusta GameCube, PlayStation 2, Xbox, Game Boy Advance, Nintendo DS, mobiili
Jakelumuoto DVD, optinen levy, pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Legend of Spyro: A New Beginning on The Legend of Spyro -sarjaan kuuluva toimintapeli. Peli on julkaistu vuonna 2006.

Pelisarjan tarina uudistettiin kokonaan, minkä vuoksi tämän ja sitä seuraavien Spyro-pelien juoni ei mitenkään liity aiempiin Spyro-peleihin. Peli vie pelaajan Spyron menneisyyteen tutkimaan hänen alkuperäänsä ja kohtaloaan.

Tasot täytyy pelata järjestyksessä eikä aikaisemmille tasoille pääse myöhemmin. Tämä Spyro-peli poikkeaa edeltäjistään rutkasti, sillä pelistä löytyy myös keräilyn lisäksi taistelua. Koko peli on käytännössä vaihdettu tasohyppelystä mäiskinnäksi. Ainoa kerättävä tavara ovat vaan ainoastaan energiakiteet, joita saa hakkaamalla kristalleja ja vihollisia. Vihreistä kiteistä palautuu manamittari täyteen, punaisista elämäpisteitä. Siniset kiteet lisäävät iskujen tuhovoimaa. Valikosta löytyy ns. elementtimittari, jota päivittämällä yltää seuraavalle voimatasolle tietyn elementin kohdalla. Päivitettävän elementin saa valita itse. Tarina on verrattuna muihin Spyro peleihin rutkasti synkempi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin alussa lohikäärmetemppelin vartija ja tulentaitaja Ignitus kertoo, kuinka hänen tehtävänään oli vartioida lohikäärmeenmunia ja varmistaa, että ne kaikki kuoriutuisivat. Kuitenkin Synkän Mestarin kätyrit hyökkäävät temppeliin tavoitteenaan tuhota kaikki munat, erityisesti violetin lohikäärmeen muna. Ignitus vie kuitenkin violetin munan turvaan lähettämällä sen sienen hatussa pitkin jokea toivoen parasta.

Kuluu muutama vuosi. Spyro on kuoriutunut munastaan ja elää hänet löytäneen sudenkorentoperheen kanssa, luullen olevansa itsekin sudenkorento ja Sparxin (Sudenkorentoperheen lapsi) veli. Sparxin kanssa leikkiessään heidän kimppuunsa hyökkää joukko hirviöitä (eräänlaisia apinoita). Taistelun aikana Spyro sattuu syöksemään tulta.

Spyron vapautettua Sparxin, he menevät kotiin, jossa Spyron kasvattivanhemmat joutuvat kertomaan hänelle, ettei hän ole heidän biologinen lapsensa. Tästä masentuneena Spyro päättää lähteä matkalle selvittääkseen alkuperänsä. Sparx lähtee myös lopulta mukaan.

Matkalla he tapaavat luolassa Ignituksen, joka on masentunut tilanteestaan. Spyro auttaa häntä vapauttamaan temppelin hirviöistä, jonka jälkeen Ignitus opettaa Spyrolle tuli-elementin käyttöä. Tämän jälkeen hän lähettää Spyron noutamaan Volteeria, sähkön taitajaa kaukaiselta saarelta. He pääsevät selville Cynderin, mustan naaraslohikäärmeen suunnitelmasta yrittää vapauttaa Dark Master. Hän vie kaikilta elementtien lohikäärmevartijoilta näiden voimat ja valmistaa niista voimakristalleja, joiden avulla Dark Master saadaan vapautettua.

Spyro löytää kaikki elementtivartijat yksitellen eri paikoista (kuitenkin aina hiukan myöhässä estääkseen Cynderiä saamasta voimakristallia), jonka jälkeen vartijat opettavat Spyrolle taitoja omasta elementistään (Spyro oppii näin aina yhden elementin lisää). Kuitenkin pelastaessaan Terradoria, maan taitajaa, Spyro kohtaa Cynderin. Ignitus ehtii kuitenkin pelastaa Spyron joutuen itse vangiksi. Palattuaan temppelille Spyro päättää lähteä pelastamaan Ignitusta Cynderin pesästä.

