GameSpot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GameSpot
GameSpotin logo.svg
Verkkosivusto www.gamespot.com
Omistaja Fandom, aiemmin CBS Interactive
Kehittäjä Pete Deemer, Vince Broady, Jon Epstein
Avattu 1996

GameSpot on Internet-sivusto, joka käsittelee tietokone- ja videopelejä. Sen avasi Pete Deemer, Vince Broady ja Jon Epstein kesäkuussa 1996. Aluksi GameSpot käsitteli pelkästään tietokonepelejä ja konsolipeleille avattiin oma sivusto videogamespot.com. GameSpotin osti myöhemmin ZDNet, ja myöhemmin CNET Networks. Sittemmin omistaja on CBS Interactive, joka osti CNET Networksin vuonna 2008.[1] Vuonna 2022 sivusto päätyi Red Ventures -firman kautta Fandomin omistukseen.

Sivustoa arvostetaan yleensä sen luotettavuuden ja rehellisyyden suhteen.lähde? GameSpot tarjoaa monia arvosteluja, ennakkokatsauksia ja reportaaseja koskien pelejä. Sivusto voitti 2005 "parhaan pelisivuston" tittelin Spike TV:n Video Game Award Show'ssa, jossa katsojat saivat äänestää voittajan (ks. Spike Video Game Awards).

Huhtikuussa 2004 GameSpotin ja GameFAQsin (joka on myös CNETin omistuksessa) keskustelualueet yhdistettiin, ja GameSpot sai luvan käyttää sivuillansa GameFAQsista löytyvää materiaalia. 3. lokakuuta 2005 GameSpot sai uuden ulkomuodon, joka muistuttaa paljon TV.comia, joka on myös yksi CNETin omistamista sivustoista.

Täyden pistemäärän saaneet pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivusto on antanut seuraavalle joukolle pelejä täydet pisteet arvosteluissaan:[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kane, Margaret: CBS to buy CNET Networks CNET. Viitattu 4.9.2020. (englanniksi)
  2. Every GameSpot 10/10 Review Score GameSpot. Viitattu 29.5.2023. (englanniksi)
  3. Brown, Peter: Super Mario Odyssey Review GameSpot. Viitattu 27.10.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]