Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Rainbow Six siege photo 2014-06-14 17-51.jpg
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam ja Microsoft Store
Ohjaaja Xavier Marquis
Tuottaja Sébastien Labbé
Suunnittelija Daniel Drapeau
Käsikirjoittaja Li Kuo
Taiteilija Po Yuen Kenny Lam
Säveltäjä Paul Haslinger
Ben Frost
Pelisarja Rainbow Six
Pelimoottori AnvilNext 2.0
Julkaistu PlayStation 4, Xbox One
  • WW 1. joulukuuta 2015
Windows
  • WW 7. joulukuuta 2015
Lajityyppi taktinen ammuntapeli, ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows
Jakelumuoto Blu-ray, DVD, Steam, Uplay
Vaatimukset Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 (64-Bit)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege on Ubisoftin kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli. Peli julkaistiin vuonna 2015 Xbox One:lle ja Microsoft Windowsille sekä PlayStation 4:lle. Peli kuuluu Rainbow Six -pelisarjaan.

Ubisoftin omistama Blue Byte on avustanut lisäsisällön tekemisessä.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pääpaino on "tiimipohjaisessa 5v5 moninpelissä" ja tarjoaa verrattain vähän pelattavaa yksinpelissä, joka koostuu 10 eri "Situation" tehtävästä joiden tarkoituksena on tutustuttaa pelaaja pelimekaniikkoihin sekä pelaamiseen. Kun on läpäissyt järjestyksessä kaikki 10 tehtävää, saa avattua "Article 5" tehtävän joka pelataan yhdessä 4 muun pelaajan kanssa moninpelinä. Article 5 on käytännössä pelin tarina.

[2] Moninpelissä pelaajat kilpailevat vuorottain kahdella puolella: hyökkääjillä ja puolustajilla. Erän alkaessa jokainen pelaaja valitsee itselleen "operaattorin", joita on pelissä tällä hetkellä 56.[3] Jokaisella operaattorilla on oma taitonsa/erikoislaitteensa joka tekee hänestä uniikin muihin hahmoihin nähden. Tällaisia erikoistaitoja ovat esim. räjähtävä ansa, lennokki joka pystyy häiritsemään vastustajia, kranaatinheitin, signaalinhäiritsijä sekä taito liikkua hiljaa ja kuulustella vastustajalta hänen tiiminsä olinpaikat. 22 hahmoista on hyökkääjiä ja toiset 22 puolustajia, kaksi pelaajaa ei voi käyttää samaa hahmoa, eivätkä hyökkääjät voi käyttää puolustajia tai toisinpäin. Näiden operaattoreiden lisäksi hahmona voi myös käyttää "Recruit" hahmoa, jolla ei ole mitään taitoa, eikä esimerkiksi hänen aseitaan voi muokata. Recruit onkin tarkoitettu käytettäväksi vain ennen kuin pelaaja on avannut yhtään operaattoria, tai kaikki hänen omistamansa operaattorinsa on jo valittu. Pelin alussa osa pelaajista ovat saaneet 4 operaattoria tai 2 operaattoria ja 600 R6 krediittiä jolla voi avata 1 DLC operaattorin tai 2 peruspelin operaattoria. DLC Operaattoreita voi avata myös Year Passeilla, joita on 3.[4] Operaattoreita on 22 eri erikoisjoukosta, "Spetsnaz" (Venäjä), "GSG9" (Saksa), "GIGN" (Ranska), "SAS" (Iso-Britannia), "FBI SWAT" (Yhdysvallat), "JTF2" (Kanada), "Navy SEAL" (Yhdysvallat), "BOPE" (Brasilia), "SAT" (Japani), "GEO" (Espanja), ''JW GROM'' (Puola), ''SDU'' (Kiina), ''707th SMB'' (Etelä-Korea), ''CBRN'' (Ranska ja Venäjä), "GIS" (Italia), "GSUTR" (Yhdysvallat ja Iso-Britannia).[5] Jokaisella erikoisjoukolla on omanlaisensa aseistus sekä vaatetus.

Monipelissä on 3 pelimuotoa: "Hostage", jossa Hyökkääjät yrittävät pelastaa panttivangin puolustajilta, jotka taas yrittävät estää pelastamisen, pelastamalla panttivangin hyökkääjät voittavat erän.

"Secure Area" on pelimuoto jossa hyökkääjät yrittävät vallata huoneen puolustajilta, huoneen pitää tosin olla vapaa puolustajista jotta valtaaminen onnistuu, valtaamalla huoneen tai eliminoimalla puolustajat hyökkääjät voittavat erän.

"Bomb", on pelimuoto jossa 2 pommia on asetettu ja hyökkääjien tehtävänä on asettaa koodinmurtaja pommihuoneeseen ja estää puolustajia rikkomasta sitä, jos koodinmurtaja saa tietyssä ajassa koodin murrettua ilman että puolustajat pystyvät rikkomaan sitä, voittavat hyökkääjät erän.

Kaikissa pelimuodoissa erä päättyy jos jompikumpi tiimeistä onnistuu eliminoimaan koko vastustajan joukkueen ja täten voittaa erän. Jos aika loppuu (Rennossa pelimuodossa aikaraja on 4 minuuttia, ja kilpailullisessa 3 minuuttia), puolustajat voittavat erän.

Monipeliä voi pelata kahdessa muodossa: Rennossa ja Kilpailullisessa, kilpailullisessa on ranking-järjestelmä jossa voi edetä voittaen pelejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. HONORING A PC LEGACY Ubisoft. Viitattu 9.3.2017.
  2. Rainbow Six: Siege (PC, PS4, Xbox One) Muropaketti. Viitattu 13.3.2017.
  3. Operators Ubisoft. Viitattu 15.7.2020. (englanniksi)
  4. Tom Clancy's Rainbow Six® Siege - Year 3 Pass Steamissä store.steampowered.com. Viitattu 17.5.2018.
  5. Operators | Tom Clancy's Rainbow Six Siege | Ubisoft® (US) rainbow6.ubisoft.com. Viitattu 17.5.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.