Spyro pelastaa Ignituksen, mutta Cynder on ehtinyt jo tehdä voimakristallin. Hän avaa portin toiseen ulottuvuuteen, jossa Synkkä Mestari on vankina. Spyro lähtee perään pysäyttämään häntä. Cynder on kuitenkin ehtinyt käyttää voimakristallin. Spyro taistelee Cynderin kanssa jonka jälkeen Cynder alkaa kutistua Spyron kokoiseksi. Spyro ja Sparx huomaavat että Cynder oli oikeasti heidän ikäisensä kirouksen vallassa ollut lohikäärme. Ulottuvuus alkaa hajoilla ja Spyro päättää ennen lähtöään ottaa Cynderin mukaan Sparxin vastustelusta huolimatta.

Palattuaan temppelille Spyrolla ja Cynderillä on paha aavistus. Tarina jatkuu pelin jatko-osassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spyro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spyro on purppura lohikäärme, jollaisia syntyy vain kymmenen sukupolven välein. Alussa hän luulee olevansa sudenkorento, mutta asioiden oikea laita selviää hänelle pian. Spyro on luonteeltaan itsevarma ja vakava. Lisäksi hän tuntee syyllisyyttä kaikesta, johon olisi voinut vaikuttaa. Purppurana lohikäärmeenä Spyron on mahdollista hallita useampaa elementtiä, mihin muut lohikäärmeet eivät pysty.

Sparx[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sparx on Spyron paras ystävä ja on hänelle kuin veli. Useimmiten hän on melko säikky ja näsäviisas. Toisin kuin Spyro, Sparx arvostaa rauhallista hiljaiseloa, eikä viihdy toimintatilanteissa.

Ignitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ignitus on vanha punainen lohikäärme, tulen taitaja ja yksi neljästä elementtivartijasta. Hän toimii Spyron oppi-isänä. Ignituksella on kyky nähdä näkyjä, minkä avulla hänen oli mahdollista löytää muut vartijat, jotta Spyro voisi pelastaa heidät. Ignitus ei ole kauhean itsevarma, mutta hän luottaa paljon muihin.

Volteer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volteer on sähkön mestari ja yksi neljästä vartijalohikäärmeestä. Hän on erityisen puhelias ja myös sekava puheissaan aika-ajoin. (Hänen puheessaan on usein hyvin vaikeita ja pitkiä sanoja, joista mm. Sparx usein huomauttaa.) Volteer on sähkönkeltainen.

Cyril[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyril on jään mestari ja yksi vartijoista. Elementtinsä hän on hyvin tyyni ja rauhallinen, mutta hieman Volteerin tapaan puhelias. Lisäksi hän on jäänsininen.

Terrador[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terrador on vihreä lohikäärme, maan taitaja ja elementtivartija. Hän on melko rauhallinen ja asiallinen. Toisin kuin Volteer ja Cyril, Terrador ei puhu paljoa mutta hän on erittäin vahva ja suurikokoisin kaikista vartijoista.

Cynder[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cynder on musta naaraslohikäärme ja Dark Masterin palvelija. Lopussa hän kuitenkin pääsee irti Dark Masterista ja liittyy Spyron ja elementtivartijoiden puolelle. Cynder on saman ikäinen kuin Spyro. Kun hirviöt hyökkäsivät temppeliin tuhotakseen lohikäärmeiden munat, Cynderin muna otettiin kuitenkin mukaan, sillä vain lohikäärmeen vuonna syntynyt lohikäärme voi vapauttaa Dark Masterin.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GameSpotin arvostelussa peli sai keskinkertaisen vastaanoton arvosanoin 5,8/10. Kehuja peli sai muun muassa ääninäyttelystä, kun taas kritiikkiä tuli kehnosta tarinasta ja pelin epäjohdonmukaisuudesta.[1]

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Elijah Wood  Spyro  
 David Spade  Sparx  
 Gary Oldman  Ignitus  
 Corey Burton  Volteer, Exhumor, sivuäänet  
 Jeff Bennett  Cyril, Flash (Sparxin isä), Mole-Yair, sivuäänet  
 Kevin Michael Richardson  Terrador, Konduktööri  
 Cree Summer  Cynder  
 Vanessa Marshall  Nina (Sparxin äiti)  
 Phil LaMarr  Kane  
 Jess Harnell  sivuäänet  
 Chris Borders  sivuäänet  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Thomas, Aaron: The Legend of Spyro: A New Beginning Review gamespot.com. Viitattu 11.7.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]