Uplay

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uplay
Uplay Logo.png
Kehittäjä Ubisoft Entertainment Sweden AB
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 3. heinäkuuta 2012
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Sisällön toimittaja, Digitaalinen latauspalvelu, Yhteisöpalvelu
Lisenssi Suljettu lisenssi
Aiheesta muualla
Kotisivu

Uplay on ranskalaisen Ubisoft Entertainment Sweden AB:n kehittämä ja julkaisema digitaalinen pelien kauppa- ja jakelupalvelu, joka on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox One:lle, Wii U:lle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle, iOS:lle sekä Android:ille. Uplayta pidetään usein Steamin ja Originin kilpalijana.[1] Uplay sisältää yksinomaan Ubisoftin pelejä.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uplay pelaajat voivat pelata muiden kanssa ja ansaita palkintoja saavutuksien avulla. Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot toteaa, että "mitä enemmän pelaat, sitä enemmän voit saada ilmaisia esineitä".[2]

Jokaisessa Uplay-pelissä on neljä toimintoa, jotka voidaan toteuttaa ansaiten pelaajalle Uplay-pisteitä. Jokainen toiminto tarjoaa pelaajalle joko 5, 10, 15, 20, 30 tai 40 pistettä, joita voi käyttää peliin littyvien asioiden avaamisessa. Pisteet eivät ole sidottuja tiettyyn peliin, joten mistä tahansa pelistä avattuja pisteitä voi käyttää misä tahansa Uplay-palvelun pelissä.

Ohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uplay julkaistiin 3. heinäkuuta 2012 korvaten Ubisoft Game Launcherin.Työpöytäversio muodostaa yhdistää Uplay-pisteet sekä palkinnot, ja yhdistää pelaajan profiilin eri alustoilla(konsolit, Facebook, PC, ja mobiili). [3] Se on samanlainen Valven Steamin ja EA:n Origin ohelmien kanssa joiden toimintaperjaate on sama.

Saadakseen Uplayn ominaisuudet tarvitsee pelaajan luoda Uplay tili.

Rootkit väitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuussa 2012 Tavis Ormandy, Tietoturva insinööri Googlella väitti, että "Uplay" DRM on rootkit ja aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin. Ohjelmisto asentaa selainlaajennuksen, joka mahdollistaa pääsyn järjestelmään. [4] [5] Ormandy on kirjoittanut proof-of-concept koodin haavoittuvuudelle. Haavoittuvuus korjattiin versiossa 2.0.4.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cook, Dave: Ubisoft may add third-party games to Uplay to rival Origin & Steam 12. syyskuuta 2013. VG24/7. Viitattu 8. maaliskuuta 2017.
  2. Ubisoft: All Our Games Will Do This UPlay Thing 14. marraskuuta 2009. Kotaku. Viitattu 8. maaliskuuta 2017.
  3. http://kotaku.com/5935427/ubisoft-launches-their-own-pc-gaming-client-and-is-selling-some-games-for-1-to-get-you-to-try-it
  4. Adrian Kingsley Hughes: Uplay is a rootkit 30 September 2012. forbes.com. Viitattu 8. maaliskuuta 2017.
  5. Alec Meer: Warning: Big Security Risk In Some Ubisoft PC Games 30 July 2012. rockpapershotgun. Viitattu 8. maaliskuuta 2017.
  6. http://forums.ubi.com/showthread.php/699940-Uplay-PC-Patch-2-0-4-Security-fix-Forums